2009-03-31
19:26:09

Mala Balas peng

Amalias peng har inte kommit ut, så i morgon är det dags för en liten röntgenbild på magen igen. Det kan ju vara så att den har blivit missad på dagis. Bättre att röntga så vet vi!
Så Fredrik och Amalia ska tillbringa dagen (antar jag) på KSS i morgon.
2009-03-29
21:55:15

Kontaktproblem...


Är det bara vi som har detta problem??
Alla telefoner och IT måste vara kopplat i 1:a jacket för att fungera, vilket betyder att det blir en hel djungel i det lilla rummet...Jag har dock gjort en sanering och faktiskt, jag fick en hel grenkontakt över när jag var klar, så nu är det snyggt och...Nej! Men det är bättre i alla fall...
Tacka vet jag de gamla telefonerna, 1 sladd och så hittade man den ALLTID!!!
2009-03-29
21:43:21

Jag ska måla hela väggen lilla mamma...


Malan hjälper givetvis till med att måla sitt nya rum.
Och som ni ser så målar vi nu över de tapeter som vi så mödosamt satte upp i november...Hjärncellerna har fått sej ett bryt och här är inget som det var tänkt...Men samma tapeter sätts nu upp i det lilla rummet istället!
Allt för att få det så bra som möjligt. Amalia får ett hyffsat stort rum med plats för dockvagnar och dylikt och Linus får det minsta, men får å andra sidan ett jätterum i källaren med tv/dator/tvspel!
Snällaste storebrorsan, har inte tummen mitt i näven, utan hjälpte sin lillasyster att få ihop sina nya stolar och bord från IKEA.

Och glädjen gick inte att ta miste på...


2009-03-29
12:13:30

Earth Hour

Givetvis var vi med!!
2009-03-29
12:11:33

Det blev shopping!

Shopping i Jönköping hela dagen i går blev det. Med Susaane, Jenny, Cissi och Michan. Blev en hel del handlat, tex de här skorna:

Givetvis rosa från Tamaris...
Fredrik fick en liten "kärleksgåva" som antagligen ska vara i sovrummet sedan:

Hittade dessa på Village.
2009-03-27
07:26:14

Ska jag eller ska jag inte!?

I morgon är det meningen att tjejgänget ska åka till Jönköping och shoppa. Har sett fram emot detta, men så är det det stackars bygget igen...Vi är lediga båda 2 hela helgen, och om jag då åker till Jönköping hela lördan så kan Teddy inget göra i källaren, vilket skulle behövas. Men samtidigt så kan han göra nåt kul med barnen villket inte blivit så mycket av på sistone då all ledig tid går till att vara i källaren...
ÅHHHHH!!!!!
Meningen vara att vi ska kolla på kläder till Marie och Joakims bröllop i morgon, men de andra tjejerna får nog ha lite överseende med mej, för jag tänker nog köpa endel barnkläder, Amalias och Majas garderober är urvuxna och shoppingdagar som de här växer inte på träd!!
Puss på er brudar! Ska snart bestämma mej!
2009-03-27
07:15:57

Du och jag Wictor!

2009-03-27
07:14:14

En ljusglimt!

Nu har vi 2 fönster i vårt "nya" sovrum, här var förrut bara 2 smala rader med glasblock:

Fortfarande är den läckra tapeten kvar, men tyvär försvinner den snart då nån porrig historia ska täcka väggen!!
2009-03-24
21:55:16

Luktminnen...

Har en massa doftminnen att dela med mej av. Håll till godo!

Jag minns tex hur det luktade i min farmors förra hus (minns även vilken kökslucka som knirrade i hennes kök...) För att inte tala om Härolds snickarverkstad. Mmmm... torrt trä, trälim och General snus...
Hur det luktade i det gamla svinhuset hos mamma o pappa som revs typ när jag var 4-5 år. Minns faktiskt oxå hur de gamla bruna fåtöljerna i tv-rummet luktade!!
Hur lägenheten luktade i Fig Tree Bay på Cypern när vi var där typ 1989 och jag kan riktigt känna hur min häst luktade efter en ridtur en fuktig hösteftermiddag.
Minns oxå hur Fredrik luktade första gången jag träffade honom! Olika kompisars föräldrahem kan jag oxå känna lukten av. Hemma hos Jenny luktade det prickig korv minns jag...Kan även komma ihåg lukterna hos Michan, Susanne, Veronica och Filip...

Teddy sprutade på mej nån provflaska JGlow förrut. Massor på halsen och jag har nästan huvudvärk. Den lukten kommer jag minnas tills nästa dusch ungefär:-)

Är det fler än jag som sparar minnen i dofter??
2009-03-23
21:22:30

Annorlunda familjer

Antar att det var fler än jag som kollade på Familjen Annorlunda nu ikväll.
Kan inte annat än förundras över hur olika familjerna lever. 10-barnsfamiljen har iofs "valt" att skaffa 10 barn och trivs med det och mamman drar sej inte för att ta med 8 barn själv och shoppa kläder!! Vilket jag aldrig skulle gjort...

Föräldrarna med trillingar fick ju en stor chock  på ultraljudet och ansökte om avlastningsfamilj redan under graviditeten. Fortfarande verkar de inte helt bekväma i rollen som föräldrar till en stor barnaskara.
Kan inte annat än undra vad de själva tänker när de ser programmet och ser hur de andra fixar det...
Sen är jag givetvis inte avundsjuk på att få trillingar och inser att det absolut inte är en barnlek (!!) att ta med sej tre 2-åringar på en semesterresa...Men måste allt vara så JÄVLA PERFEKT!?!? Var är spontaniteten och glädjen?? Det är ju bara jobbigt allting!!

Är rätt nöjd med min barnaskara...
2009-03-23
20:49:52

Min nya klänning!

Budade hem en klänning på Tradera nyss! Vad tycks?
2009-03-21
17:44:34

Bita ihop och komma igen!

Nu har brytet gått över så smått och jag börjar se gryningsljuset bortom motorhuvar och bensinångor.

Nu är det helg och jag gick upp 06.35. Varför inte! Man ska ju få lite gjort då oxå. Drack x antal glas vin med Marie i går kväll, slocknade typ 22.12, så nog har jag sovit ut alltid.
Jag har nu oljat och grundmålat 2 styck källarfönster, duschat Amalia, analyserat Amalias bajs(dock inga fynd), torkat utspilld filmjölk, duschat Amalia igen och duschat själv.

Jag skulle nu fortsatt att måla färdigt Malans rum, om det inte var för att tanten i färgaffären blandat fel nyans...Grrrrrr!
Vilket innebär att jag inte kan göra nåt mer i det rummet på hela helgen. Ska iallafall slipa ner golvlisterna och måla dem.
Vårt blivande sovrum har idag förärats med 2 fönster.

Men nu ska vi åka till Holmgren Family på invigningspartaj i deras nya vardagsrum!
Tjoflöjt!
2009-03-19
15:44:28

PSYKBRYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag lovar på hedersord att följande är helt sant!!

Jag har i DAG haft följande:

1. Punktering
2. Bensinstopp
3. Punktering igen
4. Tomt bilbatteri

Hur stora är oddsen?
Borde jag köpa en triss eller bara ställa bilen och dra nåt gammalt över mej??

...suck...
2009-03-18
19:53:17

Ljus i vårt hus!

Nu har Teddy satt upp den nya lampan över soffbordet:


IKEA, såklart...
2009-03-17
22:24:08

forts. Spargrisen Amalia

Vi väntar på skatteåterbäringen, men hitills har vi kammat noll...

Nu väntar vi spänt på den stora händelsen...
2009-03-16
09:37:54

GRATTIS ADE OCH ULLI

DE VANN!!
Ett drömbröllop på Liseberg den 9 maj väntar dessa 2!

 STORT GRATTIS!
2009-03-15
23:00:43

SÅ inne!!

Kollade nyss på aftonbladet och artikeln om vårens trendiga frisyrer.
YES! Jag visste att Victoria Beckham RÅläste min blogg och därför klippte sej som jag!
2009-03-15
13:23:45

Amalia-en spargris


En sån här Nalle får man om man är barn och får åka ambulans.
Gissa 1 gång vem som gjorde det i går??


Amalia hittade en 1-krona och svalde den...Först satte hon i halsen så Farmor fick vända på henne och slå henne i ryggen, men hon svalde ner den och började kräkas. Men ingen peng...
Så Malan fick åka med sin pappa i ambulansen till KSS. Det var aldrig nån fara med henne, men för säkerhets skull ville de röntga henne och joodå...Pengen ligger i tryggt förvar i magsäcken och ska förhoppningsvis komma ut den naturliga vägen. En vitsig sjuksköterska visade in Fredri och Amalia i ett väntrum där hon presenterade Amalia för de andra patienterna:
-Det här är Amalia, hon är en spargris!

Visst påminner det lite om Emil i Lönneberga!?

Hon mår bra nu iallafall!
2009-03-14
11:45:26

Tillägnad Svensk Bilprovning!

2009-03-12
20:06:45

Ellen, en fartdjävul!!

Måste bara göra lite reklam för Sveriges Värsta Bilförare! Vi har ju kändisar med från Tidaholm, nämligen Ellen och Cissi.
Som gammal "granne" till Ellen hejar vi givetvis på dem!!! Eller hejar o hejar, vi hoppas ju det går så dåligt som möjligt, för då blir det ju roligare!
2009-03-11
21:36:42

Flerspråkig!

Jag kan svenska, little bit of english und deutsch. Kan egentligen bara säga 1 fras på tyska, men ändå. Mitt 4:e språk är Sjörövarspråket. Betygsmässigt ligger det språket bättre till än engelskan!
Håll till godo mina vänner!

I kokvovälollol hoharor jojagog inontote gogjojorortot etottot soskokitot. Totedoddody äror popå hohocockokey!?!? Bobarornonenon lola soejoj totidodigogtot ocochoh jojagog hoharor sosutottotitot momedod dodatotorornon i koknonätot momedod etottot ögoga popå totvov:non ocochoh etottot popå dodatotrornon. Nonu soskoka jojagog koknonalollola noneror totilollol sosänongogenon ocochoh bobörorjoja loläsosa Momarortotinona Hohaagogsos sosenonasostote.
Gogodod Nonatottot!
2009-03-11
20:59:10

Variation

Ena dagen falukorv andra dagen fläskfilé...

...med kantarellsås...
2009-03-11
19:42:47

Datanördar...HJÄLP!

Mitt lilla barn har lyckats med något otroligt konstigt.

När jag går in på min egen blogg så är allt minimini-litet. Hela bloggen är i miniformat och går med andra ord inte att läsa. Det är bara i min dator och när jag använder Mozilla Firefox. På Internet Explorer är den helt ok, men använder inte den av seghetsskäl...
Vilken knapp har hon tryckt på för att lyckas med detta???
2009-03-10
17:55:17

Men herregud!! Ta dej samman människa!!

Hur ser det egentligen UT härhemma!?
Totalt hemmablind...
Har en förkärlek för snygga tavelramar, vilket min käre svärfar har påpekat för mej efter att ha släpat runt på 2 överfulla flyttkartonger med just "förbrukade" fotoramar i källaren...Men ändå köper jag fler och fler med tron att : "Åh, nu ska jag skriva ut massa kort och sätta i de här". 
Jorå men så att e...det blir ju liksom inte av! Och nu har skrivaren dessutom slut på röd färg och jag har INGEN aning om hur man byter färgpatron.
Jag är faktiskt inte HELT pantad vad gäller sånt, men nu har min älskade make bestämt att vi ska köpa "fulfärg" från Tyskland istället för dyr orginalpatron och då måste man flytta över chipen och ha sej mellan patronerna, och där är jag väl inte riktigt med längre...
Så här snyggt har vi det här hemma!

Vem faan är Ung Drill???? Dessutom sitter inte mindre än 3 såna på samma vägg...

Här har vi snygga ramar från Shape Store, men vem är Kinaflickan????

Snajsiga ramar från Ikea som bara vääääntar på att få bli påsatta!! Ursäkta...Uppsatta naturligtvis!

Vad jag önskar mej är följande:
1 hel dag till att sortera 1500(!?) oinsatta kort, skicka iväg en cd med ytterligara ca 2000 kort på framkallning och skriva ut en hel hög vackra kort och rama in!
Men när vår källare är omgjord, så kommer där finnas ett stoooort skrivbord med plats för dator, symaskin och pysselverkstad! YES!!! 

in my dreams...
2009-03-09
18:21:18

Dagens middagstips!


Potatismos och Falukorv blir det i kväll!
2009-03-08
15:00:20

Gräva sej ner...

Gav efter, trots att det idag är internationella kvinnodagen (och Thereses födelsedag!) Jag grävde lite!

Ni ser, vilket jobb jag gjort!!
Men Malan vaknade så jag fick lämna min spade...oj så synd ;-)
Håkan håller på att ta upp hål till glasblock som ska sitta i nya badrummet och Teddy gräver från andra hållet.
2009-03-08
13:54:57

Varför heter det gillestuga??

Nån som orkar läsa mer om vår storslagna källarrenovering??
Som ni vet så har vi ju ändrat byggplanen ett par tusen gånger. I går ändrades den ytterligare en gång, det var efter att väggen in till vårt sovrum togs bort, och vips blev det så här:

Hmmm...Här slog vi hop ca 4 huvuden och tänkte till...Visst vore det synd att INTE göra ett kalasmysigt tvrum vid öppna spisen. Jag var tveksam till följande:
1: Skulle vi ha vårt sovrum inne i "bunkern", alltså "förrådet utan fönster". Håkan tänker till: Vi öppnar upp större gluggar i väggen i bunkern och så får vi 2 fönster som åtminstone är 100x40 cm.
2. Bunkern angränsar till pannrummet, big NO NO! Vi gör en "sluss" på en dryga meter så får man ett miniförråd däremellan. OK!
3. Elcentralen är ju en mindre upphetsande anordning att ha i sovrummet...Jodå, det går att ordna, man bygger in den i ett typ skåp
.
4. Golvet då?? Helteäckningsmatta, rätta porriga känslan...
Så här inne kommer vårt sovrum bli:


Ok, får medge att det kommer säkert bli ett helt okej rum, men man har ju blivit bortskämd med sisådär 25 kvm yta...Men vilken Gillestuga vi kommer få.Har redan hittat en supermysig soffa med divan o grejer som kommer passa fint. Kommer få plats en bra arbetsyta därnere oxå med hyllor, skrivbord och dator.
Men det finns VÄLDIGT mycket rör, kablar och slangar överallt som ska byggas in, flyttas och dras om...


Just nu har vi INGA förråd kvar i huset, vi som hade istort sett hela källaren som förråd förrut...Ni ser ju på korten...Det står lådor och grejer överallt...
Men garaget ska byggas om, halva ska bli varmförråd och halva motorcykel-,moped-,cykel-,gräsklipparförråd. Och så småningom blir det ny carport uppe i backen. Så småningom alltså...

Idag känner jag mej obehövd, har mest dammsugit och plockat, men Teddy kom på ett fantastiskt projekt till mej:
Gräva ett dike utmed huset på baksidan så att vi kan flytta ut vattenledningen från källaren och ha den utanför huset.
Jättekul! Snöslask och kallt...Men va faan, jag får väl ta det projektet då...Man kanske får bra betalt!?
2009-03-08
13:38:28

Jag tar´t på svenska!

Utländska jordgubbar ser bra ut, luktar bra, men brukar smaka...ingenting...Men dessa var faktiskt helt ok! Men inte som svenska naturligtvis!
2009-03-06
16:52:37

Hushållssyssla


Så här kan det se ut när jag och Malisen sorterar strumpor...
2009-03-04
19:28:25

Blä för kompetenscentrum!

Fick tummen ur efter x antal år att söka in till kompetenscentrum för att läsa en kurs. Företagsekonomi B hade jag tillslut valt. Verkar som en bra kurs som man kan ha mycket nytta av. Sökte en distansutbildning i Lidköping som skulle passa att kombinera med jobbet. Pratade med ansvarig lärare där som var mycket informativ och positiv. Kompetenscentrum här hemma i stan var oxå positiva.
I går kom domen.
Avslag.
Med motiveringen att jag redan har en bra gymnasieutbildning med bra betyg och att jag borde söka mej till högskolan istället...
Suck...
Måste man inte göra högskoleprov å sånt där tjafs då eller??
Åååhhhh, jag som äntligen fått tummen ur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009-03-04
19:22:24

Tack till er!!

Det fanns ju en anledning till att vi kom i väg på vår lilla skidresa. Det var ju min 30-årsdag så mina kära föräldrar och bror med familj gav mej och Fredrik en resa. Den resan spydde ju ner sej...Men den här blev ju minst lika bra!!
Så ett stort TACK till er! Kram!

Pappa visar sina färdigheter i Wii. Dessförinnan låg vi dubbelvikta av skratt (förlåt) då pappsen fick kramp i ena benet...

Broder Stefan och hans Åsa.
2009-03-02
21:36:37

Bildbevis

Naivt att inte ta med mobilladdaren när man ska vara borta i 3 dagar...Jag är ju van vid min gamla nokia som bara behöver laddas typ var 10:e dag...Redan på fredag eftermiddag segade den nya läckra rosa ner i nåt slags "snart-död-läge"...Hade ju inte laddat det obligatoriska dygnet som sej bör vid uppstart av ett  nytt batteri...suck...Men å andra sidan, är man på semester så är man. Men jag hade ju tänkt använda telefonen som kamera i backen hela helgen, det sket sej rejält alltså.
Så så himla många bilder finns inte från vår underbara helg, dessutom inte så många som är "godkända" av inblandade att lägga ut, men några finns ;-)

-1 grad och totalt molnfri himmel och strålande sol...Där låg vi och vräkte oss i en snöhög i backen!!

Fredrik och Robert, coolaste grabbarna i backen...Fram kom givetvis cigarrer och Jägermaister...Men jag och Veronica skippade cigarrerna. Här hade jag velat lägga ut en helt klockren bild på en snusande Veronica...Men jag våååågar inte...

Utsikten från vårt hotellrum, Selma Lagerlöf SPA.
Fredag kväll var det fest som gällde, ett norskt (!?) band spelade svenska låtar och när Virre och Teddy önskade Eddie Meduza och de drog i gång med Gasen i Botten så var det fler folk på dansgolvet än på hela kvällen:-)
Kvällen avslutades ungefär här:

Som sagt, bättre kunde helgen inte ha blivit.
Puss till "Jådic" och "Robbit" för en supernajs helg!!
2009-03-01
20:46:49

Nu är vi hemma!!

Efter 3 dagar i Sunne är vi nu hemma i Tidaholm igen! Vi hade HÖGA förväntningar på helgen. Men helgen var ändå ÖVER förväntan!!! Det säger endel om hur vi hade det va??
Partaj, sovmorgon, skidåkning, relax, god mat, jägermaister med tillhörande cigarr, stolslift, toppstuga (floppstuga...)melodifestival, vin, mera skidor, härliga vänner och hur kul som helst.
Känns som man fått ladda batterierna samtidigt som vi fått partaja ordentligt och ligga vid poolen och svisha i backen.
Trodde ju att jag skulle få svindel av stolsliftar och höga backar. Det var ju sisådär 12-13 år sen jag åkte slalom sist, men det fanns där nånstans, och RallyMarie som jag är så ÄLSKAR jag ju hög fart och körde så fort som det gick i backarna, utan att vurpa en enda gång!! Dä ni!! HÄÄÄÄRLIGT! Än härligare var det att Teddy tyckte det var lika kul som jag!
Bilder kommer, men det ligger en 8-åring tvärs över mej så jag kommer inte ur soffan...