2008-10-22
19:20:19

Vilket kom först, hönan eller ägget?

Höna Pöna, Ulla Pulla, Eva, Agda, Maria, Mårten och Pyjamas.
Namnen på några av våra höns vi har haft.
Faktum är att Maria var (är) en tupp!
Pyjamas var (ja, var!) en jättevacker tupp, av rasen "blomme". Faktiskt hade vi 2 stycken, de var så lika så man såg inte skillnad på dem. Det var Linus som då var 4 år som tyckte de skulle heta Pyjamas.
Pyjamas 1 gick snabbt ett annat liv till mötes. Han var inte snäll mot övriga hönor! Pyjamas nummer 2 var snäll! Tills han en dag gick ute i trädgården tillsammans med de andra och helt plötsligt börjar jaga mej! Jag skulle minsann visa vem som bestämde och högg tag i en spade och vrålade som värsta tarzan och rusade emot honom! Gissa vem som vann!!
Pyjamas...Jag rusade in och slet till mej telefonen och vrålade till Teddy:
-Kom hem och skjut tuppafaan!!!!
Ungefär så här såg de båda pyjamasarna ut:

Han for snabbare än kvick mot högre höjder!

Ulla Pulla och Höna Pöna var sköna madamer, av rasen Lohmann, ulliga och gulliga tillgivna hönor!
Såg ut så här!

Även Agda var en höna att lita på, hon ruvade och ruvade! Fram kom 5 små söta kycklingar, varav den ena blev den ståtliga tuppen Mårten! Han växte och växte och så blev han så här stor! (tyvär är det inte han på bilden, men väldigt lik!)


Eva var en liten försynt dvärghöna som inte hade utseendet på sin sida, men hon hade oxå sin plats i flocken!

Mycket roligt hände när man hade höns, mindre roligt var det när man på morgonen ställde in ett stort fack med ägg i köket innan man åkte till jobbet. När man kom hem låg 30 krossade ägg på golvet och en hund med mycket blank och vacker päls! Resten av kvällen låg en kväljande grön doft över huset från en mätt hund...

Ja, så var det att ha höns! De blev vräkta då det blev ägarbyte på hönshuset och nya ägarna behövde ett förråd! Men hönorna lever. Sören och Christer på jobbet var barmhärtiga nog att ta sej an dem!

Så, vem kom först nu då? Hönan eller ägget??

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: