2009-11-12
20:48:13

Sömnproblem

Lilla Malan har sen hon bytte rum och säng haft svårt att komma till ro på kvällarna. Förrut, nnär hon hade spjälsängen och sov nere, gick vi bara ner med henne, sa gonatt och hon somnade efter en stund. Givetvis fick man ibland gå ner och stoppa om, men inte så ofta. Men sen hon fick en vanlig säng och flyttade upp en våning så tar det längr och längre tid. Hon kliver upp HELA tiden så det har slutat med att vi får sitta hos henne tills hon somnar för att undvika springet hela tiden.
Men från att ha fått sitta i 10 minuter är vi nu upp i 1 timmas sittning innan hon somnar. Hon skriker inte, utan ligger bara och grejar, sparkar och vrider sej runt runt...

Frågan är om det är sovstunden på dan ca 40 minuter som är problemet, eller om problemet är att vi sitter hos henne och att hon störs av oss? Har ju provat att gå där ifrån, men hon följer ju efter precis hela tiden.
Hon gillar att vila middag och brukar verkligen vara helt slut fram vid 12-tiden. Men det kanske inte är så konstigt när hon aldrig somnar för 20.30-21 på kvällen och vi väcker henner vid 6...

Vad göra??

Ska man ta bort vilostunden och försöka styra om hela dygnet för henne, kan tänka mej att det blir tufft för henne, men det kanske är enda alternativet?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: