2007-10-31
21:23:07

Lastmaskin i poolen...

Ser ut som skogsmulle i huvet...Håret är jättestort o spretigt, måste göra nåt åt det. Har ju tänkt att spara ut lite längder, men det blir bara burr utav det. Gaaah, blir så trött, kommer sluta med att jag klipper av allt igen...Hoppas att det bara är en bad hairday...

Har vart i storstan Skövde i dag hela familjen. Försökte övertala älsklingen att vi absolut måste ha en laptop, och joodå, det tyckte han oxå. Men så hastigt kan man ju inte köpa nåt, det måste funderas över och jämföras osv...
Jag är nog lite mer impulsiv där. Vi gick igenom alla tänkbara butiker i allafall och kom hem med en...pc-tidning...
Jaja.  Jag kan inte klandra honom, han bidde ju suuuk. Stackarn, han har vart hängig länge, men nu så slog det till. Feber o förkyld, så han har legat sen vi kom hem.
Jag däremot fick den geniala iden att det lilla rum som Amalia ska ha ( om ca 2 år) ska göras om till tv/datarum åt Linus och Maja, så jag o barnen har möblerat o ordnat o donat hela eftermiddagen. Bra som sjutton blev det. Fick ringa in underbare svärfar som bärhjälp till vår supersoffa. En soffa som är säkert 17 år, som vi bstämt oss för att slänga, den hade blivit stående i garaget. Helt felfri och fräsch, något omodern i tyget men vad sjutton. Enligt Fredrik är den ovärderlig, vi hade vårt första grovhångel i den! Och bara den saken gör ju att soffskrället är värd att spara. Hur som helst, svärfar fick hjälpa mej att bära in den igen, efter att han kollat så inga gäster hade flyttat in i den!

Ja, efter frukosten i morse så fick ju jag iden om laptopen, ringde då brorsan för att få lite bra tips o råd ang. köp. Datanisse som han är. Åsa svarar, något dov i tonen. Poolen som de hållt på och byggt i 2 veckor som blev klar i dagarna is no more, om man säger så. Allt var klart, med träställningar och dukar och liners o allt vad det heter, Nu skulle bara jorden skottas tillrätta runt alltihop. Hon kallar in svåger och lastmaskin för att få det att gå lite fortare. Lite för fort kanske. Lastmaskinen hamnar i poolen...Helt jävla sanslöst...Poolen åt helsike. Ena långsidan är  knäckt. Vad säger man till dessa stackare.  Ja herregud, förra veckan läste man om en älg i poolen och skrattade, men nu skrattar jag inte... Men kanske om ett år!

Barnen har "hallowenat" eller vad fasen man nu säger. Förr lussade man den 12 dec. Nu ska barnen hallowena...Snälla faster Marie skjutsade runt på 4 barn. Linus i självlysande skelettpyjamas och Maja i kortärmad häxklänning. Deras trick or treat funkade, de kom hem med både godis, pengar, frukt och...blockchoklad...man tager vad man haver, sa Kajsa Varg.
Nu tror jag maken piggnat till lite, han ligger o småskrattar i soffan åt nåt nytt humorprogram i alla fall.
 Ska pyssla om honom lite!  Återstår att se om jag har 3 eller 4 barn att ta hand om i morgon!
           Hej hopp!!

2007-10-31
08:14:49

Skön natt!!

En riktigt bra natt har det vart!
Maken skulle väl iof tyckt att den var bättre om vi hade haft lite mysigt innan vi somnade, men jag orkade bara inte...sorry maken...
Amalia har vaknat var 3:e timma o ätit, men sen somnat om direkt. Vid 5 var Fredrik uppe o stängde av tv:n,
7-åringen satt o väntade på disney som börjar kl.6, jädrans unge. Han kom ner till oss o somnade om bredvid mej, bara en liten stund senare kom 5-åringen o la sej på min andra sida + att hundskrället låg vid mina fötter. Varför i h***e är det ingen som kan ligga i pappsens säng????

Men jag sov rätt hyfsat ändå, särskilt sen jag kört iväg 5-åringen som låg o viskade mej i örat!
Vaknade kl 7.45, underbart! Och nu komLinus upp med Amalia, alla utsövda tillslut!
Nu har älskade maken o lilltjejen Maja gjort världens godaste smoothie som vi ska äta till frukost, sen ska vi njuta av att vara lediga hela familjen!  Det är ju höstlov!!!
2007-10-30
14:39:06

Grädde i tuttarna o förstå-sej-på-morsor

Jaha, så har man vart o vägt den lilla klimpen! 8 hg på 3 veckor har ungen gått upp, tänk om man själv kunde gå ner lika mycket på samma tidsperiod. Kan det bero på den gröna plastskålen vid min sida med en massa färgglada sötsaker i? Shit the same...
Vrt på familjecentralen o vägt, det är verkligen inte min grje. Sitta o kallprata med folk man inte känner, och dessutom sitta o kallprata med folk man helst INTE skulle vilja känna!
-Oj vad han har vuxit, vad väger han nu?
-Nämen oj, kan hon sitta nu...
-Åh vilken fin klänning, Lindex va?
-Tittut, var ä mamma?

Som när vi var och badade för ett par veckor sen. Amalia är 5 månader och älskar att bada, dessutom finns en varmvattenbassäng som håller 34 grader, där kan man inte frysa. En mamma med en liten pojke kommer fram:
-Oj vilken liten, är det första gången han badar?
Jag:- Det är en hon och nej, hon har badat förut, sist var hon i 1,5 timma innan hon blev trött.
-Men rekommenderar de inte 20 minuter?
Jag: -Så länge de inte fryser eller skriker så gör det nog inget.
-Nänä...
Efter en timma är Amalia trött och jag tar upp henne och har med babyskyddet och sätter henne i, inlindad i handduk, då kommer mamman med pojken igen.
-Var hon trött nu? Och vad bra att du har med babyskyddet och att det är solskydd på, det är ju så stimmit här, det måste va jobbigt, men då tar ju solskyddet bort lite.
-Ja jo, den är bra.
-Den kan hon ju ha länge till, säger mamman.
-Ja, fast vi har den till sånt här, i bilen har vi en riktig stol.
-Nämen, hon är ju så liten, har ni redan en riktig stol.
-Mmmm....
Orkar inte med henne mer.
Grrr, varför måste folk hela tiden lägga sej i. Detta är vårt 3:e barn, jag tror att vi fixar det! 
Och gör vi inte det, då ska jag åka till Odenbadet på fredag och leta efter duktiga mamman!!
2007-10-30
10:11:11

Ullared på höstlovet...

Tja!!
Ny här då...Har tänkt länge att jag borde blogga, så mycket som måste ut :-)
Kan börja här o nu!
I går hade jag o maken nästan barnledigt, de 2 äldsta barnen skulle på höstlovsresa. Jag, maken o minstingen Amalia skulle åka o shoppa i Jönköping. Men på vägen ändrade vi oss, vi åker till Ullared!! Smart tänkt! Och ännu smartare var att vi bad Fredriks jobbarkompis att kolla köbarometern åt oss. Den var GRÖN, ingen kö alltså!
En eländig hund i bagaget, vad gör vi med den, lämnar av den hos snäll mamma på vägen.

2,5 timme senare passerar vi skylten Ullared. Och det första vi ser på långt håll är små gula ankor, va??
Nää, det är typ 10000 människor i gula ponchos som köar för att få komma in på åtråvärda GeKås!!
Shiit! Amalia är hungrig o vi jagar runt efter en parkeringsplats, efter 15 minuter o div. svordomar hittar vi en på husvagnsparkeringen (förlåt alla med husvagn, men ni hade ändå inte kommit plats) Amalia äter och vi betämmer att vi också ska gå o äta, sen tar vi hm och sen åker vi hem...bittra över att vår enda dag lediga ihop slutar med 40 mil i en bil utan en massa gula kassar (o tom plånbok). 50 minuter är beräknad kötid...

Får tillslut ett bord på restaurangen, Fredrik köar (såklart, vi är ju i Ullared)efter mat, äter o går sen ut. Döm om vår förvåning! Kön är nästan helt slut!!! Fredrik tar barnvagnen o skyndar sej mot kön med orden: -Fixa kundvagn så går jag före. Jag fixar kundvagn, men när jag kommer fram till entren så är kön nästan slut, jag antar att Fredrik gått in, så jag går oxå in. Men hittar ingen Fredik o Amalia, jag ska ringa på honom. Nä, min mobil ligger kvar i bilen (såklart)  Ler gulligt åt en tjej med mobilen i näven o ber att få låna. Nä, då svarar inte han i mobilen...
Tillslut efter många om o men så hittar jag honom utanför med skrikig Amalia.

Nu har vi tidspress, lovade mamma att vara hemma 18,30 o hämta hunden, för de skulle åka bort. Klockan är nu 13 och vi har drygt 2 timmars resväg...
15.15: Nu måste vi ta oss mot kassorna om vi ska åka kl 16. Jag tittar långt bort mot adventsljusstakarna och jultomtar, jag hann inte. Faan oxå. Men huvudsaken var ju att vi fick tag i lite julklappar o kläder till barnen. Jo, jag köpte ju en film till mej själv, en Danielle Steel "Juwels" 49.95, som hittat!
Bråttom bråttom, Amalia äter duktigt, tur att jag ammar. In på net on net, denna tråkiga hemska stålhyllebutik fylld med wellpappsinslagna tvapparater. Fredrik ska köpa en bilbana till Linus i födelsedagspresent, den bästa var givetvis slut, men den näst bästa blir  nog oxå bra.
Nu måste vi tanka, äta en dalicatoboll o dra! Amalia tröttnar givetvis på vägen och vrålar, de nya leksakerna var inte kul, men en förpackning med ballonger var kul, särkilt att tugga i pappen som omsluter plastpåsen!
18.28 rullar vi in på mamma o pappas gård! Har alltid gillat att passa tider, lika stolt varje gång!!
Packa om lite o in med hunden, vidare mot barnens farmor o farfar där Linus och Maja ska hämtas. Lite möra nu och hungriga, men snälla svärmot fixar pytt i panna o stekt ägg. Barnen är jättetrötta, släpar ut dem till bilen o hem, tur att det bara är 500 meter!
Skönt att komma hem, mindre kul bara att se frukostdisken som står kvar på diskbänken!
Tillbringar 20 minuter på toaletten med Maja som har svårt att klämma ut "mister brown", läser ramsan om Per i hagen, sjunger egenhändigt tillverkad bajslockarsång, torkar svettig 5-åring i pannan, men ingen Mr Brown syns till. Maja blir ledsen o tror att hon kommer bli jättetjock om hon inte bajsar. Leder trött 5-åring till sängen som somnar bums. Ska säga gonatt till 7-åringen Linus, men han har redan knoppat in. Borstar mina tänder o tar Amalia med mej till sovrummet o lägger mej! Så var denna dagen till ända...

Summa summarum:
*Åk aldrig till Gekås på höslovet helt oplanerat*

   Och jag, jag heter förresten Marie

Kan tillägga att Mr Brown tittade ut i morse till 5-åringens lycka!