2008-06-30
14:14:07

inte som alla andra

När alla andra börjar på att dra ner på tempot för att gå på semester, då ökar jag istället tjänsgöringsgraden
(och tjänsgöringsplats!!) och går på onsdag upp på heltid!! Jag ska minsann jobba i 3 veckor till! Värmen får jag även om ingen annan får. På kontoret är det ständigt 25 grader varmt! Solen får jag ju ändå inte vistas i och badkruka är jag. Så så himla synd är det inte om mej. Och förresten brukar vädret vara jättebra i slutet av sommarn. Jag ska nog få ta del av den med!!

Nu har jag betalat månadens räkningar, en mindre kul sysselsättning, men det blev lite skrammel kvar till glass åtminstone. Nu ska jag baka lite småkakor, går åt så här i sommarlovstider med fikasugna barn.

Vet ni förresten att pulvermos är extremt kladdigt och svårt att få bort när det torkat in?
Jag vet! Men Amalia tyckte det var ofantligt gott ihop med willys smaklösa köttbullar!!
2008-06-29
09:25:46

Det har hänt förrut

Ja, det har hänt förrut, så jag är inte så orolig, mest irriterad.
Men kameran är borta IGEN!!!
Åh men suck...
2008-06-26
22:50:36

Malis balis skitunge

Amalia är en pain-in-the-ass just nu. Hon gnäller, skriker och klänger och förstör HELA tiden!!!!!
Jag kan inte plocka ur diskmaskinen, för då kommer hon farande och sliter ur grejerna. Kan inte springa ner i källaren för att hämta uppe en tvätt, då skriker hon, kan inte bara gå förbi henne, för då slänger hon sina små bläckfiskarmar runt mina vader och suger sej fast och vrålar!
Vi får inte missa att stänga till Linus och Majas rum, kommer hon in i Majas rum så tar det 5 sekunder så har hon rivit halva familjen Lundbys hus, öst ut alla Majas pärlor och desutom käkat upp en näve, Går hon in i Linus rum är det roligast att pilla på hamsterburen, skriker hon efter en stund har antagligen fröken hamster provsmakat ett finger. Badrummet...Amalia har redan provat om det går att spola ner Majas prinsessklänning, Mamma räddade i sista stund. Tops är kul att hälla ut, likaså toapapper, går att dra ut ca 3 meter och mala ner i små små bitar.
Makaroner i köket tar man en näve, suger på några och droppar sen de andra lite runt om i köket. Supernice att trampa på!! Och sist men inte minst. Jag har ca 3 batterier i alla byxfickor på alla mina byxor. Amalia ÄLSKAR batterier!! Plockar ur alla fjärrkontroller hon hitter, vilket borde vara i runda slängar 7. Lite roligt var det när hon hittade ett 9 volts batteri, ni vet dom 4-kantiga som är i brandvarmare. Hon gnällde lite när hon stoppade det i munnen...Kittlade dödsskönt antagligen!

Lilla busfrö vad vi älskar dej!!
2008-06-26
22:33:08

går det bra eller?

Teddy köpte en ny tv i går. Vi hade ju inget val precis. Ett stort spektakel! Såg fram emot att få se dubbelavsnittet av Big Love i går kväll på en BIG tv! Men faanskapet fungerade ju inte!! Den gick i 10 minuter o sen stängde den av sej för att hoppa igång efter 3 minuter och stänga av sej efter 10...
I morse gick den inte i gång alls...SUCK!!!!
Fredrik åkte o bytte nån kortläsare, men samma sak igen, så nu ska vi få en ny tv!
Det rullar på!
Tyvär tycker jag att det är så här ofta, åtminstone för oss. Barnvagnen var ju skev när vi fick den tex. Sällan nya saker är som de ska!
Ggggggrrrrrrrr!
2008-06-25
09:54:38

Tapeter...

Alltså tapeter är SÅ svårt. Jag vill ha modern/klassisk stil. Både åt det gamla hållet, men inte antikt! Shabby chic är vi nog båda överens om i matsalen, sen är det svårare med tvrummet, där har vi modernare möbler och ska lyckas få ihop dessa. Har hittat tapeter som skulle kunna få rummen att gå ihop. Att mönstret återkommer och att man binder ihop färgerna med gardiner, kuddar, stolsdynor osv.
Kolla de här från  www.intrade.se . Bijoux är den kollektionen jag har fastnat för.
Den här skulle jag kunna tänka mej i matsalen:


Och den här i cerise skulle vara urläcker som fondvägg i tv-rummet som går i vunkel ut från matsalen:


Även den här i grå är fin:


Vet dock inte vad de kostar...Vi har många stora väggar i ett 55 kvm stort utrymme...
2008-06-25
09:46:10

Från egen täppa

Mums vad gott det var med egenodlade jordgubbar till frukost!!

2008-06-23
18:37:27

nä, dra åt helvete....

TV:n är ett minne blott, den är och förblir trasig!!
Kul!
Tänk att det bara måste gå sönder nåt när åskan går, varför inte ta en billig liten lampa? Nä, nu tar vi tv:n, har ju redan tagit diverse telefoner och modem. Nu ska de få!!!
Det var ju precis vad vi behövde, som står med en ny matsalsmöbel inköpt för en massa pengar.
Men jag gillar blocket, kanske kan hitta en bättre begagnad där? Tror inte maken går med på det förslaget.
Det ironiska är att i december i fjol gick vår "bästa" tv sönder, den tappade bilden och fungerade bara i ljudet, den blev ställd bakom soffan, och har stått där tills i fredags då Teddy ÄNTLIGEN tröttnade på att ha den där, så han slängde ut den!
Kanske dog den andra av ren hjärtesorg??? Kan det varit så?

2008-06-23
06:43:55

halleluja

Vaknade av världens åsksmäll i natt...strömmen var borta....shit!
Ni som känner oss vet ju att det alltid slår i vårt hus eller däromkring och att vi alltid har någon pryl som går sönder. Typ telefoner, modem el.dyl.
Men...bredbandsmodemet höll!!! Telefonen verkar oxå ok. Tv har jag inte testat än. Men man får vad glad för det som fungerar!
2008-06-22
22:38:37

receptet

Glömde ju ge er receptet på världens smarrigaste pastasallad!!!
Har egentligen fått det av en polare, Marie, men det går nog bra att lämna ut.
Det är en ljummen sallad.

Pasta penne
kycklingfile
körsbärstomater, halvera
färska champinjoner, klyfta
röd lök, lite ringar
ruccola
parmesan

Koka pastan
stek kycklingfile i småbitar med salt o peppar
stek tomat, champinjoner i lite olja o salt

Blanda ihop pasta, kyckling, svamp och tomater med rå röd lök och ruccola.

Gör en dressing på:
olja
vatten
senap
salt
peppar
pressad vitlök

Blanda i salladen

Ät omedelbart och riv parmesan över! ÅH, det är SÅ gott!!!!! Särskil med vin till;-)
2008-06-22
22:29:41

GÄÄÄSP!

Sov länge idag, min tur att få sovmorgon! Vaknade kl 9!! Visst, jag vet, 9 är väl ingenting för många. Men när JAG vaknar o ser att kl är 9 får jag nästintill panik. SOVA SÅ LÄNGE???? Men jag somnade först kl 1 på natten och Malis var vaken minst 2 gånger och hunden blev törstig vid 2 o ville ha vatten. Sen vaknade Malis vid 6, då gick Teddy upp med henne, gulle dej!!

Nu har vi avslutat dagen med en totalspeedad 1-åring. Vi var på Robin´s dop i eftermiddags och Malis somnade på vägen hem en stund, så hon gick igång här i kväll och var helt omöjlig!! Vi försökte sitta i soffan och se på "Baronessan" och äta världens godaste pastasallad med en helt galen unge! Tur att Baronessan är på danska så den är textad!!

Robin´s dop var förövrigt jättefint, en tjej sjöng en sång om en liten prins och till kaffet var det prinstårta! Synd bara att våra barn alltid ska höras och synas mest i kyrkan... Vi glömde dock kameran hemma, annars kunde ni fått se på lillprinsen!

Nu sover alla barn, hund och jaaa, Teddy oxå...vi drack ett glas vin till maten...
I morgon ska jag till IKEA!!!!!!! Jag har världens bästa jobb ibland, för där får man åka till IKEA på arbetstid!! Super duperbra! Ska köpa en barnstol, kartonger, lådspärrar (så vi slipper ha paraplyer i lådorna) och lite annat smått o gott, kanske hittar nåt som passar när vi ska göra om rummen!
Förutom allt som ska handlas till jobbet då!
Ska försöka masa mej i säng nu!! Kram o Gonatt!

Freja och nåt Miffo från yttre rymden...
2008-06-22
14:01:20

Tillbakaflytt

Nu har vi flyttat tillbaka alla möbler i ursprungsläge igen. Det blev jättebra så som vi har tänkt, men vi flyttar allt först när vi har tapetserat och målat. Så i morgon blir det att hämta tapetkataloger.
Tapetsera på sommaren, det är inte så ofta man gör, men vi har ju inte semester än, då är det OK tycker jag!
2008-06-22
14:00:50

Midsommar!


Midsommar var underbar! Barnen hade roligt, vädret hyfsat och maten god!! Kolla in vår vackra stång som vi gjorde!




2008-06-21
19:58:32

hemgjord pizza

Så här på midsommardagens kväll är vi redan trötta på potatis. Hemgjord pizza får det bli. Den står i ugnen och börjar dofta härligt. Malis är lagd och de andra två är möra efter gårdagen, de har redan käkat sin pizza och har slängt sej vid tv:n. Vi ska nu sitta i LUGN och RO och avnmjuta kvällsmaten. Jag är helt supertrött i huvudet... Det har vart full fart hela dagen, Malis har bara sovit 1 timme på hela dan, och den timmen tillbringade jag i köket...Dumt!

Vi håller på att möblera för fullt, kollar hur möblerna ska stå och har hittat resterande handtag till det stora vitrinskåpet som ska ut på blocket. Håller som bäst på att tömma det skåpet, det är STORT! Och fullt av en massa grunker och grejer. Hur mycket ska man spara? Man vill ju inte bara slänga hela sitt gamla liv! Omoderna saker kan va lite kul att spara i en kartong, speciellt för barnen för att se vilka fula saker mamma och pappa hade förr!

Nu är maten klar! Det doftar ljuvligt! Ska det bli ett glas vin till kanske? Jaa, jag tror det!
2008-06-18
22:53:22

det rullar på om man säger så

Vi är numera lyckliga ägare till matsalgruppen i förra inlägget. Vi är SÅ nöjda!!!
Blocket är en riktigt bra grej! Vi sålde vår gamla barnvagn i söndags, köpte matsalsmöbler i går och sålde vår gamla matsalsgrupp idag! Det rullar på!
Nu ska vi fräsha till vårt JÄTTEvitrinskåp i furu och sälja även det, sen tror jag inte vi har nåt mer säljbart...
Det skulle vara det stora akvariet då...Ett stort möbelakvarium "juvel", men typiskt nog så strejkar belysningen, så vi får kolla vad det är för fel på det först. Ett gamalt soffbord har vi, men det är nog inte värt mer än 200-300...

Men nu har vi lite jobb, vi ska nämligen försöka byta rum, vi ska ha mtsalen i det stora ljusa rummet där vi nu har tvrum och ha tvrum i vår gamla matsalsdel. Men det är lite smalt, så vi ska möblera o greja i helgen o se om vi får plats våra soffor där och får till det på nåt bra sätt!
Ooooh så roligt!!!
2008-06-17
15:01:14

YES YES YES!!!!!

Vi har hittat våra drömmöbler! Och de är dessutom snart våra!!!
Kl 16.30 åker vi till örebro och hämtar dem!! Visst är de underbara!!!

Dessutom är det ett jättevackert vitrinskåp till. Och 8 stolar, precis som vi ville ha!
Är SÅ lycklig!!
Nu saknas bara nya tapeter,  gardiner och lull-lull...Perfekt att önska sej i 30 årspresent!
Så nu är våra INGOLF stolar till salu, någon spekulant??
6 stycken och 1 bord finnes!
2008-06-16
14:46:36

vackraste stolarna

Vi har nog enats härhemma om de absolut vackraste stolarna som finns. Vi har vart inne på länge att ha gustaviansk stil när vi gör om matrummet. Men det har aldrig kännts 100 riktigt. Men nu har vi hittat vår stil, nyrokoko...Kolla in denna vackra stol!!

Så liten liten bild...Och dyr som satan! Men den är svensktillverkad i självaste Tibro...
Den här heter barock och finns på EM.

Gillar inte riktigt överstycket som påminner lite för mycket om våra gamla köksstolar...
Priset gillar jag dock!!

Den här är från MIO och inte alls billig, men så himla söt och heter Amélie:

2008-06-16
14:39:04

städmani

städmani är inget jag vanligtvis brukar lida av! Men nån gång per år drabbas jag, ofta då vi vart hemma hos nån som har det sådär perfekt -feng- shui -städat som jag gillar, men inte har!
Men jag har svårt att hålla mej till ett rum, så jag har sorterat några teckningar och kort, slängt 2 pocketböcker som är kass, eldat upp 8 par skor, skurat hela duschhörnan OCH rensat avloppet i det. Skurat taklamporna i köket och fönsterbrädorna och köksfläkten. Den är gjord av glas...mycket flugskit och flötit damm...
Jag ska torka ovanpå badrumsmöbeln och rensa ur skåpen också, även torka ovanpå skåpen i köket, vilket kan ta en stund. Mina fingertoppar har redan luckrats upp av allt mr muscle. Mitt älsklingsrengöringsmedel!!

Skulle gärna vilja storstäda sovrummet och vardagsrummet oxå, men vet inte om det är nån ide att dra igång mer ändå. Ska nog koncentrera mej på att få färdigt badrummet och köket...
2008-06-15
21:09:27

underbara sommarkväll och jävla knott

Helt underbar! Helt fantastisk! Och alldeles, alldeles för jävliga knott!!!
Den här dagen har varit lite okynnig, i vädret alltså. Årets första åskväder, dock hörde vi bara lite muller, men det kom ett par regnskurar. Men nu ikväll...Man vill inte gå in, så underbar sommarkväll, men tvingas till detta pga av knotten...
Vi har sparkat boll, kastat freesbe, hoppat studsmatta så man får byta trosor efteråt...hmmm...Knipövningarna har väl gett sådär resultat....
Sen fick Teddy fram hagelbössan för nu skulle det skjutas lerduvor, men då höll knotten på att äta upp oss så vi fick gå in. Fasen! Annars hade man nog kunnat va ute hur länge som helst!
Jasminbusekn har slagit ut, men det är så få blommor i år, undrar varför, var det för den regniga sommaren i fjol?
Linus bigarråträd har en massa bär, ett är tom rött, tyvärr har vi massor av löss på det, så vi hoppas kunna rädda några bär! Äppelträden är kass, men det gör inget, för vi har sveriges vackraste äppelträd i alla fall.


Vill gärna ha en liten bänk under!
Kolla vad som dök upp på himlen samtidigt som det började regna...igen...
2008-06-14
08:53:02

Linus flinus filliokusfredrik

Så heter han, vår store grabb som slutat 1:an!

cooool...

MajaLisaGunillaSofia Maj-Britt Majlis Lööv, kärt barn har många namn, fast egentligen heter hon ju
Maja Thelma Linnéa...Hon har minsann slutat dagis. Stora tjejen hade lite svårt med känslorna den dagen. Längtan till skolan och saknaden av dagis som hon älskat!


Här är det Eva som får en blombukett av Maja, Eva som följt Maja från 2 års ålder tills nu!
2008-06-14
08:46:28

gissningstävling

Vem är det här????

Snygg som faan!!

Oj oj, jag kommer få skit för det här....
2008-06-13
08:16:34

FREDA´

Jaha, nu var det fredag igen. Barnens första dag på sommarlovet! På måndag börjar sommarsimskola i 3 veckor, så riktigt lediga är de inte, blir till att skjutsa varje dag in till simhallen. Men skönt att de har nåt att göra iofs.
Skolavslutningen i går var jättefin, Linus var så snygg så snygg. Nyklippt var han ju oxå. Klippte honom kl 7 i går morse, ny snygg skjorta och shorts. Dessutom fint väder! Bättre kunde det ju inte bli.

