2008-01-31
14:26:39

Pancakes!

Idag har jag städat! Ja, för 3:e gången på 2 dagar! Wictors vällingmanöver ställde till det på golven om man säger så! Men nu ser golven OK ut. Sen är det ju inte dammat och upplockat överallt. Men jag måste ha golven rena först annars känns det som man vadar runt i skiten!
Nu kom Linus hem med bussen! Duktiga killen gick o hämtade posten åt mamsen.
Stekte 15 pannkakor förrut, Maja o Agnes åt 6 var, Amalia 2 och jag fick 1...Matvrak. Men jag hade lite smaskig paj i kylen sen i går, som tur var! Nu sover Malan och resten av ungarna slappar vid tv:n, Maja o Agnes har lekt i flera timmar.
Jag borde nu:
-Städa Linus o Majas rum
-Sortera tvätt
-Plocka i ordning överallt

Men jag tänker:
-Läsa tidningen!
2008-01-30
15:43:19

Här är Wictor!

Tokhunden här! Långhårig Weimaraner som heter Wictor (Classic Dream´s Indigo)

image34
2008-01-30
15:07:13

Stress stress stress!!

Ja kära nån vilken dag...

Klockan 7 skyndade jag mej upp o fixade mej i ordning, Linus hade haft spruttibangbang bajs igen o fick va hemma igen. Upp med barnen, frukost, kläder, tandborstning. Kl. 8.13 dagis med Maja o Melvin, 8.22 Släppte av Linus med en videofilm på bilprovningen, snodde en ipren där, hade glömt att ta en klockan 8.
8.29 släpper av Amalia hos Linda o Ella, no problemas. Klockan 8.57 är jag på mvc. Puh! Första etappen avklarad. Ipren hjälpte nog, jag kände i alla fall inget av spiralinsättningen!

9.20 på väg till Linda igen, hade gått bra med Malan. Fram till stan, apoteket 540 spänn för antibiotika till Wictor, satans hund...Möter upp Anna-Carin o Linda på torget, köper 2 par Foppatofflor till jobbet, hade svårigheter att välja färg, tog båda, svarta o cerise...
Snurrar runt på torget en sväng innan det är dags att åka till dagis o gå på Majas drop-in fika. Fikar o pratar, Malan sover i vagnen. Tar med Maja och Melvin o åker o hämtar Linus på bilprovningen. HEMMA!! Ja, det var kul att komma hem, INTE! Hundjävel har vaknat upp ur narkosen o käkat vällingpulver över hela hallen, slickat lite o klivit runt i hela huset...Så nu har vi klibbiga golv o grådaskig hallmatta. Såg ut som vi fått snödrivor i huset...
Slänga ihop lite mat, icas köttbullar o spagetti. Ska va i stan om 45 minuter igen. Linus har tandläkaren. In med tjejerna till Marie o gasen i botten. Kommer hem lagom till MAlan ska sova, ner i sängen o välling. Moa o Victor ska komma, fram med damsugaren o far runt ett par varv, försöker torka de värsta glägg-väling-fläckarna.
Nu skiter jag i´t! De får ta´t som det är!
Nu har Linus sarjat på mej i en kvart om han får ha datorn, herregud, han har ju en egen!!!
I kväll ska jag nog ta ett glas rött o slappna av lite!
Men guuud va jag vill ha de där pumpsen! Så jäkla snygga!!! Jag säger bara Maria Vuitton!
2008-01-29
21:33:01

Maria Vuitton...

 Kolla in de här skorna!! Så jäkla läckra! Man kan faktiskt vinna dem! Och det tänker jag göra! De skulle passa alldeles utmärkt till klänningen som är på väg från USA.

mariavuitton.blogg.se
image33
2008-01-29
21:18:24

Hästkur till hunden!

Wictor är helt sanslös. Inne på vetrinärkliniken var Wictor helt hyperstressad, så de gav honom en lugnande spruta avsedd för 40 kg hund, Wictor väger 35. "Han ligger ner om 10 minuter sa vetrinären" Nopp, Wictor var inte ens påverkad efter 10 minuter. Han fick en spruta till, efter 10 minuter låg han ner, men sov inte...Vi lyfte upp honom på bordet, men han var inte avslappnad som vetrinären hoppats på...Då hade han fått "hästkur" med lugnande...
Nåja, prostatan var förstorad och han hade äggvita i urinen, så han fick hormoner och ännu mer antibiotika. Antingen kan han kastreras på riktigt eller på detta vis med hormoner såkallad kemisk kastrering.
Vi hoppas på det bästa! Han fick sen en uppvakningsspruta och jag fick betala 1200 spänn...
Nu kl. 21.15 är han helt groggy, står på sne, halvligger osv. Teddy gav honom en bit smörgås förrut, han satte den mellan tänderna, men orkade inte tugga, så han somnade med den i munnen...

Skövde är avklarat, tvingade med mamma och alla barnen. Så nu är det avklarat, det är bara BH kvar att införskaffa, det var ingen ide att ens titta på. Men kläder till Malan och doppresent till Filippa och födelsedagspresent till Pauline är avklarat! Gött!

Nu ska jag se lite på 50 first date på 3:an, såg den senast i söndags, men jag kan slötitta lite medans jag surfar!
  So long!

2008-01-29
09:47:01

Åh men suck bara...

Det  vet i faan vad det är Linus har, diarré ett par gånger på förmidagen o spydde en gång sent på eftermiddagen o sen inget mer. Får hoppas det bara va det o att ingen annan får det!

2 grejer har redan hänt idag:

1: Vi hade sparat ihop barnmatsetiketter från Semper o fick en digital fotoram, jättesnygg, den fick Amalia tag på i dag o fick under gåstolen. Själva tvskärmen är ok, men själva ramen som var i svart och plexiglas är väl inte fullt så snygg längre, något repig kan man säga...suck...det är sällan nåt "lever" mer änm ett par veckor här hemma!

2: Wictor har börjat blöda igen, så nu ska jag va på smådjurskliniken 11.40 o röntga prostatan på honom, billigt? Tror inte det va! FAAAN!!!!!

3: (blev en trea oxå) Stackars mamma som har fobi, liksom jag, för kräksjuka får va barnvaktåt alla barnen medan jag åker till vetrinären...

Och när i h****e ska jag hinna till Skövde o fixa dop och födelsedagspresent innan lördag?????

Men men...det är vår snart och då tror jag allt blir bra! :-)
2008-01-28
17:32:42

Magsjuka...

Linus har nån slags magsjuka...yash...
Så var det med det!
2008-01-28
14:12:21

Filmtips!

Ska ni se en film den här veckan, se den här! Så himla bra och annorlunda, lite sorglig fast ändå inte!
image32  
50 first dates, på 3:an tisdag den 29 januari kl 21.
2008-01-28
11:03:20

Eller dom här....

Till hallen, plastmatta från MIO.

image28  image29
                                                                                          

  "Amalia" matta från MIO, snygg till matrummet.


Eller den här till vardagsrummet, oxå MIO.
image30
Eller bara en röd från MIO:
image31
2008-01-28
10:54:19

Den här mattan....




image27

Skulle jag gärna vilja ha! Den gamla ligger på altanen efter ett anfall av en tallrik spagetti o köttfärsås med ketchup. Men den här vore inte dum. Tyvärr är det ikea, de brukar va svåra att damsuga...Och priset...2495...
2008-01-27
21:24:38

Söndag kväll...

