2008-11-30
21:16:31

Första advent

Idag är det redan första avdent! Tänk ändå vad fort det går! Idag lyser stjärnorna i fönstren här hemma, pepparkaksbaket har spridit en härlig doft över huset och årets första julbord har avnjutits på Cesarstugan. Där är så mycket julstämning man bara kan få! Tack mam och pap för den goda maten!
2008-11-30
21:12:05

Dagen på Kolmården!

I fredags hade jag och Susanne en heldag helt själva. Susanne hade i 30-årspresent fått "möte med vildadjur" på Kolmården och skulle därför få en hel dag tillsammans med delfinerna. Jag fick följa med som åskådare. Dagen till ära hade jag tappat rösten...FY vad tråkigt det var, det bara kraxade när jag försökte säga nånting. De andra i gruppen trodde antagligen att jag var stum, för när de försökte prata med mej så fick de en nick eller ett krax tillbaka...Men Susanne fick prata desto mer :-)
Medan Susanne, med sin grupp, försvann in på en föreläsning om delfiner så var det jag och hela djurparken som gällde! Kändes jättekonstigt att gå där i parken, som på sommaren är så full av folk att man inte ser nånting! Nu var där tomt och tyst och rofyllt. Fint väder var det oxå!
Mest bråttom hade jag till aphuset, tycker det är ett härligt släkte ;-) Där inne var ett fasligt liv, för 3 shimpanshannar hade vart borta från gruppen i ett dygn för att bli kastrerade. Jädrar vilket liv det var. Så länge skötaren pratade lugnande med gruppen var det lugnt, men så fort han tystnade började de igen!

Den här grabben, Enzo, är en gorillakille som föddes på Kolmården för 2 år sen. Skön kille!


Sen ilade jag vidare mot elefanthuset, även där var jag helt själv bland alla stora djur och några skötare!
De här sköningarna satt på span när jag kom in!

Vad heter de nu igen????

Kameler är ju goa oxå, han stod alldeles bredvid mej och idisslade. Jobbat länge med frisyren!!

Alltså, på sommaren verkar ju djuren ganska uttråkade och bryr sej inte om människor. Men nu, när det inte finns några besökare var nästan alla djuren intresserade när man gick förbi. Endel kom till och med framlunkande. Dock inte den här kissekatten, som istället förflyttade sej upp på ett busstak så jag inte skulle ta hans goda köttben! 


Men nu var det dags för Susanne att komma i våtdräkten!

Tyvär så satt man som åskådare på ganska långt håll, så objektivet räckte inte till. Men här pussar iallafall Susanne på delfinen Vicky!


Den här delfinen gjorde ett hopp som jag knappt hann med på, men blev en kul bild!


2 av delfinerna hade "kalvar", svårt att ta kort genom glasrutor, men det syns nog lite!


Sen åkte vi hemmåt, men vi stannade givetvis i Linköping för lite shopping på IKEA!
Tack för en fantastisk dag Susanne! Det behövde nog både du och jag!
Komma i från vardagsstressen och bara koppla av!
KRAM!!
2008-11-29
22:16:18

Jourcentral och röntgen!

Tanten på Sjukvårdsupplysningen var visserligen trevlig, omtänksam och noggrann. Men helt felinformerad vad gäller vilka jourcentraler man ska skicka folk till beroende vad de lider av!

Tidigt i vintras fick Amalia en släng av RSvirus, hon var såpass gammal att det inte var nån större fara för henne, men hon fick svårt att andas. Vi ringde sjukvårdsupplysningen, de skickade oss direkt till jouren i Falköping. Väl där fick hon inhalera något (kommer inte ihåg vad), detta hjälpte inte och hon behövde ett annat läkemedel att inhalera, men se, det fanns inte i Falköping. Blev skickade till Skövde.
Varför fick vi inte komma dit direkt när det gällede andningsproblem???

Idag var det dags igen!
Vi skulle ha en hemmadag, första lediga med HELA familjen på länge. Pepparkaksdegen låg färdig i kylen och Teddy blev sugen på att dra igång en lussekattsdeg oxå. Så i med jäst och dylikt i assistenten och igång! Det vara bara det att nyfikna Amalia var tvungen att känna på den härligt rostfria, blanka degskålen när den snurrade. Handen följde med runt och in i det 0,5 cm breda utrymmet mellan skål och maskin. Maskinen stannade inte, Amalia skrek och fingrarna satt fast! Teddy fick av maskinen och lyckade backa skålen och få loss 2 små helt platta fingrar. De såg helt groteska ut. Amalia skriker som besatt!! Jag ringer sjukvårdsupplysningen, vi ser visserligen att hon rör på fingrarna, men tar det säkra före det osäkra.
Sköterskan är som sagt jättebra och fixar en tid till oss i Falköping. Jag blir  tveksam och tänker på hur det gick sist. Men sen kommer jag på att de har ju röntgen i Falköping! Så ok, vi drar till Falköping!
Träffar en läkare, hon känner och klämmer på de nu riktigt svullna, röda fingrarna. Tror inte att det finns nån fraktur, men vill för säkerhets skull röntga. -Då får ni åka till Skövde och göra detta!
VA!?!?! Hur kan tanten på sjukvårdsupplysningen skicka oss till en jourcentral utan röntgen när det gäller just en ev. fraktur?????
Joo, så vi fick åka 3 mil åt nästa håll för röntgen. -Kom direkt, det är lugnt här. Sa Röntgen. Vi var där på 30 minuter, och vi var helt ensamma på hela avdelningen, men fick ändå sitta och vänta i 50 minuter på att få komma in.
Röntga handen var inte alls kul! De bände i hennes lilla hand och hon skrek och ryckte...Men de fick efter många försök ändå några bilder. Tack och lov inget brutet, men det visste vi ju nästan redan. Höll på att bli galen när en sköterska kommer med en ihophäftad lunta papper som hon vill vi ska åka tillbaka med till Falköping för att lämna in på jouren så att de får se resultatet! Va? Har de slutat använda både fax, mail och telefon. Ska vi som patienter behöva åka runt med deras papper!?
Vi lämnar in det på vår vårdcentral på måndag sa Teddy.
Sen satte vi oss i bilen och Amaliastackarn fick äntligen sova efter 4 timmar på jour och röntgen.

Jag är riktigt duktigt trött på kommunikationen mellan vårdenheterna!!!!!!!!!!
(Amalia mår bra och verkar inte ha ont längre:-)
2008-11-27
05:58:33

Min vecka!

Idag gick jag upp 5.24, uppstressad som bara den. Men nu ska jag försöka lugna ner mej. Mycket händer denna veckan förutom jobb, skola, fritids och dagis. Det har vart:
*Dans
*Miniorer
*Majas tandläkarbesök
*Födelsedagsfirande
*Mörkerpromenad på fritids

Och det vi har kvar i dag är:
*Skolsköterskebesök med Maja
*Utvecklingssamtal med Amalia
*Skriva om lånen på banken
*Pysselkväll med jobbet

I morgon åker jag och Susanne till Kolmården och på lördag är det adventspyssel och på söndag Skridskoskola och Julbord!

Allt det här som händer i veckan är jättekul, men bara lite mycket på en gång kanske!!!!!!???

Nu ska jag ta fram frukosten och mysa med barnen några minuter innan det är dags att åka till jobbet! Kram!
2008-11-26
21:37:02

Det här är min familj!


Älskar er!
2008-11-26
21:35:19

Linus 8 år!

NU! Nu ska jag skriva om Linus födelsedagsfirande! Vi började i söndags med barnkalas som vi hade på jobbet. Smidigt och enkelt!

Tre fjärdedelar av barnen Sahlgren! Ser ut som Jocke fått nåt surt i munnen ;-)


Alla ljusen blåstes ut!

Felix utklädd till åsnan Ior var lite butter i början, han ville ju va HEMMA hos Linus...Men han var med de stora grabbarna och röjde sen!
Det blev ett lyckat kalas med många fina presenter! Tack!
Men nu var det dags för den "riktiga" födelsedagen:

Grattis brorsan!

Tack! Maja hade sytt en duk till Linus i skolan, som han genast bestämde skulle ligga under den lilla krukväxten han fick av Felix och Filippa!

Alla ljus blåstes ut även denna gången i tårt...förlåt, äpplepajen!
Han fick en radiostyrd helikopter, buzz till ps, matta till rummet, kläder, pokemonkort, lampor och sist men inte minst de här!

Saccofåtölj och fotpall! Visst blev det läckert!?

Nu är min Linus 8 år! Klyscha men, hur fort går inte åren då!?
2008-11-24
22:00:22

Linus Flinus!

I morgon är det Linus åttonde födelsedag. Kan inte fatta detta, men så är det. Presenterna är inslagna och ligger på kösbordet redo för morgondagen!
Och snart ska ni få se hur hans rum blev. För imorgon blir det lampor, matta och gardiner. Dock ingen ny säng än.
Efter fritids kommer Freja och Jonna på lite kalas innan mormor o morfar, farmor o farfar och farmor Inga dyker upp. Linus hade ju ett superkalas i går oxå, som jag kommer skriva mer om!
Men nu ska jag lägga mej. Håller på att läsa Liza Marklunds nyaste, och helt plötsligt kan jag hålla mej vaken på nätterna igen ;-)
Ha det!
2008-11-24
06:41:04

Delfiner och glögg!

Ny måndag, ny vecka! Fasen vad fort det går! Nu är det veckan före advent, en av de veckorna som är mest att göra på jobbet! Men samtidigt nätan en av de roligaste. Det är ju adventspyntning på G!

Min stackars vän Lisa går hemma och är sjukskriven, inte för att det är kul, men lite avis...Tänk att få va hemma veckan före advent och baka, pynta, mysa och dricka glögg!
Så, nu hör du Lisa, jag vet att det är pest och pina att va hemma för dej, men oj vad du kan mysa i dessa tider! Dessutom är det storm ute så håll dej inne i soffan idag med filten och glöggen!! Kram på dej!

På fredag sviker jag jobbet och ska istället göra något helt otroligt! Jag ska följa med Susanne till Kolmården och delfinariet. Hon fick i 30-årspresent en heldag på delfinariet. Och jag får följa med!!! Tyvär får hon inte simma med dem (restriktioner...)men hon ska få vara med, iförd våtdräkt, och klappa på dem mm. Jag ska ha med kameran och vara redo! Ska bli illkul.
Dessutom en heldag med en kompis utan barn, dä ni!
2008-11-23
21:33:38

tv tv tv...(ja, jag betalar tv-licensen...)

Ja herregud! Då var Ensam mamma söker slut. Och det blev ju sjukt lyckligt i slutet!!! Alla är sååå kära!!!!
I morgon börjar "nya" Beverly Hills på tv400. Missa INTE!
Godnatt!
2008-11-22
14:00:33

Volbeat

Några av mina favoritlåtar med volbeat!
Making belive...
Light A way...
2008-11-22
12:38:25

Popcornpoppning!

I gårkväll gjorde Teddy ett formel1-däckbyte på båda bilarna. Nåja, inga 7 sekunder, men 12-14 minuter på var bil, det är inte illa. Efter det for vi hem och fixade pastasallad och sen kom Öhgrenfamiljen på myskväll! Barnen hade roligt och vi gottade oss i soffan.
Att poppa popcorn i smör (riktigt smör alltså) är inte att rekommendera...Smöret bränner för lätt.
 Är det bara tillräckligt med salt går dom att äta påstod Lisa...
På förmiddagen idag så åkte jag och Malis till stan, vi frågade Therese om hon ville med. Japp!
Stackarn fick agera barnvakt hela tiden medan jag handlade...Fast hon gnällde inte!
På Lindex hittade jag kläder till Linus, först ett par jeans på rea för 99 kr, sen ett par svarta jeans med nitbälte till och en snygg t-shirt. Blir läckra födelsedagskläder!

Just nu har jag en helt idiotförklarad hund bredvid mej. Teddy har skjutit en flock rådjur (nåja, 2...)och håller på att flå utanför och Wictor fick inte va med. Så nu har hundfaan blitt tokig! Han har minst 3 visselpipor i halsen och travar runt som ett varmblod på jägersro.
Ska gå och se om jag hittar brödkaveln....
2008-11-22
08:25:09

Kalas!

På tisdag fyller våran Linus 8 år! I morgon blir det barnkalas. Jag räknade och när vi kom över 30-strecket så valde vi att vara på jobbet. Där kan barnen röja bäst dom vill! Så Teddy har bakat bullar, jag har bidragit med chokladbollar och mamsen har bakat Mums Fillibaba och Kolakakor. Sen blir det glasstårta. Skulle vilja hitta på nån kul lek eller promenad, men har inte kommit på nåt bra än...Förslag? (Inte för avancerat...)

Om en stund ska jag och Malisen upp till stan och fixa lite grejer på ICA och sen gå till Lindex och köpa lite kläder till Flinusen. 3 par byxor har nämligen hål på knäna, och det har de fått inom loppet av 3 veckor. Vad gör de på rasterna i skolan !?
Men nu ska vi äta lite frukost och jag ska läsa tidningen!
Hörs sen! Kram!
2008-11-22
08:18:15

Back in blog!

Nopp, ingen bloggtorka, men dock ont-om-blogg-tid!  Men kanske att jag hinner ikapp lite i helgen!?

Tjejkvällen var super som vanligt, trots för lite aioli till nachosen och blaskig cola och iskall restaurang! Susanne fick oss andra att häpna när hon berättarde om sitt "nya" singelliv ;-)
Nästa gång vi träffas allihop blir om 2 veckor då vi ska till Göteborg och fira Maries 30-årsdag. Ska bli illkul!
Det är ju då som jag och Fredrik har en HEL helg utan barn. Vi drar ner till Gbg på fredag eftermiddag och kommer hem söndag eftermiddag. Vi ska sova på Hotel Gothia, gå på Lisebergs julmarknad, äta lyxsuppe på Heaven23 och strosa på stan. Och såklart, gå på fest!
2008-11-19
17:48:09

Tjejkväll!

Nu ska jag på tjejmiddag! Ska bli jättemysigt. Egentligen skulle vi behöva ha en heldag när vi träffas, det är SÅ mycket vi ska prata om när vi ses! Men det är inte lätt att få till med allas jobb eller familjer! Men en kväll då o då brukar gå, och just i kväll kunde ALLA komma! Helkul!

Susanne är med (fast i något lättare tappning)

Cissi är med, hon  missar inget ätbart!

Michan och Marie i aningens nyktrare tillstånd !?

Jenny är med, dock inte Mikael...(för det är väl Mikael på bilden...???)
2008-11-18
20:45:22

Varannandagssyndromet!

Konstaterade just att jag stressar varannan dag!
Jag brukar ju inte skriva om jobbet. Men fram till jul så är det jobbet som tar upp största delen av hjärnan, så ni får stå ut. Idag fick vi massor gjort på jobbet och det känns SÅ skönt! Framförhållning framförhållning!
Jag stinker som ett stekhus, vi har nämligen rullat och stekt köttbullar av nästan 8 kilo köttfärs!
Dessutom hann jag vid 06.10 i morse fixa iordning föräldrapenningen till försäkringskassan och på lunchen lyckades jag få ihop några scheman till dagis och fritids!
När vi kom hem bröjade jag röja i ordning i Linus rum, hyllorna är på plats, nån ny säng har vi inte hunnit införskaffa än. MEN vad mycket småplock som ska sorteras, mc donaldsprylar, pokemonkort, puttekulor, batterier, skivor, legobitar, dagisteckningar, skolböcker mm mm. Är på G i alla fall och inatt sover han därinne *lycklig*.

Godnatt på er alla monsterdiggare!

2008-11-17
21:34:04

Träna skrattmusklerna!

Gå in på den här sidan, man skrattar så man gråter!!
http://www.avigsidan.com/avigsidan/avigt011a.html

********************************************************

2008-11-17
21:09:49

Sleven i grytan!

Åh det går så långsamt med Linus rum!
Egentligen är det ju klart, men listerna är bara halvvägs färdigmålade och sängen ska fixas i ordning, sen kan han få flytta in. Får se hur mycket jag hinner i morgon. Idag hann jag ingenting!
Har även idag drabbats av stress, men jag ska coola ner, men vill helst jobba 120 %  för att hinna med allt! Vill ju gärna vara som sleven i grytan dessutom, kan ju missa nåt kul annars!
Nu är schemat för jul lagt i allafall, och det blev helt ok, även om jag ska jobba julnatten! Men det finns de som har det värre...

Idag var det bandy med jobbet, det är fortfarande lika roligt!
Är riktigt mör, en boll i ljumsken, en på käken och en på låret och en armbåge i ryggen! Sjyssta motspelare va!? De är helsköna hela bunten och jag lyckades faktiskt göra säkert 5-6 mål! Det tar sej! Jag kan till och med dribbla lite nu. Men har ingen klubbkoll, jag vevar på som värsta kocken med sleven i grytan! Men det funkar ju!

Nu ska jag göra schema till fritids, hade missat detta, dessutom fick vi skäll från fritidspersonalen att vi inte hade extrakläder till Maja i skolan...
             Ajabaja! Skärpning!
2008-11-16
18:54:42

Shopping!

Har idag åkt en shoppingrunda till Skövde! Hade nämligen turen att...hysch hysch *hemligt*...hitta ett sprillans nytt nintendo wii på blocket för 1700 spänn, istället för 2500! Linus ska ju få detta i julklapp! så det fyndade vi.
Dessutom hade EM kampanj på en slags Saccofåtölj som vi åkte och provsatt. Den var både snyggar och skönare i verkligheten än på bild! (Hur skön kan den va på bild!?!?) Så den fick det bli! Den ska han få av mormor o morfar födelsedagspresent! Han fick en fotpall i matchande grönt till rummet!


Vår vanliga otur förstås...Fotpallen var slut, men vi fick tillslut lov att ta den i skylten. När vi sen hade satt oss i bilen och affären stängt fick vi se att vi fått betala ordinarie pris 799 istället för kampanjpriset 699...Suck! Stor suck!
Så Teddy får ringa dem och kräva lite pengar tillbaka utan att vi ska behöva åka dit igen!
Det är som det ska när det gäller oss!
2008-11-15
16:12:21

Tapetsering pågår!Med tungan rätt i mun...not...

Faan va snögger jag ä´! Stackars Jehovarna var här förrut, de smet kvick när de fick syn på mej;-)
Återkommer när vi är klara!
2008-11-14
17:01:00

Mamma Mia´s dag!

Nu har äntligen tapeterna kommit, fick vänta lite väl länge på dem! Teddy har vart halvkrasslig i 3 dagar, men hoppas nu att han orkar kladda på lite lim i allafall, så kan väl jag sätta upp dem! Ska fixa lite kort så ni får se hur det artar sej!
Tack för alla bra tips på inköpsställen för Saccosäckar! Ska leta och se om jag hittar svarta eller gröna!

Fredagkväll betyder fredagsmys. Men har ingen ork att laga mat...ORKAR verkligen inte! Vad ska man äta? Det vanliga är ju kycklingfile och klyftpotatis, men vi ska äta kyckling i morgon oxå, men va faan gör det!?

Ska bli SÅ skönt att vara ledig från jobbet i vecka. Idag körde det verklligen ihop sej! 4 toaletter fick stopp i avloppet och tog 4 timmar att åtgärda...Tack Jennie som kunde rycka in och jobba! Telefonterrade henne i 2 timmar innan hon orkade svara ;-)

2008-11-13
16:02:50

Oj vad jag känner mej stressad!

Nu har jag känt av den sedvanliga adventsstressen på jobbet! Massor som ska göras och fixas och en massa folk som vill ha saker och ting gjort! Man får ha god framförhållning. Pappersarbete som ska vara klart till nyår måste göras nu. För efter 1:a advent så är det julförberedelser som gäller för hela slanten, då finns det ingen tid för pappersarbete.
Som vanligt drar jag igång en massa projekt som kräver extra arbete, vilket är jättekul, men kanske bara blir halvdant i sista änden!? Jag som jobbar 80% just nu skulle behöva jobba 120% för att hinna ikapp en massa grejer som släpar efter!

Nog, pratat om jobb!

Har haft dåligt samvete för vår trädgård ett bra tag, ingen som har vistats i den på snart 2 månader. Men nu har jag krattat upp löven från plommonträdet på framsidan. Hoppas på lite grannt väder i helgen så vi kan fixa till baksidan oxå. Vi har knappt inga lövträd i trädgården, förutom äppleträden, så vi ha rju inte särskilt mycket löv att kratta. Men några buskar ska klippas ner och rabatterna krattas iordning.
Om bara 2 veckor ska det ju adventspyntas och fönstren skulle VERKLIGEN behöva putsas innan dess.

Sitter ju här och stressar upp mej nu igen!! Adventstressen kom visst här hemma oxå.
Men innan advent har vi Linus 8-årsdag att tänka på. Så då ska hans rum vara klart!
Stress, stress...Men det fixar vi nog snabbt i helgen, 6 rullar tapet ska snart gå att slänga upp. Inget mönsterpass är det ju heller. Ska bli kul att fixa i ordning! Han vill ha sackosäckar att sitta i när han ska spela tvspel. Är det modernt just nu!? Vart hittar man det?

Nu ska jag gå och göra hemgjorda hamburgare, mormor kommer och ska vara barnvakt ikväll då jag och Tedddy ska på möte. Mysmys med mormor!

Kram på er! Nu ska jag stressa ner. Allt ordnar sej ändå tillslut! Det har det alltid gjort förrut!

Snart är det dags igen, för Sankta Lucia!
2008-11-12
16:54:42

Myt eller inte?

Ja, är det en myt eller? Det här med att inte kunna sova när det är fullmåne alltså.
Jag har verkligen sömnproblem när det är fullmåne. Det är ju inte så att jag håller reda på när det är fullmåne, men har jag sovit extra dåligt nån natt så brukar det komma fram att det har vart fullmåne.Så det kan ju inte vara inbillning!
Sista månaderna har jag sovit extremt bra. Särskilt sista veckorna när det blir mörkare och mörkare.
Jag som förrut kunnat läsa halva nätterna igenom somnar numera med boken i näven redan vid 23, brukar komma i säng vid 22.30. Men så fort det är fullmåne ligger jag vaken halva nätterna. I natt var inget undantag, men även barnen tycks påverkas!
Inatt vaknade jag första gången strax efter 23, sedan 00, då Amalia inte kunde sova, Amalia fick ligga hos mej, ingen av oss kunde somna. 01.30, tillbaka med Malan i hennes säng för att försöka få henne att somna där. 02.00, båda fortfarande vakna. 03.00 Malan somnat men Teddy har fått feberfrossa och går upp o kräks. Skrämmer vettet ur Maja som kommer ner. Trängs med Maja och tittar på klockan sista gången vid 4.
5.35 Malan vaknar igen. Bökar ner henne oxå bredvid mej o Malan, Teddy får frossa i fred.
6.20 Maja kliver upp.
6.40 Jag kliver upp...

2008-11-11
20:44:32

Finns det hjärterum... finns det knappt stjärterum

Ont om plats! Linus ligger utsträckt i stora soffan och snarkar. Maja ligger och snusar i den lilla soffan, där jag oxå försöker komma plats...Teddy har gått iväg till nästa tv-rum och sträcker antagligen ut sej han med...I natt låg jag med benen utfläkta som om jag skulle gå ner i spagat, Wictor låg däremmelan (inte Teddy ;-)) Maja låg bredvid mej och knödde!
Alla i den här familjen tar så mycket plats!!! Men den är underbar.
 Love you all!

Linus nerbäddad i soffan i väntan på sitt "nya" rum!


Malisen med  handen i chipsskålen och tiggaren strax bakom!

2008-11-09
22:13:28

Min hund, Weimaranern Wictor!

Brukar ju mest skälla om Wictor. Men titta på den här bilden och njut!

2008-11-09
22:10:27

Fars dag!

Fars Dag har inte firats så mycket idag. Teddy fick en skjorta och ett kort grattis, jag har jobbat hela dagen nämligen.
Far min ringde igår för att försäkra sej om att jag VERKLIGEN inte skulle fira honom. Kul kille...
Men OM jag skulle firat honom idag så skulle jag bjudit honom på det här! (Teddy fick smaka iallafall...)

Får jag lov att presentera: Spaghetti Carbonara!

Teddy fick mej att lova att jag skulle laga det fler gånger.
Kan rekommendera vinet, Cameleon. Otroligt gott!
Receptet då:

1 röd lök
1 paket bacon
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
(Jag bytte ut mjölk och grädde mot 7% matlagningsgrädde)
Valfri pasta, jag valde färsk
Salt och peppar

Stek baconet (inte så bränd som min blev...)
Fräs löken i lite smör och blanda i gräddmjölken, peppra rejält.
Koka pastan.
Blanda ihop alltihop, salta och peppra efter behag. Riv över lite parmesan.
Hugg in!

2008-11-08
12:16:17

ICA´s rabatter

Handla mat är verkligen SÅ tråkigt.
Krångligt är det oxå. Först den där j***a kortautomaten på ICA som man får erbjudanden i. Man får ut ett kvitto på de saker man valt, i mitt fall var det denna veckan : Jättepack med toapapper från Edet, 2 brödpåsar med polarkaka och mjukost från Milko. Var där i dag och skulle handla. Få se nu. Brödet var slut, toapappret var slut och mjukosten, håll i er nu, den var också slut!
I måndags kväll var jag oxå på ICA för att köpa samma saker, men hoppsan Kerstin, då hade inte varorna kommit än, trots att kampanjen började på måndagen...
Blir så trött på dem!

Mycket debatt om det här med personliga rabatter på ICA, jag personligen tycker att det är suveränt! Då slipper jag ju få rabatt på såna saker jag inte är intresserad av.
Integritetskränkade!? Pyttsan! Du visar ju ändå upp varorna för kassörskan när du betalar, varenda människa i kassakön kan stirra ner i din vagn och se att du köpt bindor, kondomer, disktrasor och falukorv!  Att sen en dator sparar dina inköp för att se vad du handlar mycket av och sen skicka ut rabatter på just de varorna är väl superbra. För vem fasen vill ha rabatt på euroshoppers grillkorv när man ändå bara äter Hot dogs!

Så där ja! Dagens moralkaka!
2008-11-07
16:42:55

Hösten

Alltså, den här hösten går så fort. Jag har aldrig vart så förtjust i hösten. Mörkret, rusket, och smutsen. Jag ÄLSKAR våren med allt ljus, alla sköna gröna färger, fågelkvittret och blomknoppar.
Jag blir alltid på hugget när folk säger redan i början av augusti att det är höst i luften. I h***e heller, det är sommar. Jag hävdar envist att sommaren varar ända tills min födelsedag i september. Ibland gör den ju faktiskt det...
Nu kom ju hösten rätt tidigt i år, det får till och med jag erkänna. Men hur fort har den inte gått då!?
Helt plötsligt är det november och bara några veckor kvar till advent. Yrkesskadad som jag är, så är det inte så att man LÄNGTAR efter advent och jul. Vi har så fruktansvärt mycket att göra på jobbet då så att man aldrig hinner med att ha mys och pyssel hemma som alla andra har. Men jag pysslar desto mer på jobbet, och det är ju kul!

Men den här hösten, har som sagt gått fort och smärtfritt, Malisen trivs på dagis, Linus och Maja likaså på fritids. Allt snurrar på och rutinerna sitter. Vi har ju morgonpigga barn, vilket är en fördel när man ska upp dem kl 6 på morgonen, men är mindre kul på helgen. Läggning funkar oxå bra, de äldsta somnar vid 20 varje kväll. Amalia brukar somna innan dem, men senaste veckan har hon strulat rejält. Nån period antar jag.

Alltså, det har vart en sjysst höst helt enkelt!


Gulliden Såg i höstprakt
2008-11-06
15:33:58

The room

Nu är tapeterna borta och således även flygplanet...snyft...Nu är rummet betydligt ljusare, har nu en pappgul färg som inte är så vacker. Men de färgerna som var i Linus rum hade en förmåga att käka ljus. Rummet var alltid mörkt, trots ganska ljusa blå nyanser. Så nu ska vi satsa på lite gladare färger och halogenspotar. Han är förtjust i grönt, kanske nåt i lime. Jag skulle gärna se att det blev vita väggar och möjligtvis en fondvägg med nåt grönt/svart. Han är envis den ungen herrn!

2 glada medhjälpare!

2008-11-05
06:51:50

Linus rum

Nu har jag dragit igång i Linus rum. Han har tröttnat på bubblor och flygplan, så nu river vi tapeter!
Jag älskar de tapeterna, just för att de är så lätta att dra ner. En vägg drar man lätt ner på 15 minuter! Annat än i matrummet i somras, det tog en vecka att få ner de tapeterna!
Så, lite före-bilder!

Det satt en bård i Linus rum när han var liten, med små kaniner på, när han blev större så skulle vi ta bort den, men det var omöjligt, så vi målade den lite käckt i stället. Jävlar vilket jobb det var att måla alla dessa små bubblor i olika färger. Höll på hur länge som helst! När det var klart åkte vi till IKEA för att köpa en säng, då higttade jag dessa gardiner som matchade så otroligt bra!!
Men, nu ska det bort alltså :-(

Även den här skapelsen i form av ett flygplan försvann, kan ni tänka er vilken konstnär jag är!!
2008-11-04
09:43:51

Hemma igen!

Jaha, nu är jag hemma och vabbar igen!
Linus har en släng av laktosintolerans och har haft magkramper hela natten, så idag är vi hemma. Men vi funderar på att börja riva lite tapeter i hans rum... Får se!
2008-11-03
20:47:36

Myshelg!

Nu har vi haft en riktig mysig helg med familjen Holmgren i Jönköping.
Med övernattning på Scandic och bad på Rosenlundsbadet.
Supernice!
Lite strul med hotelrummen, men tillslut hade vi alla rum på samma våning ;-)
Jättemysig middag på kvällen på restaurangen på hotellet, barnen tyckte det var helmysigt!
Här kommer lite bilder:

Tobbe var ju tvungen att skära upp fingret dagen innan och fick leka gummitarzan...
Kolla Jacobs förskräckta ögon!!!

Så här mysigt hade vi på kvällen...


STORT TACK till Familjen Holmgren för den superhärliga helgen!
Kram på er!
2008-11-03
08:31:33

dålig uppdatering

Men jag återkommer snart. Lite mycket just nu bara!
Kram på er!