Idag ska hunden få hormonspruta, så vi ska till Falköping. Ska passa på att springa in på Willys. Dessutom ska jag gå tillbaka med vår nya vagn, som både drar snett och gnisslar i fjädringen...
2008-06-12
14:47:02

snart

Snart ska jag skriva mer. Snart! Jag lovar!
Orkar, hinner inte just nu. Dagarna går i ett. Men så är det ju skolavslutning i kväll. Och Maja har för alltid slutat dagis. Kändes jättekonstigt. Men vi ska ju till dagis redan i höst igen, Malis ska ju börja i oktober! Så nu lämnade Maja blommor till fröknarna och hade kramkalas. Nu har jag o Linus förberett för kvällens middag, han ska bjuda farmor, farfar, mormor o morfar på avslutningsmiddag! Tacos har han bestämt. Så nu har vi hackat och skurit och ska steka om en stund så det är klart!
Lovar att skriva mer snart!
2008-06-09
21:33:48

Energisk som faan!

Vaknade av väckarklockan. Drömde på tok för roligt för att vakna, somnade om och drömde vidare. Kom upp 15 minuter för sent, men orkade inte öppna ögonen, gick med ögonen stängda till toaletten...
Tillslut var jag såpass vaken att jag fick upp ögonen. Då fick jag den konstiga idén att cykla till jobbet!! Då var klockan kvart i 7, borde kommit på det en kvart tidigare, men men. Upp på sadeln och iväg. Kom bara 10 minuter för sent!
På jobbet var jag ingen arbetsmyra idag precis, det var ingen av oss i arbetslaget tack och lov, så jag behövde inte känna mej extra lat! Cykelturen hem gick som en dans och jag fick massor av energi, skönt att vara ute i friska luften!
Hemma vankades det jordgubbstårta som Teddy och Maja bakat, Majas docka Dora fyllde tydligen 3 år! Farfar fick komma på kalas på altanen. Jag har städat hamsterburen och fixat kvällsmat. Och nu ikväll har jag sorterat alla 3 tvättkorgarna. Så jädra skönt!!
Nu ligger vi i varsin soffa, Teddy läser Jesper Juuls "Ditt kompetenta barn" och jag med datorn i knät. I morgon börjar jag inte förrän 9, men Malis vaknar nog vid 6, hon la sej tidigt...
Jag har svårt att somna på kvällarna, läser en ruskigt bra bok!
"El Chocko" av Markus Lutteman. Svensken Jonas blir satt i fängelse i Bolivia efter att ha försökt smuggla knark ut ur landet. Fängelset är inte som i andra länder. Här köper man sej både en cell och frihet. Familjen får bo med fångarna och vakterna går att muta. En sann historia om Jonas från Kungälv, som både gifter sej och skaffar familj inne i fängelset!
2008-06-08
22:21:11

Tvätt tvätt tvätt...

Tvätta är kul när det är fint väder, det torkar så fort.
Men det är ingen jävel som är särskilt sugen på att ta hand om all den rena tvätten, vilket har resulterat i inte mindre än 3 tvättkorgar fulla med REN tvätt!!!
Varav 1,5 består av strumpor som inte nån är särskilt sugen på att dra på sej, så varför sortera dem???
Och de som känner oss vet ju förstås att 75% av alla strumpor hos oss saknar make. match.com ??????
Idag har jag absolut inte kännt för detta sorterande, i morgon kväll kanske, om inte älsklingen redan tagit hand om det...

Barnens garderober är oxå en katastrof, gick fort från långärmat till linnen i år. Måste ta en ordentlig genomkörare där. Tyckte inte det var längesen men...
Min egen garderob?
Hmmm, den ligger antingen på badkarskanten eller på en stol i sovrummet om maken tröttnat på att badkarskanten blivit så hög att sikten skyms från toastolen...
Måste rensa mina hyllor, ligger massor av gamla graviditetskläder och mammatoppar och amningstoppar och skräpar. Och en massa gamla t-shirts som "man ska ha när man målar". Jo tjena!
En regnig dag får det nog bli en rensning in the dressingroom!
2008-06-08
22:09:06

Skön dag på Sommarland!

En heldag i 29-gradig värme på Skara Sommarland! Det var inte dumt, eller jo, det tycker mina vader...Inte fasen trodde jag att jag skulle bränna mej där!?
Malis älskar sin nya vagn, den har kommit nu! Hon ville inte kliva ur, satt och myste där mest hela dagen!


Gott med glass i värmen...

Men Linus och Maja hoppades mer på kexchoklad.
2008-06-07
09:11:21

Sommarland!

Hinner ju aldrig skriva....
Men nu drar vi till Sommarland för att ha en skön dag i solen!
Hörs sen!
TJOHOO!!!! (som Tobbe skulle sagt)
2008-06-04
22:03:00

Poolparty!


Brorsan har fyllt år! Vi firade med att inviga deras pool! Härligt!

2008-06-03
09:38:20

Smurfarna!


Bara namnet är ju så gulligt så man blir precis till sej!
SMURFARNA!
Denna underbara lilla blå varelse med tokrolig röst!
Varför gillar man dem så mycket?
Namnet och rösterna och att de är så fruktansvärt positiva!
De är ju en humörhöjare utan dess like!
Helt suveränt att ha deras skiva i bilen på långfärder! För det GÅR inte att låta bli att sjunga med. Barnen blir på bättre humör direkt!!

"Saft saft hallonsaft, bättre saft har ingen haft"


Funkar inte sången, så brukar en glass gå hem...
2008-06-02
22:31:08

Shoppinglust!



Lilla söta Malan i nya kläder!
Ser lite fundersam ut...Men hon var nöjd!
Visst är hon söt i sin nya Millautstyrsel som hon fick av mormor och morfar
i födelsedagspresent!

Vi var på öronmottagningen idag på återbesök. Fick en kanonläkare! Allt såg bra ut i öronen! Sköööönt!
Hoppas lillstumpan slipper mer ont i dem mer!
Efter besöket tyckte Maja att vi skulle shoppa! Så det gjorde vi. Hon shoppade en sommarklänning, 6 trosor och jätteläckra solglasögon. Sen blev jag oxå shoppingsugen! (oväntat) Hittade dock inga kläder som föll mej i smaken. Men det gjorde dock en ny barnvagn av märket Emmaljunga Scooter...Hoppsan!

Kommer nästa vecka, längtar!!!
Är så trött på vår klumpeduns Teutonia, den ska säljas!!
Men säg den lycka som varar länge????
På vägen hem från Falköping dånade bilen som ett jetplan, var livrädd för att det skulle vara ett hjullager och att bilen skulle tvärstanna! Men vi har ju bytt hjullagren, det är säkert bara takräckena som Teddy satt på...tänkte jag.
Men åkte för säkerhets skull in till Teddy på jobbet på vägen hem så han fick kolla o lyssna! Guess what???
Hjullagerhelvete IGEN!!! 1600 spänn IGEN!!!
Och och och och! Biluslingen gick förövrigt så dåligt så den orkade knappt upp i Leabybacken...Så nu ska vi lämna in skiten så de får kolla på volvo om det är gasspjället eller inte. Den bara hackar o hackar...inte orkar den dra en husvagn som den går för tillfället!
Apropå husvagn förresten...Blev akut husvagnskåt idag efter att jag pratat med en ännu mer upphetsad Anna-Carin.
Hittade en supernice Sävsjö på Blocket, 610 lång med upp till 7 bäddar!! Skitfin! Inte farligt pris heller! Men med våra utgifter idag så kan jag väl drömma om den iallafall!
Ett minus med den vagnen då...Jag får inte köra ekipaget...Bara Teddy...

Dream on!!
2008-06-02
22:11:54

Hushållssysslor!



Min goa lilla hjälpreda! Älskar diskmaskinen.
Hjälper gärna till att sortera besticken!!
2008-06-02
16:23:36

Klassbollen!


Ser ni Linus?
Längst upp till höger, stolt som en tupp!
2008-06-01
18:34:31

Är det sommar nu eller?

Alltså, man kan ju inte klaga på vädret!! Nu är det sommar!
Mycket sol och värme, barn som springer i vattenspridare, flugsurr och smutsiga fötter!
Och picknick i gröngräset förstås!
Kan det bli bättre?
Näää!!!