BVC Kerstin kommer hit i morgon för att göra BOEL test på Malan, så nu har jag gjort en titta-så-rent-och-snyggt-vi-har-hemma-hos-oss-städning...Spel för galleriet alltså. Men det blev för jävla bra i all fall. Ska bara damsuga (stavas damsuga med 1 eller 2 m egentligen?) i morgon, ingen idé idag, här är det nån jävel som går o strör ut skit o damm på nätterna verkar det som.

Vi har skickat iväg en massa kort för framkallning idag, de tar bara 19 öre styck på elgiganten, så vi skickade iväg 180 kort, och det gick på 35 kr...huga, hur ska vi klara det...:-)
T.o.m Håkan klarade av detta o fick iväg 300 kort.

 Vi har klarat oss bra från matlagning idag, Sjömansbiff hos Inger o Håkan och pannkakor till kvällsmat hos Linda o Tobias och Ella. Lilla Ella är ju helt underbar. Barnen hade jättekul o lekte.
Malan har vart gnällig ett par dagar, inte riktigt på humör, men nu fick jag se ikväll att det kommer en hörntand däruppe, trodde ju att framtänderna skulle komma först, men icke. Inte konstigt hon är sur. Hon somnade i bilen kl. 19 på väg hem från stan. Hon vaknade inte när vi kom hem, gött! Så hon sover för natten nu!

Tvättmedlet är slut, va trökigt sånt är. Har glömt köpa flera gånger. Jag som tänkt tvätta i morron, men jag får åka upp i morrn kväll o handla. Det är ju dans, innebandy o Teddys jaktmöte, på en o samma tid...suck...

Jag o Therese var ju uppe i stan i går, men jag hittade 2 t-shirtar bara, provade en bh igen, men nopp, det gick inte..Ska ta en tripp till Skövde i veckan o se om jag kan hitta nåt där. Vi åkte sen till Gate för att kolla på klänningar, men hittade inget i min smak, så idag beställde jag klänningen från USA. Hoppas, hoppas den passar o att den är så fin som den såg ut på bild. Får se i slutet på veckan! För med den fraktkostnaden så bör den komma fort!!

Var förbi hos farmor en sväng i går, goa goa farmor. Hon hade en massa choklad som hon stoppade i oss! Smaskens, tyvärr har hon väl redan glömt att vi var där...Vi hade bråttom o stannade bara en liten stund, barnen var besvikna, de tycker det är så kul att gå upp på vinden när farmor visar dem en massa gamla grejer, men det får bli en annan gång!

Nää, nu är jag riktigt trött, så nu ska jag borsta ansiktet och tvätta tänderna! Gonatt!
2008-01-26
08:25:03

Luktar kattskit!!!!

Inget får en att vakna till som en hund som rullat sej i kattskit...
Bakfull o trött och klockan är 7.00 en lördagmorgon. Trångt i sängen, Maja bakom mej o Amalia framför mej, pinknödig o hund som är detsamma...Går upp, släpper ut hund o llägger mej i Majas säng. Efter en halvtimma kommer Teddy o Amalia upp, Teddy släpper in Wictor, förkyld som han är så känner han inget. Men hundfaan luktar som nån har spytt på honom blandat med kattskit...Det är bara att dra på de gula handskarna, ignorera huvudvärken o ställa sej i duschen...Urrk...
Trevlig kväll i går, gick igång på första glaset vin! Lövbackafamiljen var här. Kycklinglasange och Lets dance och lite härligt skvaller om jobbet...hehe...
Konstaterade just att nästa helg är fullspikad både på för o eftermiddagarna...Så blir det ibland, första jobbehelgen dessutom.
Nu ska jag äta en rejäl frukost, lämna barnen på lördagsträffen o sen göra ett seriöst försök på Lindex igen, med Therese som hjälp!
2008-01-25
14:46:28

Nya Marie här!

Nyklippt o fräsch i håret! Nu ska det bara i lite färg oxå. Och om 3 månader så har jag en riktig BOBfrisyr. Kommer bli prefekt till nya klänningen!
Har tillbringat några timmar uppe i stan, köpt vin, det var så tomt i vinstället, fixade ipren o nässprej på apoteket till Teddy, köpt oljan från decleor, provade bh på Lindex men gav upp...Gick o klippte mej hos Moniqa, blev nöjd. Gick till ICA o storhandlade, mindre kul.
När jag kom hem hade Teddy lagat grynkorv o potatismos, mums. Nu ska jag försöka få lite frdagssnyggt här hemma, Lövbackarna kommer i kväll. Det blir kycklinglasange, så fruktansvärt gott!! Sen blir det semla till kaffet! Inget GI idag inte...
 Måste försöka hinna beställa klänningen idag oxå, kan ju göra det i morgon oxå iofs...

Lyssnar på 107,1 Vinyl, goa gamla beatles låtar just nu...  http://www.1071vinyl.se/
Att rekommender!
2008-01-24
20:15:12

Ost & Broccolisoppa med pasta...

Denna delikata rätt bjöd jag min familj på i kväll! Det var mycket uppskattat faktiskt. Tro det eller ej!! Linus som trodde han skulle få sin tandställning idag fick bara ett par gummiband placerade mellan tänderna för att utvidga till nästa vecka då metallringar ska sättas dit. Men han var rätt nöjd ändå, det gjorde ju liiite ont i allafall.

Teddy har tagit ledigt i morgon, han är superförkyld, men tog hellre komptimmar än sjukskrivning i morgon...Hoppas han är lite pigg så han kan ha Malan o jag kan åka iväg o handla, vilket absolut behövs efter 3 veckors shoppingbantning:-)
Måste verkligen gå o köpa oljan från harmoniserien från Decleor. ÄR så torr så huden bara spricker vid vänster tinning...Ska försöka dra igång roaccutan behandlingen om en månad. Då lär jag bli ännu torrare, men nåt måste göras, är förfärlig i ansiktet just nu... Ju hemskare i ansiktet, ju mer smink vill man ha och ju sämre blir det. Pest eller Kolera. Har ju mineralsmink. Men när man är riktigt torr o fnasig blir det inte bra, så då åker vanlig foundation på...
Blir så förbannad att jag ska behöva se ut så här!!!! Avskyr när folk går o klagar att de råkat få en liten röd prick som de kallar finne på hakan, de vet fasen ingenting om hur det är att va sån för jämnan när man är nästan 30 bast!!!

I morgon är det i alla fall dags! Då ska klänningen beställas!!! Det blir väl den översta tror jag, ska kontrollmäta alltihop i går, tack vare tant röd som kom förbi idag så är jag inte lika svullen längre...
Spännande....


 Hittade en gosebild på Maja o morfar
2008-01-24
14:03:32

14.00 Hon sover...

Tack! Gick ner o la mej med henne o nu sover hon, jag o Maja är i gång o gör chokladbollar. Om en timme ska jag o Linus till tandläkaren IGEN!! Fast nu är det hans tur! Ska bli smarrigt med en chokladboll o läsa tidningen om en stund...drömmer....
2008-01-24
13:45:07

Herreguuuuud!!! Giv mej styrka!!!

572 spänn för att få veta att tandläkaren INTE behöver göra nåt åt mina tänder...Det är ju rena rånet. Det är som om man skulle gå till frissan o klippa topparna men frisören säger: -Nä, de är fina, de behöver inte klippas, men det blir 260 kr ändå!
De klipper ju vare sej det behövs eller inte. Tandläkaren kan väl göra nåt i allafall! Lite flourpensling eller ett klistermärke som barnen får vore väl nåt i alla fall!!
Men nu kan jag teckna en tandvårdsförsäkring oxå. Till priset av 45 kr/ mån, billigaste premien iom att jag inte BRUKAR ha hål. Då kostar det inget extra nästa gån g jag går dit, såvida inte tandläkern tycker att jag misskött mina tänder, för då upphör försäkringen. Eller om mina tänder blir sämre, då höjs premien efter 3 år! Ja de gör ju inga sånnahär grejer om inte dom tjänar på det!!!

Min lunchtimme förflöt såhär:
11.10 Rånad hos tandläkaren
11.33: 3 minuter försenad till dagis, Melvinstackarn får stå ute i korridoren o vänta på mej...
11.52: Hemma, springer in o hämtar Amalia hos Marie, Amalia vrålar av hunger
12.02: Värmer en burk torsk, potatis o dillsås, hon vrålar o spottar. Maja är nu hungrig
12.20: Maja får mat framför tv:n, provar thaigryta till minsta damen, vrål o spott...
12.27: Välling och mammas famn framför "Hem till gården"
12.44: Reklam, värmer min mat, springer på toa, byter kanal på tv åt Maja. Amalia sysselsätter sej med att dregla   på fjärrkontroll medans jag får äta.
12.55: Det luktar bajs...åtgärd...Soptunnan och postlådan besöks, Malan kör gåstol.
13.02: Försöker läsa tidningen, 8-månaders bebis vill äta tidning o vrålar. Tutte o snutte o hon lugnar sej äntligen.
13.23: Det vrålar högt från tv-rummet, Maja har blivit inlåst, handtaget har trillat ut...Lugnet över, räddar Maja, hämtar snabeldraken o damsuger upp bulgur under hela bordet där Maja ätit sin middag
13.46: Nu orkar jag inte mer...suck...det vrååååålar!
2008-01-22
16:03:54

Jobbedag

Idag har jag vart lite mer företagsam! Var uppe i stan på förmiddagen, handlade och fyndade! Lindex reade termobyxor för halva reapriset. 74,50 istället för 299 för vattenavvisande termobyxor. Som synd var hittade jag bara storlek som Maja kan ha nästa vinter. Hade ju vart bra om jag hittat till de alla 3! Nu ska jag bara komma ihåg att de finns till nästa vinter :-)
Var inne på jobbet en sväng. Ska jobba nästa helg, på lördagen ska jag servera kaffe på bröllopsmässan här i stan! Kul! På söndagen ska jag o Alice laga kyrklunch. Blir nog falsk fläskfilé och potatis. Sen har jag fixat till det med en matta i vardagsrummet som Amalia kan lära sej krypa på, täcke är inget praktiskt längre. Jag har skurat fläktfiltret i köket, skurat toaletten och satt in räkningar i pärmar, det låg papper från både 2006 och 2007...
Känns gött att ha sånt gjort. Ikväll ska vi på 1-årskalas för Jacob. Tänk att lillskiten redan är ett år!!
2008-01-21
18:42:39

Härsket fläsk!

Grattis pappa på födelsedagen!!!
Idag skulle vi ätit fläsk...men fläsket var härsket...Å mamma som åkt alldeles särskilt hit för att få äta fläsk...Vi fick äta icaköttbullar löksås o potatis i stället! Typiskt! Mamma tog med Malan till badrummet o bada henne efter maten, sen somna hon i mammas knä :-)

I går kväll var vi på Gondolino o käkade pizza, jag var som vanligt velpella, men valde tillslut en vegetariana med skinka(!?) Gott gott! Tack för maten pappa!
Linus o Maja var trötta när vi kom hem, vi läste ut Linus lånebok o sen somnade dom, men inte Malan som sovit i bilen!
Teddy har vart ledig i dag o röjt i garaget o satt upp lysrör. Flyttat  barnens dator till deras tv-rum mm. Jag har inte gjort ett dyft känns det som, mer än att hålla på med mina klänningar. Jo, jag hjälpte Freja igång med en egen blogg!  frelin.blogg.se  Missa inte den!
Nu ska jag ialla fall laga tacos. Teddy är uppe o hämtar Linus på innebandyn, sen ska vi mysa lite innan läggdags, Amalia är bra gnällig o ska få krypa ner i sängen!
2008-01-21
15:19:10

Bilder på klänningarna!!

Är i startgropen för att beställa en klänning från USA. Den ser ut så här:


Den här är oxå super, men storlekarna var helt upp o ner:


Eller den här:

Men den är lite pluttinuttig...

Rösta gärna! Ska användas på våra vänners bröllop förresten!
2008-01-20
15:09:08

Klänningsbekymmer

Letar klänningsmodeller för fullt. Vet nästan hur klänningen ser ut som jag tänkt ha på Tobbe o A-c,s bröllop. Det gäller bara att hitta den. Har hittat några modeller som jag gillar. Men att hitta mönster är inte det lättaste. Har suttit i 2 timmar o letat. Ska leta på textilstugan i stan, åka till Gate till festbutiken och jag ska även ta kontakt med en tjej i Falköping som tar hem klänningar från USA.
I går var vi på fest, det var jättekul. Det var många barn o det kändes som de tog över festen, men alla verkade glada o nöjda. Karaoke och tipspromenad o god mat o tårta! Malan sov bara 40 minuter i vagnen, sen var hon i gång igen. Men Maja somnade i Malans vagn vid halv 11! Gulligt. Linus fick ett bryt vid 23 o då fick vi börja ta på oss, Linu somnade då i hallen med jackan på, inte helt ovanligt!
I dag startade vi dan med en brakfrukost o sen gick vi en sväng till Lövbacken o tog en kopp kaffe, vi fick med oss ett gäng ungar till som hade små bustricks för sej här hemma! Nu ska vi försöka göra oss i ordning för födelsedagspizza på Gondolino i Falköping. Jag o Maja har precis slagit in presenten!
2008-01-19
14:49:29

STOOORM!

Det blåser idag!! Strömavbrott i 2 omgångar idag.
I går gick dan i ett. Jag var med Linus i skolan, det skulle jag kunna va många gånger! det var jättekul! En jättehärlig klass med helsköna ungar. Jag fick hjälpa till att förhöra läsläxan, de var jätteduktiga. Sen åkte jag o Linus o köpte present till Sebastian. Hem o åt, sen skjutsade jag upp Linus till stan till barnens hus o passade på att handla. Hem igen o hämtade resten av familjen o sen gick vi på Julius o fikade. Hämta Linus o sen hem! Han hade haft så kul så  han var genomsvettig! 
Sen var det myskväll med hemgjorda hamburgare och popcorn med madrasser på golvet o sen såg vi på Lets dance.

I dag är det ju storm som sagt. Sebastian har precis åkt hem efter att ha  vart hä'r hela dan. Det fick bli pizza till lunch eftersom det inte fanns nån ström. Gått förvånansvärt bra utan ström idag, det var en stund som pojkarna fick lite bryt, de ville spela playstation. Och då kom strömmen! Nu har jag hunnit tvätta håret o Teddy är nere i tvättstugan o stryker (kärringgöra) Maja kom in genom dörren, hon, Agnes o Melvin har vart ute på picnic i ovädret. Hon fryser. Ska gå o värma henne lite, sen ska vi göra oss iordning inför 60 årskalaset som Jenny o Mikael bjudit oss på!
2008-01-17
15:49:43

Glömsk...

Tror ibland att jag börjar bli glömsk. Inte vardagliga saker, nä de kommer jag i håg. Tider till tandläkare o bvc o sånt har jag i huvet. Men ibland står det helt still om nån frågar vad jag gjorde i går. Ingen aning!! Är det inte skrämmande...Eller ibland har jag redan glömt vad folk sagt fast att jag lyssnade. Men hjärnan går på högvarv jämt, inte glömma, måste komma ihåg, när åt Malan senast, när kommer Linus med bussen, vem hämtar på dagis, mjölken är slut, vilken middag, barnkalas på fredag, inte glömma anmäla, köpa present!
HJÄLP!! Vi har ju faktiskt glömt köpa present till Sebastian!! Jaha, det får vi göra direkt innan kalaset i morgon eftermiddag då!
Januari o februari kommer att handla om tänder. Linus fick hem en bibba med tider för tandställningsjusteringar.En gång varje vecka. + att jag fick tid till tandläkaren. Samma dag som Linus men med 3 timmars mellanrum...suck...

Maja har fått sin 4:e poliospruta idag. FANFAR FÖR MAJA!! Hon var strålande, satt precis stilla utan ett ljud! Hon ritade o klippte, hoppade på ett ben o kollade synen utan problem! Det enda problemet är hennes vikt. 17,9 kg...2 streck under normalkurvan...Men hon är ju inte kräsen, bara extremt liten i maten...Vi får väl fortsätta tjata!

Nu har Linus, Maja och Agnes dragit på sej reflexvästar o gått till Jonna efter stränga förmaningar om vilken sida på vägen de ska gå osv. Jag tror att de skärper sej!
Malan sover och nya MAMA har kommit, det får bli en stund i soffhörnet! Ajöss!
2008-01-16
21:30:33

semlepremiär

Jag fattar inte vad morsan menar..Vaddå hon bor granne med Veronica. Här har man 2 timmar på sej att träffa Veronica, lyckas få loss 40 minuter till iom att Marie hämtar på dagis. Men sen är det hungriga rovdjur som vill ha middag. Annars hade jag givetvis tittat förbi...

Dagen har förflutit i ett rasande tempo. Jag träffade Moa på jobbet o vi kollade schema framöver. Det ska nog lösa sej. Ska ev. va me o jobba på bröllopsmässan, servera kaffe till besökarna. Kommer ju in gratis oxå!!
Linnea frågade om att jobba i sommar på expeditionen. Givetvis! Det är bara Fredrik som måste få ledigt den ena veckan så löser det sej nog. Vi ska nog hinna åka på semester ändå. Från o med den 21 juli kan vi ha semester tills skolan börjar. Om det löser sej på jobbet vill säga!
Jag o Maja bakade semlebullar efter middagen. Sen kom Tobbe o Anna-Carin med bihang o fikade, men de fick ingen semla, näpp, knäckebröd fick de!! Stackare...Lagade den helt supergoda kycklinglasangen till kvällsmat. Herregud vad god den är!!!! Sen gjorde jag färdigt semlorna o Therese o Rolle kom, Tesan skulle klippa Teddy. Sen åt vi semla. Mums! Men Teddy ska ju envisas med att gegga med semlan i varm mjölk o kanel o socker...
Malan ha hattat med sömnen idag, men gottade till sej hos Rolle med en flaska välling o somnade sen.

Vi har kommit en bit på väg med bröllopet, mycket återstår, men vi har många kul grejer på gång. Hoppas bara brudparet tycker detsamma. A-C är så fruktansvärt nyfiken! Ha! Hon skulle bara veta!!!

Har läst ut 2:a boken i Milleniumtriologin av Stieg Larsson. Mycket bra! Nu måste jag ha tag i den sista boken!! Ska kolla på adlibris om den är släppt som pocket än.
Teddy har långhelg till helgen. Ska se vad vi ska hitta på. Linus ska på kalas i barnens hus på eftermiddagen. JAg funderar på att va med Linus i skolan på förmiddagen. Kunde va kul! På eftermiddagen kunde vi gå med Maja till Julius o fika, det älskar hon! Å vem gör inte det förresten! Kanske kunde få med mamma o farmor å fika. Skulle nog farmor tycka va kul! Ska ringa o fråga mamma!

Grattis förresten till Helena o Frank som förlovade sej i går i Thailand!!! Härligt!
2008-01-15
13:48:28

Datasupporten på VÄG!

Idag har jag o Malan vart hos Veronica o Filippa och ätit frukost. Mysigt. Marie hämtade på dagis så jag behövde inte skynda mej hem. I eftermiddag kommer Stefan o Pauline. Jo, jag fick ringa in brorsan, blir tokig på att jag inte kommer in på försäkringskassans hemsida.... Så nu kommer han o ordnar in hela officepaketet, en rauter eller hur det nu stavas så vi kan ha trådlöst bredband. Det blir bra!
 Nu sover Malan o jag sitter på e-bay o våndas om jag ska ropa in en grej som Filippa ska få i doppresent. Det är ju om den hinner komma till den 2 feb...Hmmm, har skickat ett mail till säljaren i USA, men det är väl fel tid där just nu så jag har inget svar fått än...Får väl lugna mej!
Idag var Linus o Maja med i tidningen, från julfesten i Mobacken! Så söta så söta!
2008-01-14
10:17:10

Kattskit och slajmiga grodor

Gissa vem som duschade hund i natt kl.3?? Hund som rullat sej i kattskit! Jo, jag!! Jäkla hundskrälle!
Men jag var ju ändå inne på den banan. Jag rengjorde avloppet i badrummet i går kväll.
 Endast iförd trosor :-) Stod o borstade tänderna när jag kom fram till att nåt inte stod rätt till nere i hålet i handfatet, petade med en tops. Nån hade stoppat dit en slajmig padda eller??Gläsh va äckligt!! Åh fy va de luktade sen då!!! Nä fy bövelen, det är nån annans tur nästa gång!
Men avloppet i köket skulle också behöva tas en omgång!

Vart o lämnat ett nytt urintest på Malan, det verkar bra nu. Och febern är borta. Nu är det tänderna som är jobbigt! Apropå tänder, ska med Linus till tandregleraren i eftermiddag, stackarn ska få tandställning! Men lika glad för det är han!
Förbannad på att jag inte kommer in med e-leg på försäkringskassan. Den nya datorn är så säker att man inte ens kommer in på sidan. Måste ju lämna in begäran om f-penning. Får väl ringa Mr Brother...
  Hej hopp så länge!
2008-01-13
13:10:10

Bajs i pottan!

Malan har bajsat på pottan!!!!
Satt här naken på golvet o plutta, jag drog fram pottan o satte henne. Hon satt nån minut o sen jädrar!
Tycker jag är duktigt av nån som inte är mer än 7 månader!
Om en stund ska vi gå på julfest i Mobacken. Roligt värre.... Sen ska vi ha myskväll med Hitta Nemo.
Barnen hade haft jättekul på Disney on Ice i går. Helt saliga när de berättar!
Åh herreguuud vad hon tjoar här!
Nu ska jag gå o göra mej o alla andra i ordning, sen ska vi ta en promenad ner till julfesten i det soliga vädret. Mmm, det är ju kul att solen skiner, bara den inte skiner på mina fönster...Fy bövelen vad de ser ut. Men vad faan, ingen har väl dött av smutsiga fönster!
2008-01-12
18:59:18

Hungriga vargar på Skillnadsgatan!

Malan verkar pigg idag. Skönt! Och Wictor verkar oxå pigg!Hoppas det inte blir nåt mer! Skön dag idag. Gick upp ganska tidigt, stekte pannkakor till barnens utflykt! Klockan halv 11 åkte vi till Falköping, storhandlade på Willys på under 30 minuter...lite stressigt, skulle ju va på tågstationen kl 11.30. Mötte upp med Inger o Håkan o köpte biljetter. Barnen var mycket uppspelta och Håkan lite nervig tror jag :-)
Barnen vinkade hejdå och vi åkte hem o käka tacos. På eftermiddagen ägnade vi oss åt lite bröllopsarbete. Mer än så kan jag inte säga. Sen slängde vi oss iväg till kykan på Gospelkonsert med Gladys del Pilar. Jättebra, var lite rädd för att Malan skulle reagera på det höga ljudet. Men näpp, tvärtom, hon jublade! Hoppade o studsade och skrattade. Men efter en timme blev hon ganska trött och vi fick tyvärr avvika mitt under Lisas solosång. Ledsen Lisa!
Sen åkte vi direkt till Tobbe och Anna-Carin och sa att vi var hungriga :-) Så nu sitter jag o skriver på deras dator meda det lagas mat! Inte dumt! Barnen är på väg hem från Götet, Inger o Håkan ska lämna av dem här på vägen hem. Hoppas de har vart duktiga o haft riktigt roligt!
Nu ska jag va lite social! Men Tobbe sköter dukningen bra, men känner mej lite i vägen. Det luktar gott från spisen! Kött och klyftisar o massor av sallad o tzatsiki! Mmmm!! Jag kör idag förresten :-)




2008-01-11
16:57:23

Malan lite sjuk...

Lugnt kan man ju knappt säga att det vart i eftermiddag. Amalia har svamp i hela rumpan stackarn. Det vill inte ge sej så jag ringde bvc, bara för att fråga om råd, då var klockan 13.30 och Linus kompis Rasmus hade precis kommit. Jag nämde att hon oxå hade feber. Kan du komma 13.45, frågar hon??? Stress stress...Torkar bort utsmetad mascara sen gårdagen, sprejar på lite parfym och borstar av tänderna med MYCKET tandkräm oxå bajsar Amalia...Barnen lovar att hålla sej borta från tändstickor å annat farligt, slänger mej i bilen o drar till stan. Ringer till Marie på vägen o ber henne slänga ett öga på dem. Väl där får vi vänta till 14.15 innan vi kommer in, så jäkla typiskt... Svamp får vi en starkare salva till, men hon ville kolla upp febern iom att hon i övrigt är frisk fast ändå har en temp på 40 grader. Labb, vänta, stick i fingre, hon reagerade inte ens, vänta, provsvar. 20 i snabbsänka, un der 8 ska det väl va. Nåt är fel, men vad. Till labb igen för urinprov. De tejpar fast en liten påse på malans lilla röda irriterade rumpa. Vänta på kiss...Ringer hem, barnen har cyklat till farmor o äter glass...väntar, väntar..YES KISS! Labb igen...vänta...Lite blod och äggvita i urinen, tillbaka för att invänta doktorns ordination...vänta...Jaa, det kan ha kommit i bakterier från svampen i urinen så han vågade inte lita fullt på testet, skulle behövt ta en odling, men det är fredag eftermiddag o bilen har redan gått...Avvakta blir svaret, men fortsätter febern o allmäntillståndet blir sämre måste vi absolut åka in. i annat fall tas ett nytt prov på måndag...
Nu hade 2 timmar gått sen jag åkte hemifrån, både jag o Malan var jättehungriga o lillpluttan var jättetrött dessutom. Men vad duktig hon va! En flaska välling o nu sover hon. Ska ta en temp när hon vaknar.
Vi ska fuska med smörgåstårta ikväll, Teddy ska ha med sej hem från jobbet, och jag orkar bara inte laga nåt...
Faan, det var ju pannan som stod still oxå...Får gå ut o slänga in lite pellets så vi slipper frysa i natt...
Lugn o skön hang over dag...
2008-01-11
10:43:19

Dagen efter!

I dag mår man sannerligen som man förtjänar...Blev kanske lite för mycket vin på gårdagens fest. Särskilt på förfesten. Det är STABILT att komma full på kyrkans personalfest!! Fick lite bläng, men skötte mej, tyckte jag!
Vi hade i alla fall jättekul, fick dansa linedance. Och trot eller ej men buffen bestod av idel GI-mat!!
Typiskt nog så krånglade Malan i nästan 2 timmar i natt...Men stackarn hade 40 graders feber i går kväll. Men hon kompenserade degtta genom att sova till 9 istället...Jag var bara uppe med Linus o fick i väg honom till bussen sen kunde jag lägga mej en timme till!! Maja var gullig o satt o titta på tv!
Nu har jag dammsugit och hängt en tvätt o längtar efter att jag o Malan kan gå o powernappa lite. Maja leker med Melvin. I kväll har jag LOVAT dyrt o heligt att va hemma. Nu ska vi ha myskväll hela familjen.

Måste berätta, Linus har lärt sej läsa o skriva! I tisdags kväll var mamma o pappa här och Inger o Håkan. Vi försökte få barnen i säng kl 20. Skolan startade ju dan efter. Svår lagda var de kan man säga...Rätt som det är kommer Maja upp med ett brev från Linus:
"Vafär får ja ite vara mä"
Lille skruttgubben, klart de fick komma upp en stund till. Hans första spontana lilla lapp!
I går gjorde han ett nytt försök, då stod det:
"Ja är ju stor faktist" MEn då fick Teddy dra en gräns, det blev läggning ändå!
Gullplutten börjar faktiskt bli stor!!
Nää, nu orkar jag inte skriva mer....
2008-01-10
16:25:40

Våpigt??

image21
Klädd för jobbarfest! De högklackade stövlarna syns inte. Men jag tycker Maja tog ett ganska bra kort för att va 5 år!
2008-01-10
08:49:24

Gårdagen i Falköping!

La ner 800 spänn på hunden igår! 550 spänn för att ta ett jäkla urinprov...Hmmm...Han går på antibiotika nu och hjälper inte det så ska han röntgas nästa vecka för att kolla prostatan. Hoppas för Wictors och vår ekonomis skull att det hjälper med antibiotikan! Pappa var med som stöd för Wictor i går! Men han var hur cool som helst, nervig men otroligt medgörlig! Han åkte med pappa hem sen och fick köttbullar o div. annat gott givetvis!

Jag hann springa in på Vero Moda för att hitta en klädtrasa till kvällens personalfest! Jodå, jag hittade en klänning/tunika i cerise/svart som var fördelaktig för bysten!! Ska prova sen om jag ska ha leggings eller svarta byxor till! Den som ändå hade ett par snygga svarta högklackade stövlar...Ska gå in till Marie o kolla vad hon har tror jag!
Sen var det dags för relaxen. Jag hade nog rört till det igen! Halv 6 skulle vi va där. Men jag hade nog råkat säga 6 till Michan som var asnöjd över att hon bara var 4 minuter försenad :-) Eller 34...Men vi andra led ingen nöd, det är sällan tyst mer än 4 sekunder i taget!! Det var massor av folk nere på relaxen, men vi satt i bubblet en bra stund ändå!

Nu har jag vart hos Marie o lånat ett par snygga stövlar.Jag ser lite lagom våpig ut. Hoppas Kyrkoherden inte misstycker ikväll :-)
2008-01-09
13:10:28

Stackars Wictor!

Det körde ihop sej lite i eftermiddag! Wictor blöder från urinröret...Våra bäste vetrinärer har slutat här i stan o så jag fick ringa Falköping. Fick en tid kl.16, skulle ju ändå va i Fkp kl. 17.30, så jag får lämna Wictor hos mamma o pappa medans jag är på relaxen.
Undrar jag om det inte är prostatan, eller kanske urinsten? Jaja, det är ju vetrinärens jobb att utreda. Stackarn får ligga i hallen, han droppar hela tiden nu...

Jag har ätit en smaskig GI-lunch bestående av köttbullar o STOR sallad. I går kväll bjöd vi mamma o pappa på GI-kvällsmat, pappa var överförtjust...inte...
De fick kyckling och ugnsstekta grönsaker med tsatziki, skitgott, enligt mitt tycke!!
Nu ska jag packa lite badgrejer och ordna o dona lite. Barnen ska jag lämna in hos Marie vid 15, då hinner jag nog hämta baguetter och va i Falköping kl 16!

2008-01-09
08:32:18

Relalalalalaxa!!

Stackars Teddy!
Vaknade av att hans klockradio gick i gång på hög volym o att han grymtade nåt obegripligt högt!  Då var klockan 07.07...Försovit sej rejält oxå...Men inga sura miner och han skulle aldrig strunta i att raka sej. Han kom i väg
halv 8, inte dumt...Och idag kan han ju skryta med att frugan har brett mackor åt honom oxå! Idag började skolan igen, Linus var på superbra humör och showa sej igenom morgonbestyren + att han fick Mata Malan med välling vilket han tyckte va kul. Maja åker med Marie o Melvin till dagis idag. Så nu är det bara jag o Malan hemma och det låter som att hon bajsar...
Ikväll ska jag relalalalalaxa! Susanne, Jenny, Michan o jag ska intaga relax avdelningen på odenbadet, äta onyttiga räkbaguetter från Julius och snacka strunt! Ska bli mycket kul!
I morgon kväll ska jag oxå bort, då är det jobbfest! I Brandstorp av alla ställen!
Ska till HultaÅke på förfest! Ska bli kul, såvida man inte får uppdraget att köra, det fatts en chaufför, vi får väl hyra in nån stackare annars!
Nu river Malan ut återvinningskassen i köket igen...suck...
Ser förresten bedrövlig ut i ansiktet igen, det kom när vi badade i värmen på Odenbadet i söndags, lär väl inte bli bättre ikväll...Måste bestämma mej när/om jag ska börja med roaccutan!
Nä, nu ska jag gå o ta lite sopor för Malan! Haj svejs!
2008-01-08
15:31:41

Måla rumpan blå!

Stackars lillstumpan hade ju svamp! Har ju vart jätteröd i rumpan i en vecka nu, kom på i går att det kunde ju va svamp. Har vart irriterad på nätterna tills hon fått ny blöja o det verkar svida. Så nu var vi på bvc i dag och fick lilla rumpan målad blå! Passade på att väga oxå, hon klätgtrar stadigt, 500g på 3 veckor. Herregud, endel byxor går inte att ha längre, trots att de passar på längden, de går inte att knäppa...
Linus är  med Morfar o jobbar idag, han har t.o.m på sej jobbarbyxorna :-)
De kommer hem i kväll, så jag ska fixa lite nyttig GI mat så morfar får...
Har slängt ut den andra julgranen nu, skönt. Skulle egentligen börja med julsakerna oxå, men skulle vilja ha ett par kartonger till o samla Linus o Majas grejer försej, de har så många egna julsaker o det är dumt att blanda ihop dem...får se hur det blir...
Jösses vad hon hojtar här! Ska gå ner o lägga henne!
2008-01-07
21:19:13

GI-mat inhandlat!

Nu jäklar! Har handlat massor av GI godkända råvaror! Hela kundvagnen full! Så nu så! Och det är ju bara gosaker egentligen! Massor av fräscha grönsaker, frukt, fisk och kyckling! Mums!
Men nu i kväll åt vi hemgjord pizza, för det hade Maja bestämt. Hon ville vi skulle fira att hon börjat på Getingen idag! Så det gjorde vi givetvis!
Linus har vart på innebandy, han kämpade som bare den! Nu har han börjat fatta galoppen! Kul att det blev ett gäng i alla fall!
I eftermiddags var han ute o kämpade med skidorna i snögloppet. Han skulle abolut åka pulka i pulkabacken bakom stallet trots att hästarna går det och att det mest är hästskit att åka i. Men joodå, han studsade fram över frusen hästskit!
Nu ska jag och salander och blomqvist tillbringa en timme ihop och sen hoppas jag att jag sover i natt!
Amalia tillbringade sina 2 sista timmar innan läggdags med att vara grinig. Teddy la henne kl 19, hoppas hon sover till 7 i morrnbitti!
  Gonatt!
2008-01-07
13:12:51

GI metoden och fiskpinnar!

HA!! Jag har fått i henne annat än mozarella och köttfärsås!!
Hon fick fiskpinne, makaroner, ärtor o majs mixade. Då jädrar gick det ner en hel tallrik. Det var väl inte sveriges bästa mat, men vad sjutton!! Sen trodde jag hon skulle sova 1,5 timme...tji fick jag, bara för att man är trött...40 minuter sov hon. Han plocka i diskmaskinen,se Hem till gården o läsa några sidor i Amelia...Hade gärna velat hunnit slappa lite till...men men... Får bli en tidig kväll istället, det säger jag varje dag, men går jag o lägger mej tidigt så läser jag hur länge som hlst istället!

Har nästa bestämt mej för att börja äta enligt GI metoden! Vet ju att det funkar! Det är bara frågan om det funkar praktiskt med barnen. Vill ju inte stå o laga dubbelt. Vi äter redan bulgur, quinoa och nästan bara fullkornspasta och grovt bröd, det är Maja som är kinkalisa med brödet. Vi ska egentligen 3dubbla dosen grönsaker. Kyckling äter vi oxå mycket, men nu gäller det att byta ut kantarellsåsen mot tex keso eller tzatsiki gjord på 5% fraiche. Egentligen kan det inte va så svårt det här. Lite frön och nötter är bra oxå. Men bönor o linser får va, det kan jag bara inte förtära.

Jaha, vad ska man hitta på i eftermiddag då, klockan är bara 1, känner mej sååååå tröööött!!!
2008-01-07
08:45:22

Filmtips!

Herregud....trött...Kunde omöjligt somna i går, sista gången jag kollade på klockan var hon 02.30, sen slumrade jag in...Gissa vem som vaknade 03.10??? Urk...I med välling och sen somnade hon om vid 03.40, men då var jag klarvaken igen...Somnade nog vid halv 5 igen. Sen vaknade Malan halv 7 o det var lika bra att gå upp! Inte många timmar där!
Maja har vi skjutsat till dagis nu, hon har börjat på ny avdelning för enbart 6-åringar, så hon är Geting nu! Stolt var hon allt!
Malan går just nu igenom innehållet i pappersåtervinningen...jaja, hon har ju kul i allafall!
Såg en mycket rolig film i går! "På smällen" (knocked up). Riktigt bra!
och i fredags såg vi på "underbar och älskad av alla", jag hade läst boken och den var väl som förväntat...sevärd...

Nu hoppas jag min goe man kommer ihåg att kolla på jobbet idag så våra scheman stämmer inför att han ska gå hem på halvtid, så han jobbar de dagar jag är hemma o tvärtom!
Nu är det skriiik! Ska stoppa ner henne i sängen o lägga mej på soffan en stund tror jag! Det förtjänar jag idag!
2008-01-06
15:17:41

Rena o fina!

Nu har vi vart o badat på odenbadet. Härligt! Linus får en fanfar!!! Han hoppade 3:an utan att tveka! Maja får oxå fanfar, hon åker stora rutshkanan alldeles själv!! Men Malan fick spelet o skulle inte va hos mej, bara med pappa. Hon blev väl skräckslagen inför synen av sin mor i baddräkt...stackars barn...
Susanne o barnen var med också. Efteråt gick vi på fin restaurang med exklusiv barnmeny! Man fick t.o.m leksak till barnen! Synd bara att hela borden blir fulla med emballage av all mat....
Nu är Teddy ute med Wictor o barnen o rusar av sej i snön, malan ålar omkring på golvet. Ska se om jag får i henne lite mat snart, hon vågar vägra den mesta burkmaten just nu. I går fick hon hemgjort mos o varmkorv, men det dög inte det heller...Näpp, köttfärssås o spagetti eller spagetti o mozarella, annars kan det va!!

I natt var hon föga kul. Somnade vid 19.30 i går kväll, vaknar 22.30 när vi går o lägger oss, äter o ligger vaken till 00 o sprattlar...gnäller vid 02 och 03 vaknar 06 o äter somar om 07 och vaknar igen 9... Varför inte bara sova till 7 lugnt o gott....urk...

Nä nu ska jag korka upp en mozarellaburk, det gnäller på golvet! Ajöss!
2008-01-05
12:07:53

Nu är glada julen slut, eller?

Lite halvless på julgrejerna nu. Vill gärna ha kvar stjärnor o stakra, men resten är jag rätt less på. Julgrupper o dyl har fått åka idag, liksom barnens gran. Men min gran står kvar, det skulle tydligen va julgransrustning enligt Teddy innan den fick åka...Herregud, det ä la bara å slänga ut skiten!!!
Är på riktigt röjigt humör idag, skönt! Teddy, Linus o Melvin åkte till stan med en massa återvinningsskräp o sen ska de tvätta bilen!
I går kväll var vi på Stengärde o firade Rebecka som fyllt 4 år. Jättemysigt! Det var fullt med änglar där som behövde hjälp utav barnen för att kunna öppna en skattkista. Barnen fick lösa små uppgifter för att tjäna ihop stjärnbloss(tomtebloss) och islutet tändes alla dessa i ett magiskt träd och efter det gick det att öppna skattkistan o alla barnen fick en gyllene skatt med sej hem. Häst o släde, korvgrillning och en massa godis hörde oxå till. Mysigt att va ute när det är snö o kallt! Lite kalla om fötterna åkte vi sen hem o hämtade Malan hos farmor o farfar. Det var för kallt för henne ute i går.

Är sugna på en speleftermiddag i dag. Får se om det blir nån! Nu ska jag skala potatis till dagen middag, det blir potatismos o varmkorv, smaskigt värre!!
2008-01-04
10:08:35

Bröllopsplanering

Nu är jag på G, med bröllopet! Alltså inte mitt utan Tobbe o Anna-Carins. Vi ska ju va värdpar!
Tips på roligheter emottages tacksamt på [email protected] .
I går kväll satt jag i 2 timmar o hittade på grejer till en lek, jag o Teddy blev lite trötta o skrattade så vi kiknade till slut. Hade svårt att sova i natt o kom på ännu mer dumheter!Oj oj oj, det här kan bli kul!!

I natt ville Malan va vaken mellan 1 och 3, det var ju kul! Tryckte i henne en flaska välling i hopp om att hon skulle somna om, men icke...öhhh...Men vi sov till halv 9 i morse!
Nu borde nån åka o handla, det är fruktansvärt tomt i kylen...Ingen som handlat sen jul känns det som.Får ta mej i kragen o åka upp till stan. Det är så förbaskat kallt ute! Var ute för en stund sen o eldade lite kartonger och slängde in lite pelletssäckar. Fasen va det blåste snålt! Brrrrr....
Vi får ta på oss bra när vi ska till Stengärde o fira Rebecka ikväll!
Linus kapade av allt hår i går, eller snarare Therese kapade av det. Hela kalufsen borta, han blev jättesnygg! Maja blev oxå klippt, men bara topparna! Och hjullagret på v70:n är bytt! Fredrik låg en hel dag innan semestern i somras o kämpade med att byta hjullager på bilen, nu var samma lagret skit igen! Biltema....Nu blev det orginal, 1300 spänn dyrare, men hellre ett som fungerar. Så våra julklappspengar sitter bakom ett däck på bilen...suck...

Nähä, ska man ta tag i livet o ta sej till stan!? Borde ta en sväng förbi jobbet oxå kanske...
2008-01-03
12:03:00

Semesterplaner för under 75 000:-

YES!! Malan sov över nattmålet! Första gången! Hon somnade vid 9 i går kväll o vaknade vid 6 i morse då Teddy gick upp o gjorde en flaska välling, sen sov vi till 9!! Hon krånglade lite i natt, men jag kämpade med nappen några minuter o sen sov hon igen!

Nu har jag o barnen stekt pannkakor, men jag är FÖR bra på att vända dem i luften, de vänder sej 2 varv så de hamnar på den stekta sidan igen...tillslut gick det och jag fick 998 poäng av Linus!

Tror faktiskt på allvar att decleors kräm hjälper, jag är mycket bättre i fejan efter en veckas användning, inte ilsket röd o inga nya blemor! Får offra lite julklappspengar o köpa oljan och nattkrämen oxå!

Malan håller på att få sin första bissing!! Så gulligt! Det var ju bra att det var slutammat nu då!

Linus ska åka till Filip o leka i eftermiddag, sen ska han till Lövbacken o kapa av sitt hårsvall. Kort ska det va nu! Snyft, inget rufs att gosa i längre...Maja borde kapa lite toppar oxå, får se hur det blir!

Jobbångest, jobbångest, jobbångest! Jag ville ju va hemma jättelänge! Jag är inte uttråkad än, det händer så mycket! Ska ju iofs bara jobba halvtid, men friheten är slut. Mitt jobb släpper man inte klockan 16, det finns med jämt, i tanken, i drömmen, i kläderna (kaffelukt) och i telefonen...Egentligen vore det lika bra att jobba heltid, enklast så. Men jag funderar på 60% istället för 50%, får så mycket komp o snåljobbet betalar ändå inte ut dem...Vad tror Linnéa??

Sommarens aktiviteter börjar bli spikade, fattas bara kapital!
* Daftö, strömstad
* Liseberg
* Sommarland
* High Chaparall
* Ängelholm med Tobias o Linda
* Gotland
* Bulgarien med Therese o Roger
* Harge, bara för att det är mysigt
* En sväng till Disneyland Paris

Nåja, det ska vi väl hinna på några veckor!! Eller?
 Vi gör en ny lista!

* Daftö, det har vi lovat
* Liseberg, har vi oxå lovat
* Kanske Ängelholm några dagar, vore kul.
Sen blir det väl en sväng till med husvagnen!
Vad tror Teddy? Ska vi spara lite mer på semesterkontot?

Nu ska vi äta pannkakor med massor av hallonsylt, Malan ska väl äta mozarella som vanligt, hennes favorit!
2008-01-02
22:21:09

Skrynkliga bröst och 3-kantsbh

My kind of fashion!!! Nya Hm katalogen är här! Jippie!!
 Vågade först inte öppna, rädd för att hitta en massa jag vill ha, öppnade ändå och hittade massor jag vill ha. det är verkligen min stil i år! Och tack gode gud att utsvängda jeans är tillbaka! Stuprör kunde jag aldrig ha! Såg ju ut som en elefant med tändsticksben! Ska ju börja jobba om en månad, behöver massa toppar, å det fanns ju massor av snygga till bra priser att slita på jobbet!
Men sen kommer man till bikinisidorna då...3-kantsbikini, vet i faan vem de är gjorda till, men mina bröst vill då inte va kvar i de där bh:arna. Trillar ju bara ur! Å så små minimala bikinitrosor, inget för de med bre häck som en lagårdsdörr! Faan, den som ändå vore smal!!
Hipsters föreslog Teddy, VA? Har han redan glömt videon från Gran Canaria semestern där jag går runt i bebispoolen med Maja iförd rödrandig hipstersbikini och halterneckbh. Herreguud, karln måste va blind! Såg ju fasen inte klok ut. Nä, enda sättet är att hålla sej ifrån stränder o pooler, så slipper man skämmas, i badhuset är det ok med baddräkt! Då döljs åtminstone de värsta delarna!!
Brasiliansk vaxning, vad tror ni om det!? Susanne har provat, ont som faan sa hon.Men smidigt! Säkert dyrt oxå!
Jaa, varför inte! Eller, nää, förresten, i gynställning är man ju redan där utlämnad, å sen ska nån rycka håren av en så man skriker. Vill man bli fin får man lida pin, åta bara helsike dessutom! Ska fundera ett tag till! Fast med mina inskränkta beachplaner så kan jag lika gärna strunta i det o inrikta mej på gym istället!
Måste få bort de där hemska handtagen runt höfterna. Låren kan jag leva med, överarmarna oxå, men höftpartiet...suck...
Borde hänga med Anna-Carin eller Linda på nåt pass. Men step up är verkligen inte min grej, koordination och en bräda, nej tack! Pump var min grej, det gick både jag o Teddy på, men vad jag sett finns det inte kvar längre. Men pilates verkar kul, core var ju svinjobbigt oxå. När jag gick på gymnasiet fanns nåt som hette HLM, (höft, lår, mage)det är ju precis vad jag skulle behöva + 1000 sit ups!
Maja sa något gulligt till mej häromdan, hon gör ju ofta det stumpan min.
"Mamma, vad skrynkliga dina bröst är" Mmm, tack tack!Ja, inte ser de ut som förr inte! Ammade sista gången (tror jag) natten till nyårsafton. Nu är den epoken slut...lite sorgligt faktiskt...För lilla fröken har ju inte slutat äta på nätterna för det, nu vill hon ha välling. Men iofs, ska ju snart börja jobba å då får Teddy ta henne på nätterna när jag ska upp, å då är det ju smidigt med välling. Men inte behöver hon äta på nätterna egentligen. Men vi har kämpat, men hon kämpar mer!! Enklare att ge mat än att försöka söva hungrigt barn i 2 timmar...

Nytt sätt att få tokig hund lugn förresten! 1 timma innan gästerna kom på nyårsafton fick han minst ett halvt kilo julskinka. Tokig hund, blev aningen lugnare hund o vi slapp tiggande hund vid bordet. Ikväll provade vi samma koncept, fast denna gång med prinskorv. Samma resultat och vi fick äta ifred!
"Året med kungafamiljen" sågs tillsammans med Marie, Melvin o Vilmer, Inger o Håkan. Med text såklart, barnen var heltokiga och Melvin dömde ut hela kungafamiljen. Han gillade inte kungen å sessan ville han inte ha!
Nu ska jag fånga in Emilia som är ute på sin kvällsliga springtur i Linus rum, sen är det jag, Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander som gäller! Jaja, Teddy ska få en gonattpuss också!
 Tjenixen!
2008-01-01
20:31:42

Nyårsaftnar vi minns!

Jaha! Så var det 2008 då! När jag gick i 3:an eller 4:an i skolan så fick vi som uppgift att skriva om hur vi tror att det är år 2010. Dett måste ju vart 1990. Jaa, jag gick i skolan i lilla Vartofta och vi var flera i klassen som var helt övertygade om att Falköping och Vartofta hade vuxit i hop...jojo, det är ju bara 1 mil mellan orterna. Vindängen har ju iofs utökats i Falköping sen dess, så 500 meter närmare Vartofta har ju stan kommit, annars har inte Vartofta vuxit mer än med 1 hus tror jag!!

Nyårsafton i går gick i ett huj!
Gästerna (Therese, Roger, Feja o Jonna, Thereses bror Claes, Tobbe, Anna-Carin, Albin o Jacob) var trevliga o maten var superb! Oxfilen var mör och jacksonpotatisen underbar och madeirasåsen pricken över i:et. Teddy tog en tupplur mellan 23-23.40 när han skulle söva om Malan. Linus sov och skulle väckas vid 12-slaget o var på ett fruktansvärt humör o skrek. Maja sa att hon var rädd för raketerna. Teddy kämpade med barnen och jag, vad gjorde jag när klockan slog tolv...?
JO! Jag torkade hundkiss. Stackars Wictor var så uppskärrad så han pinka ner hela hallen...Så jag tillbringade det magiska ögonblicket med en mopp och Mr Muscle och en nervös flämtande hund. Teddy hade heller inte sett mycket av fyrverkerierna. Men när de största var skjutna kom Maja på att det var ju inget farligt och Linus började slapna av oxå. Men de som såg pjäserna sa att de var fina!
Jag o Teddy är vana vid att det inte alltid blir som man tänkt sej på nyår. För 5 år sen tillbringade vi nyårsaftons kväll på akuten när jag hade gallstensanfall. Tobbe o Anna-Carin var ju med oxå! De åkte o käkade korv på statoil uppklädda till tänderna. Sen åkte vi hem, jag mådde förbaskat illa av morfinsprutan jag fått + att jag inte fick amma som jag ju gjorde då, Maja var bebis, så när vi kom hem låg jag med kräkspåse och Teddy satt med en pump o pumpade ur förgiftad mjölk och utanför sköts raketer! Romantiskt värre!!
För 2 år sen skulle vi firat hos Tobias o Linda ett gäng, men då blev Albin sjuk så fam. Holmgren- Stackå skulle fira själva hemma, men de offrade ju sin nyår för oss när jag var sjuk, så vi svek Linda o Tobias och firade med sjuka familjen...
Men för 13 år sen gick det bra, då förlovade vi oss på nyårsafton, 16 och 18 år gamla. Å se, det gick ju bra!

Idag hade vi god frukost med redigt bakfulla gubbar vid bordet, ja, fam. Holmgren- Stackå sov över här. Jag o Anna-Carin var pigga, trots att mitt huvud inte riktigt kändes som vanligt! Äggafrukost! Sen sprang alla ut i snön, underbart vinterväder idag. Farfar fick fram släden o körde alla barnen i med fyrhjulingen. Sen var det kalkonmiddag hos farmor o farfar och så firade vi Ellen som fyller 10 om ett par dagar. Sen lekte vi paketleken. Jag o Inger hade vart i stan o köpt en massa småprylar som jag slog in. Sen spelade vi om dem. Jag fick en toarengörare i form av en segelbåt och en nougatgodis. Mikael fick en diskborste. Guldpaketet som alla slogs om innehöll en paket tacobröd som Carina tillslut fick.  Kul kul!

Nu är vi lite lagom slaka. Barnen ser på "bilar" Malan sover Teddy "poiar" och jag är trött! I morrn är det vardag igen o teddy ska jobba. Ska bli skönt att gå o lägga sej om en stund!
  
Barnens nyårsmiddag
Majas första skidtur
Tesan å jag
Jacob å Amalia