2009-03-08
13:54:57

Varför heter det gillestuga??

Nån som orkar läsa mer om vår storslagna källarrenovering??
Som ni vet så har vi ju ändrat byggplanen ett par tusen gånger. I går ändrades den ytterligare en gång, det var efter att väggen in till vårt sovrum togs bort, och vips blev det så här:

Hmmm...Här slog vi hop ca 4 huvuden och tänkte till...Visst vore det synd att INTE göra ett kalasmysigt tvrum vid öppna spisen. Jag var tveksam till följande:
1: Skulle vi ha vårt sovrum inne i "bunkern", alltså "förrådet utan fönster". Håkan tänker till: Vi öppnar upp större gluggar i väggen i bunkern och så får vi 2 fönster som åtminstone är 100x40 cm.
2. Bunkern angränsar till pannrummet, big NO NO! Vi gör en "sluss" på en dryga meter så får man ett miniförråd däremellan. OK!
3. Elcentralen är ju en mindre upphetsande anordning att ha i sovrummet...Jodå, det går att ordna, man bygger in den i ett typ skåp
.
4. Golvet då?? Helteäckningsmatta, rätta porriga känslan...
Så här inne kommer vårt sovrum bli:


Ok, får medge att det kommer säkert bli ett helt okej rum, men man har ju blivit bortskämd med sisådär 25 kvm yta...Men vilken Gillestuga vi kommer få.Har redan hittat en supermysig soffa med divan o grejer som kommer passa fint. Kommer få plats en bra arbetsyta därnere oxå med hyllor, skrivbord och dator.
Men det finns VÄLDIGT mycket rör, kablar och slangar överallt som ska byggas in, flyttas och dras om...


Just nu har vi INGA förråd kvar i huset, vi som hade istort sett hela källaren som förråd förrut...Ni ser ju på korten...Det står lådor och grejer överallt...
Men garaget ska byggas om, halva ska bli varmförråd och halva motorcykel-,moped-,cykel-,gräsklipparförråd. Och så småningom blir det ny carport uppe i backen. Så småningom alltså...

Idag känner jag mej obehövd, har mest dammsugit och plockat, men Teddy kom på ett fantastiskt projekt till mej:
Gräva ett dike utmed huset på baksidan så att vi kan flytta ut vattenledningen från källaren och ha den utanför huset.
Jättekul! Snöslask och kallt...Men va faan, jag får väl ta det projektet då...Man kanske får bra betalt!?
Postat av: Cissi

Tycker att d e kul å läsa o kunna följa eran renovering!Kram cissi

2009-03-08 | 20:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: