2009-02-08
15:05:41

Bygget...(suckar redan)

Ja, till vårt ombygge då...
Just nu går vi ett halvt steg fram och tre tillbaka hela tiden. Ritningar ändras dagligen, överraskningar, mindre bra, dyker upp ständigt.
Jag går och funderar på om inte detta hus snart är ett fall för Solstickan.
Men så länge svärfar Håkan ser optimistiskt på allting så hänger vi på!

Teddy rev ju mellanväggen i det tilltänkta badrummet, där var lite ruttet i träväggen. Huvudbry och brainstorming, vad göras. No more träväggar. Alla träväggar ska ner och ersättas med lecaväggar. Redan här tyckte jag det blev lite mycket...Men detta var bara början.
För att göra källaren luftig och välkomnande ska alla rum runt trappan rivas bort så man kan gå runt trappan åt båda håll i källaren så att det känns som man kommer ner i gillestugan. Jodå, sa Håkan, det går. Lite limträbalkar och nån pelare här o var så funkar det. Teddy gnölade lite men men...Så här ser väggen ut nu. Den ska av vid andra skruven i räcket ungefär, man kan skönja en rand på väggen där det går från trä uppevid till, ja vad tror ni? Betong givetvis...Suck! Men allting går ju, enligt Håkan!

Nu till nästa grej!
Vårt sovrum och hallen i källaren, alltså ca 30 kvm har inte betonggolv, utan här har träreglar satts på den lägre gjutna plattan för att få ett varmare golv. Vi sågar upp ett hål, tyckte Håkan, bara föra tt försäkra oss om att där inte finns fukt!
Så fram med sågen och vips hade vi ett hål i golvet under trappan! Jag blev beordrad att sätta ner näsan och lukta. Vad luktar det?
Jordkällare!
Kommer ihåg lukten från jordkällaren hemma hos mamma och pappa där det luktade fuktig jord och lite halvruttna potatisar. Med andra ord, ingen bra lukt...
Nu är inte allt trä ruttet där under, men fläckvis är det faktiskt fuktskadat!
Så nu ska hela detta golvet rivas upp och få frigolitskikt och mer betong. Supersuck! Men samtidigt, vilken tur att vi kollade!
För faktiskt! När vi är helt klara i källaren så kan vi vara helt säkra på att här finns ingen fukt och ingen mögel och kommer heller inte att bli!
Men vi har som sagt lite jobb kvar framför oss!
Fortsättning kommer definitivt att följa!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: