2008-11-29
22:16:18

Jourcentral och röntgen!

Tanten på Sjukvårdsupplysningen var visserligen trevlig, omtänksam och noggrann. Men helt felinformerad vad gäller vilka jourcentraler man ska skicka folk till beroende vad de lider av!

Tidigt i vintras fick Amalia en släng av RSvirus, hon var såpass gammal att det inte var nån större fara för henne, men hon fick svårt att andas. Vi ringde sjukvårdsupplysningen, de skickade oss direkt till jouren i Falköping. Väl där fick hon inhalera något (kommer inte ihåg vad), detta hjälpte inte och hon behövde ett annat läkemedel att inhalera, men se, det fanns inte i Falköping. Blev skickade till Skövde.
Varför fick vi inte komma dit direkt när det gällede andningsproblem???

Idag var det dags igen!
Vi skulle ha en hemmadag, första lediga med HELA familjen på länge. Pepparkaksdegen låg färdig i kylen och Teddy blev sugen på att dra igång en lussekattsdeg oxå. Så i med jäst och dylikt i assistenten och igång! Det vara bara det att nyfikna Amalia var tvungen att känna på den härligt rostfria, blanka degskålen när den snurrade. Handen följde med runt och in i det 0,5 cm breda utrymmet mellan skål och maskin. Maskinen stannade inte, Amalia skrek och fingrarna satt fast! Teddy fick av maskinen och lyckade backa skålen och få loss 2 små helt platta fingrar. De såg helt groteska ut. Amalia skriker som besatt!! Jag ringer sjukvårdsupplysningen, vi ser visserligen att hon rör på fingrarna, men tar det säkra före det osäkra.
Sköterskan är som sagt jättebra och fixar en tid till oss i Falköping. Jag blir  tveksam och tänker på hur det gick sist. Men sen kommer jag på att de har ju röntgen i Falköping! Så ok, vi drar till Falköping!
Träffar en läkare, hon känner och klämmer på de nu riktigt svullna, röda fingrarna. Tror inte att det finns nån fraktur, men vill för säkerhets skull röntga. -Då får ni åka till Skövde och göra detta!
VA!?!?! Hur kan tanten på sjukvårdsupplysningen skicka oss till en jourcentral utan röntgen när det gäller just en ev. fraktur?????
Joo, så vi fick åka 3 mil åt nästa håll för röntgen. -Kom direkt, det är lugnt här. Sa Röntgen. Vi var där på 30 minuter, och vi var helt ensamma på hela avdelningen, men fick ändå sitta och vänta i 50 minuter på att få komma in.
Röntga handen var inte alls kul! De bände i hennes lilla hand och hon skrek och ryckte...Men de fick efter många försök ändå några bilder. Tack och lov inget brutet, men det visste vi ju nästan redan. Höll på att bli galen när en sköterska kommer med en ihophäftad lunta papper som hon vill vi ska åka tillbaka med till Falköping för att lämna in på jouren så att de får se resultatet! Va? Har de slutat använda både fax, mail och telefon. Ska vi som patienter behöva åka runt med deras papper!?
Vi lämnar in det på vår vårdcentral på måndag sa Teddy.
Sen satte vi oss i bilen och Amaliastackarn fick äntligen sova efter 4 timmar på jour och röntgen.

Jag är riktigt duktigt trött på kommunikationen mellan vårdenheterna!!!!!!!!!!
(Amalia mår bra och verkar inte ha ont längre:-)
Postat av: Sara

Usch, stackars Amalia! Blås lite på fingrarna från mig!

Kram

2008-11-30 | 11:54:14
URL: http://www.fnissis.blogspot.com
Postat av: Marie

Stackars liten!



Det var verkligen en riktig soppa och jag förstår din irritation.

Jag hade varit skogstokig, jag med!



Hoppas att hon mår bättre och att fingrarna blir ok framöver!



Kram!

2008-11-30 | 15:56:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: