2008-08-31
18:06:14

Kräftskivan!

Har ju glömt lägga ut bilder från vår kräftskiva förra veckan! Kolla såläckert!!



Och den yngste deltagaren!!

Hmm, fast med hamburgare på tallriken!

Jag själv åt bara ett par kräftor, satte i mej en stor hög färska räkor istället!!
2008-08-31
17:49:23

Äckliga djur!!

Idag är en slö dag!
Jag har iofs jobbat på förmiddagen men förkylningen sitter i och jag känner mej hängig.
Linus har jag precis hämtat från ett kalas, han hade haft jättekul och var mätt efter både tacos, fika och godis!
Teddy däremot har vart hurtig! Han har röjt i tvättstugan! Jag hjälpte till och röjde lite i stora klädförrådet, slängde lite kläder och la undan i kartong det som ska säljas på klädbytardagen.
Jag är verkligen ingen källarmänniska. Tycker det är fasansfullt äckligt med alla olika djur som trivs i källare, såsom spindlar, skalbaggar, tusenfotingar. Får verkligen panik! Är jätteglas att Teddy tog det största ansvaret här!!
Han och Håkan passade på att bära ut den trasiga torktumlaren. VILL VERKLIGEN HA EN NY!!
Visst är det helt outhärdligt att hänga små strumpor och trosor, och badlakan som hängt är ju så HÅRDA!!!

Aprop djur förresten, Vi har jnu haft en mängde med getingar i nåbgra veckor, nu har de lugnat sej, men gissa vad som kommit istället! Jo, jättekusinen Bålgeting! De har byggt ett ENORMT bo i en fågelholk. Och låter som ett jetplan ungefär! Otäcka!!

Kolla in! En vanlig geting och en bålgeting!!
2008-08-31
08:15:40

Fiskar!

Akvariet här hemma har haft många liv...Så fort det börjar bli alger så tänker jag att jag ska sälja skiten. Sen tar man tillslut tag i det och städar.Vips! Vad fint det blev, äsch, de kan va kvar ett tag till. Nu i sommar gav jag upp igen, då gav nämligen lysrörsarmaturen upp, för andra gången. Den kostar ca 1000 spänn. Det fick stå där mörkt med bara en liten spotlight! Orkade inte!
Men algerna gav upp! Det var ju nåt positivt i det hela!
Förra veckan fick jag dock tummen ur, köpte nya lysrör bara för att utelsuta
att det var dem som var felet! Och så enkelt var det!! Båda lysrören hade gått sönder!
Antagligen en åsksmäll...Antagligen samtidigt som tv:n gick sönder....
Så nu är det så här fint!!!

2008-08-29
17:59:00

Förkyld...

Första förkylningen på, faktiskt, hela sommaren har jag just fått. Snoret forsar och det rossalr rejält i halsen.
Vi har dessutom haft ett par hektiska dagar på jobbet, flås flås...Ingen ork alls!

Försöker jobba ikapp lite, låg 19 timmar minus på kompsaldot...Men efter denna helgen är jag snart i kapp, ska jobba lite både lördag och söndag. Jobbade 6 timmar på en ledig dag förra veckan och några timmar i söndags och 1 timme extra idag och i onsdags. Så nu saknas det nog bara 2 timmar så är jag ikapp. Jag VET att jag får ihop mina timmar ändå framemot jul, då brukar man ligga plus 20 timmar istället. Men det STÖR mej att ligga på minus!

Teddy har tagit fram räkor till kvällsmat, mums, får se om de smakar nåt, iom förkylningen har jag dålig smak:-(
Maja vill nog gärna ha räkor oxå, hon skalar dem tom själv nu! Duktig kicka! De andra 2 vill nog hellre ha nåt annat.

Nice weather verkar det bli i helgen! Skönt.Ska försöka vara ute mycket! Amalia ÄLSKAR att vara ute!

I går var ju ett gäng tjejkompisar här, jättemysigt! Jenny sålde kläder och vi käkade och tjötade!  Synd Marie R att du inte kom, hade vart kul att träffa dej ;-) Men det tar vi en annan gång!
Jag köpte en limegrön kjol och en brun tröja med en krona på till Maja. Linus valde ut en turkos tröja med en silverrobot på och ett läderbälte med indian på. www.rabdido.se
Amalia fick nya kläder i Skövde i går när Teddy var med barnen där och shoppade.

Nu ska jag ta en sista kraftansträngning och göra lite fredagsmysigt, chips och smågodis väntar efter räkorna!

Puss och Kram och Trevlig helg!!

2008-08-28
06:41:48

Uppdatering

  Det kom ett brev från hud i går, med en besökstid till min läkare!!
Det ska den där ohyfsade sköterskan få höra minsann! Att hon bara VÅGADE säga en så massa saker!

Jag ringde även rektorn på det dagiset vi vill ha igår igen. Känns ändå lite hoppfullt. Hon skulle ha möte med personalen den 8 september,återstår då att se om de kunde lösa det!

Hoppas hoppas!

Ikväll är det tjejkväll! Jenny kommer och visar kläder från rabdido, och jag har förberett pastasallad och NewYork Blueberry Cheesecake! Mums!
2008-08-26
16:15:35

Ambitionen finns, men inte tiden!

Vet inte om det är mej det är fel på eller om Amalia bara är SÅ HIMLA krävande just nu!    (just nu förresten???)
Får INGET gjort! Hon hänger i benen och skriker HELA tiden!! Idag orkade jag bara inte! Mamma, nödutryckare kom och var med Malis så att jag kunde städa sovrummet och akvariet utan en igel på benet. Tack kära Mor!
Har ambitioner att få upp lite tavlor och hyllor och ta bort extrasängen i sovrummet innan torsdag, då det kommer några kompisar hit för att kolla på kläder som Jenny säljer, kolla in på www.rabdido.se 
Ska bjuda på pastasallad (tror jag) och så ska jag baka en AmericanBlueberryCheesecake från "Leila bakar", den verkar så satans god!!
Och så börjar min jobbvecka i morgon dessutom! Teddy får nog stå för städningen.
Städning förresten...Jag dammsuger varenda dag och ändå ser det för jävligt ut på golven när kvällen kommer, grus och gräs och sand och matrester...
2008-08-25
21:03:30

Ica katastrofen

Det byggs ett nytt ica här i stan, ett större! Det gamla ska bli nya systembolaget med självplock. Ica har vart för litet storleksmässigt väldigt länge. Har alltid vart trött på att det alltid är för lite varor som får plats på hyllorna, saker är slut osv. Men nu, NU känns det som om personalen skiter fullständigt i hur det ser ut i butiken!
Idag är det måndag, vilket betyder att veckans varor och erbjudande syns både i tvreklam och i butikens eget utskick som kom i brevlådan idag. Vissa billiga varor måste man dra kortet för i kortterminalen, andra varor förväntas man komma i håg i huvudet sen man läste bladet hemma. För på ICA här istan är det inte en JÄVEL som bryr sej om att märka upp veckans varor, så som killen i icareklamen gör. Nä, inte en lapp eller skylt att det är DEN HÄR varan som är billig. MAn får gissa om det är den eller den varan som var extrapris på. Det lär man ju få se på kvittot den iofs....

Och dessutom förväntar man ju sej att varorna ska finnas när man kommer redan på måndagen. Men ICKE!!
Digestivekex från Göteborgskex var ett kortdrag, men nopp, de var slut. Kyckling 2 kg från Guldfågeln fanns inte, inte heller fanns det en lapp att den var slut.. Och varmkorv på burk var slut, tills Fredrik hittade en på ett annat ställePå golvet vid grönsaksdisken låg en gurka som en gång itiden säkert vart en grön fin gurka, nu var den oxå grön, men av helt andra orsaker. Tekakorna som Linus ville ha hade en död fluga i påsen (visserligen bageriets fel).

Visst, lite pms har jag nog idag, men FAAAN va trött jag är på ica!! Hade konsum vart bättre hade jag gått dit, men det är det inte!!
2008-08-23
13:07:21

Kräftskiva!

Förberedelserna för kvällens kräftskiva är i full gång. Hattar, haklappar, lanternor och månar. Allt ska det va!


Fast jag tycker ju bättre om räkor, så jag var uppe vid fiskbilen i morse och köpte räkor för...huga...300 spänn!

Men här ligger de röda mumsbitarrna och tinar. Turkiska Jumbo!


Vi fiskade egna kräftor i natt, men en skörd på 3 stycken blir man inte mätt på, så de fick komma ner i ån igen!
RÄDDADE!!!
Vårt kylskåp har förresten pajat, termostaten...Så en gång i timmen får man stänga av det, banka allt vad man orkar på termostaten och sen slå igång det. Då går det en timma igen...Som tur är har vi en extra kyl i garaget till Pappsen lagat!!
Imorgon kväll (om vi har barnvakt vill säga) ska vi ÄNTLIGEN se fortsättningen på ARN!! Dregel...

Skål på er! Jag får ta det lugnt med akvaviten, ska jobba i morgonbitt...
2008-08-22
12:14:09

Jag tror jag blir galen!!!!!!

Den här veckan är full av motgångar. Här kommer ytterligare en!

Vår lokaltidning heter västgötabladet, den har vi prenumererat på till och från i 8 år beroende på om vi jobbat eller vart hemma.
ALDRIG nånsin har vi, som alla andra får, fått den på morgonen. Utan med postutdelningen som för några år sen var runt 15-16 tiden på eftermiddagen. ..Vi ringde tidningen och klagade och bad att vi skulle få tidningen åtminstone på morgonen! Men det var för dyrt att åka extra till oss med tidningen. Jag klagade då till posten om den sena leveransen av vår post. HA! Det hjälpte! Efter det så kommer den alltid före 13!! Men nu fick jag nog på tidningen igen. Grannen som bor 700 meter från oss får tidningen på morgonen!Där VÄNDER postbilen utan att åka till vår postlåda (som dessutom har sällskap av ytterligare 2 lådor som oxå väntar på tidningen). Så nu skickade jag ett mail till tidningen i förrgår om att jag VILL ha tidningen på morgonen precis som grannen.
Men men, det var posten och tidningstjänst som höll i de trådarna, men de skulle kontakata dem och se om det gick att påverka!
Idag kom det ett brev på posten FRÅN posten!
"Från och med den 8 september kommer ni att få er post något senare än idag. Detta beror på att vi ska börja med maskinell sortering av post istället för manuell. Detta för att det ska gå fortare på morgonen med sorteringen. Men brevbärarna ska få längre tid på sej att dela ut posten"

Rimmar detta??? Icke! De ska få ett mail från mej!!!!
2008-08-22
10:35:56

Städa varje freda´

Nä, städa varje fredag är väl inget jag gör, men skulle behöva. Men idag så!!
Malis vaknade vid 5 o låg o krånglade till halv7 innan hon somnade om. Då somnade även jag om o sov en stund innan kl ringde 7.15...suck...tänkte att den här dan blir seg!
Men upp o hoppa, väcka barn och fixa frukost. Sen tog jag (och Malis...) hand om badrummet, vilket var mycket välbehövligt. 1 timma senare var det i nästintill toppskick!
Nu steker jag pannbiff, låg ett paket köttfärs i kylen som började gå mot döden. Malis har jag redan lagt 10.30, konstigt va?
Har som ambition att ordna upp alla mina kläder som är spridda runt om i huset och att dammsuga överallt. Linus rum ska få sej en liten omgång oxå. Han har ju kiompis med sej hem på bussen idag! Sen är det fredagsmys ikväll!! Hmmm...Nån måste handla oxå...ÅH så trååååkigt!!
2008-08-20
13:11:20

Huden

Har ju kontakt med min hudläkare 1 gång i månaden. Varannan månad i telefon och varannan på mottagningen. Var där i maj på mottagningen och pratade med henne i telefon i slutet på juni, då sa hon att jag skulle få en tid till mottagningen i augusti. Har inte sett röken av nån tid...Det är inte ovanligt! Överhuvudtaget har ALLT fungerat dåligt med e-recept, licenser och tider. Får ALLTID ringa och påminna.

Så idag ringde jag för att kolla om det är en tid på gång, ska ju nämligen ta prover 1 vecka inna jag träffar henne.
Fick prata med en sköterska som svarar mej att det finns inga tider att få, det är fullt.
-Men Katarina (min läkare) sa ju att jag skulle få en tid i august.
-Jaha, men det är fullt hela september oxå.!
Hon frågade om hur länge jag ätit min medicin och hur jag mår. Och sen säger hon.
-Fast ärligt talat Marie. Jag tycker inte du behöver träffa henne, vi har patienter som är högre prioritet på! Och proverna har väl varit bra förrut!  (!!!!??????)
-Jo, men det är en ganska riskabel medicin jag äter och jag tar ju detta på allvar. Jag trodde det var därför min läkare ville träffa mej, för att SE hur jag verkligen reagerar på medicinen.
-Ja, fast vi har ingen annan patient som har så täta besök som du har!
-Nähä, och jag vet ju inte hur det BRUKAR vara hos er, men Katarina har ju själv sagt att jag SKULLE ha en tid för att träffa henne!
-Men vad gör ni när du är hos Katarina?
-Hon tittar hur jag ser ut i huden och pratar om hur vi ska fortsätta behandlingen.
-Jaha, så ni träffas bara och pratar. Det kan ni göra på telefon! Och prover kan du väl gå och ta ändå!
-Jaha, fast jag måste väl veta NÄR jag ska ta mina prover och NÄR jag ska öka dosen?
Så tillslut skulle hon prata med Katarina nästa vecka (hon hade semester nu) och kolla vad hon tyckte och sen höra av sej till mej!

VA!?
Inte tycker jag att hon betedde sej särskilt proffesionellt inte! Hur kan HON som sköterska sitta och säga att det inte är så noga med prover och kontakt med sin läkare. Och dessutom tala om att man är lågprioriterad trots att man äter en medicin som är så fruktansvärt giftig att det inte ens är godkänd och man måste skriva på ett papper att man äter den på eget ansvar!!!!
Visst, hon kanske har jobbat där i många år och kanske vet hur det brukar fungera, men ändå!

FÖRBANNAD!!

2008-08-20
12:49:46

Dagis fortsättning...

Har ju problem med dagisplats som ni läst tidigare. Stått i kö i ett år för att få plats på det dagiset vi vill, men får ändå plats på ett dagis som stod längst ner på vår önskelista... Hur som helst!

Jag ringde tillbaka till handläggaren i måndags och frågade vad kösystemet var till för. Jo, det var ju ifalla det var många som sökte tex. "junibacken" från den 1 september. Så fick den plats som hade ställt sej i kö först. MEN, var det däremot en som sökte plats på samma dagis fast med start 29 augusti så får ju de platsen istället...

Som det var nu var det fullt på vårt önskedagis, jag ville då veta när de släpper in igen, då fick jag numret till rektorn där. Ringde till henne, hon började lite nochigt att svara på mina frågor att fullt är fullt. Men sen kom det fram att det visste hon egentligen inte, för hon hade inte alla scheman klara inför hösten. Och hon kunde inte svara på när de tog in nån igen. Men hon tyckte att vi skulle hålla kontakten för att se om det blev någon plats innan jag måste lämna besked om den platsen jag HAR fått. Så då lät det positivare! Men jag frågade oxå vad det är som säger att det är just VI som får en plats om den blir ledig. Men vi stod HÖGT upp på listan sa hon, Hur högt upp vet jag dock inte...
Och som det ser ut nu så skulle vi kunna vara hemma med Malis fram till årsskiftet om vi bara vet att vi får en plats där vi vill! Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas vi kan få en plats!

SUCK SUCK SUCK...
2008-08-20
12:32:48

Maja!

Vår lilla Maja har börjat skolan!
Hon var så mallig med sin nya väska och nya skolkläder!
Och modig! Första dagen åkte hon bussen hem utan att vare sej Linus eller Agnes var med!
Och hon tycker det är SÅ roligt!
2008-08-20
12:27:10

Apropå födelsedag!

Nu har nästan alla fått sina inbjudningskort till min 30-årsfest, några kvar att lämna i postlådor! Men temat, dagen och tiden är satt! And guess what it is?

            70-talsfest!!!!!

Brorsan ska få i uppgift att hitta och fixa musiken!
Maten är inte riktigt spikad än, vad åt man på 70-talet som var typiskt??
Mina kläder är klara, dock inte Teddys.
Dryck och dukning vet jag nog på et ungefär hur det ska vara!
Ska fixa 2 hjälpredor i köket oxå, helst billigt...
Men jag har klantat mej, glömde boka lokalen vi ska vara i dagen efter och den blev uthyrd kl 11.30 på söndagen, så det är bara att städa och se glad ut på natten...suck...
Hoppas alla kan komma och att det blir kul!!
2008-08-19
17:34:56

Grattis Teddy!!

Grattis älskling på födelsedagen!
Puss och kram!!!



Och stort grattis till svärfar Håkan oxå förstås!!

2008-08-17
21:13:49

Vardag igen!

Tänk att 4 veckor kan gå så ruskigt fort!
Nu har jag packat Majas första skolväska, en ny röd med Hello Kitty och matchande pennfack. Hennes första skoldag i morgon och pappa ska få följa henne dit! Linus som börjar 2:an har oxå en ny väska, med SvampBob.
Och jag har retat upp mej hela helgen på dagisplatsen och ska ringa i morgon och slåss om lite frågor! Ja, nu har jag katat till mej! Visst är det alltid så att när man lagt på luren, då kommer man på vad man skulle sagt och frågat och gjort! Men nu så!!! Risken är att vi får räkna med att vara hemma ett tag till med Malis för att få plats på "rätt" dagis. Och det är vi så gärna! Frågan är vad jobbet tycker om det...
Grejen är den att jag ställde henne i kö i oktober i fjol för att verkligen få det dagiset vi ville. När jag pratade med handläggaren i juni så menade hon på att iom att vi stått så länge i kö så skulle det inte vara några problem att få plats på "vårt" dagis. Men nu var det helt plötsligt fullt där! Och fullt är fullt! Det fattar jag med. Men de måste oxå kunna svara på frågan NÄR de släpper in fler barn på "vårt" dagis! Eller hur! Den frågan vill jag ha svar på innan jag kan besluta om att vänta på den platsen eller ta den platsen vi fått!!

Spännande fortsättning i morgon alltså!
Nu gäller det att kunna sova inatt, kl 6 är det uppstigning, nu är det kneg igen! Man har ju blivit van att va uppe till 11-12 på kvällarna, minst. Sen läser jag alltid en timme oxå... Just nu läser jag "Flickan under gatan" av Roslund och Hellström.
Riktigt bra bok om livet i tunnlarna under Stockholm stad!
Dagens boktips! (kommer fler, har läst en himla massa böcker i sommar!)
2008-08-17
21:02:52

TOBBE 34 ÅR!!!

Stort Grattis till Tobias som fyller 34 år i dag! Och tack för den smaskiga kladdkakan du bakat!
2008-08-17
15:02:21

Tack!

STORT TACK TILL MICHAN OCH FREDRIK FÖR EN JÄTTEKUL FEST!!!!

Hade verkligen jättetrevligt! Även Teddy hade jättekul, även om han blev lite överförfriskad och fortfarande kl 15.01 dagen efter ligger i soffan!!

Kram från oss!!
2008-08-15
14:09:48

Today is not a good day...

Today is not a good day!! Hell no!
It´s a damn shitday!!

* Wictor är krasslig. Dreglar och har svårt att dricka, vetrinären hittar inget fel. Vi har 2 teorier, antingen har han svalt/skadat sej på en pinne i halsen eller så har han fått en liten propp...Känns som första alternativet då han lekte med pinnar häromdan o blödde ur munnen efteråt. Han sover och sover och låter konstigt i halsen.

* Vi fick ju jävlapissdagisplats till Malis. Ska fundera på saken över helgen!

* Jag har världens mest irriterade ögon. Illröda och hemska. En biverkning av min medicin roaccutan...Ser ut som ett monster direkt hämtat från en skräckfilm. Vågar inte titta på nån på stan och går helst med solglasögon...

Vad har vi mer då??

* Ja, det är väl att huset som vanligt ser ut som 7 svåra år!!!

* Kameran verkar trasig, alla kort har en touch av röd färg över sej...

Och till sist!

* Det är sista dagen på 2008 års semester...
2008-08-15
11:32:57

Ångest ångest ångest

Totalångest!! Det gör ont! Faaan!!! NEEEEJ!!!!
Vi har fått ett dagis till Amalia som vi inte vill ha!!!! Det var fullt överallt!
ÅH denna klump i magen! Ställde mej i kö för ett år sen för att få "vårt" dagis, men det hjälpte inte! FAAAN!!
Men man kan tacka ja till denna plats och stå kvar i kö till vårt dagis, men det blir ju inget bra...För Amalia blir det inget bättre, skolas in på 2 dagis när man är så liten!
Helvetes jävlaskit!!!!!!!!!
2008-08-14
21:44:07

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter 5 dagar på världens bästa camping. Nämligen Daftö utanför Strömstad. Vi har haft det jättebra. Till och med vädret har vart helt OK!
Det öste ner när vi kom dit och det öste ner när vi packade ihop på förmiddagen idag. Men dess emellan har barnen badat, fiskat krabbor och kört krabbrace, lekt på leklandet, vart på teater med Ronja, vart på Nordens Ark och tittat på utrotningshotade djur. Köpt räkor i Smögen, haft myskväll och spelat äventyrsgolf. Toppenbra! Dessutom har vi hunnit shoppa :-)
Nu är husvagnen urpackad, förtältet har hängt på tork på gungställningen i blåsten! Vi var snygga i morse jag och Teddy. Vi hivade in barnen i bilen för att kunna packa ifred, det öste ju ner. På med varsitt regnställ och barfota i foppatofflor, sen var det bara att köra på. Allt var totaltgenomsurt!!! Luktade halvgott i bilen sen... Men Foppatofflor må vara fula, men ack så praktiska. Gör inget om man kliver i en vattenpöl. efter 2 minuter är man torr igen!!
2008-08-09
21:42:47

Flummigt...

Inser just att jag lägger inlägg som rör huset och inredning i både kategorin "the house" och "inredning"....Bara så ni vet!!!



2008-08-09
21:36:47

Daftö!

I morgon åker vi till Daftö utanför Strömstad! Den här gången tar vi med datorn, får se om det funkar med trådlöst och allt. Tyvärr ska vi ju få riktigt skitväder. Men shit happens, nu ska vi ha semester!
Måste bara stanna i Torp utanför Uddevalla på vägen. Linus regnbyxor har vart borta i flera månader och Amalia måste ha ett nytt!
2008-08-09
21:33:26

Den perfekta tv-bänken!


Den här tv-bänken "Romantic" från ELLOS vill jag bara HA!!!
Tycker den är supersnygg och passar skitbra till den blommiga fondtapeten.
Maken grymtar dock om att frakten kostar 500...visst det är dyrt, det tycker jag med...Men jag vill ändå HA!!!!
www.ellos.se
2008-08-08
15:06:35

Maja 6 år!!

I går fyllde vår goa Maja 6 år!!!

Presentberget innehöll Hello Kitty ryggsäck med pennfack,
nya kläder, sängkläder med ZOOtryck, en flygande fjäril, foppamärken och bokmärken.

Lyckligt födelsedagsbarn med ballerinaknutar.

Mmm, oboý och chokladboll till frukost!

Efter många om och men fick jag till en kattårta! Maja gräddnos!

Rena barnkalaset. Längst fram i bild Agnes, sen från vänster Maja(med lockigt hår efter ballerinaknutarna), Linus, Pontus, Melvin, Tilda och Hannah, Albin sprang iväg så fort han fick se kameran...

Papporna satt i köket med småttingarna Amalia och Jacob.

Stort tack till ALLA för allt fint Maja fick på sin födelsedag!
2008-08-08
14:52:31

Shabby Chic lulllull...

Här kommer lite bilder på lite "nya" shabby grejer:

Ljusstaken i tenn fick Linus när han döptes av sina faddrar, kupan köpte jag på "hjärtats fröjd" i Falköping häromdan, fatet har svärmor hittat på vinden, likaså duken.

Ljusstakarna är från Sia, de fick jag i julklapp. Burkarna är från "hjärtats fröjd", likaså kronan, som inom snar framtid ska få lite växter. I kronan ligger två änglar från 60-talet som jag köpte på en antikmässa i hjo häromdan.

Krukan är från presentshopen o Kinnarp, den lilla stallyktan hittade jag på en antikhandel i Hjo.

Ljusstaken i mässing köpte vi på antikmässan i Hjo, kronan från "Norreport" i Hjo, tavlan med hjärtat ha rjag fått från Veronica en gång i tiden, älskar den! Den fick vara modell för våra inbjudningskort när vi gifte oss för 4 år sen. Den runda bollen är en lampa från Hem & Hobby, passar inte in riktigt, men ger ett skönt ljus på kvällen!

Nu har mitt älskade fönster kommit på plats, fönstret som en gång suttit på mitt barndomshem passar ju alldeles utmärkt här.
2008-08-06
11:45:13

Trött...

Är så himla trött! Känns inte som man har semester! Det är ju nåt hela tiden. Planera kalas, handla, åka runt, fixa, dona, städa, tvätta, fira, tänka, planera. baka, laga mat, byta blöjor, spela spel...
När i H****E ska man ligga på soffan och läsa böcker, gå ut i skogen o leta svamp och bara glassa runt! JO! När man är på semester, för hemma blir det ingen semester! På söndag blir det semester, ÄNTLIGEN! Då drar vi till Daftö utanför Strömstad i 5 dagar! Sköööööööööööööööööööööööööööööööönt!!!!!!!
2008-08-05
12:17:05

Bakar

Det är verkligen bakväder!
Kolakakor, Hallongrottor, Kokoskakor och Ljuvliga Chokladmuffins har det blivit!
Det är Maja som bestämmer vilka kakor det blir. Det är ju en viss lite fröken som fyller 6 år på torsdag!!!
2008-08-04
19:20:39

Amalia badbrud!


Häromdagen var jag, mamma, Maja,Ellen och Amalia vid Otterstorpasjön och badade!
Myyysigt tyckte Malis och brudarna!

2008-08-03
20:08:14

Nu är det klart!!!

Nu är vi klara!! Jippie!!!!!
Nu fattas bar en hel del lullull...Men det får man ta undan för undan!
Så här blev det iallafall!!!

Hemnes bord från IKEA.

Kristallen taklampa från IKEA. Och broderad duk från Teddys mormor Elsa.


Fondtapet från Shand Kydd. Lampa från IKEA (varannars...)
Tv:n är inget att se, den står bakåframpå på soffbordet. Ingen tv:bänk än...
Ska skicka efter "romantic" mediamöbel från www.ellos.se . Så fin!!
Kolla före och efter bilder på Billy bokhylla:


Har dock inte sorterat bokhyllan än...faan va skit man har!!!
2008-08-03
19:48:49

renoveringen fortsätter

Här får ni se lite bilder under renoveringens gång!

Jag spacklar, Teddy slipar. Syns hur det dammar på bilden! Ni må tro att vi har det snyggt här hemma...suck...

Här har lillfia vart och trampat runt! Gulligt va??

Första våden på den randiga tapeten!!

Sista tapetvåden! KLARA!!!!!!
2008-08-01
08:29:51

Gränna semestern

Här kommer lite bilder från vår campingsemester i Gränna med familjen Holmgren!

Badlagunen, varmt och skönt!

Frukost hos Holmgrens.

Maja och jag latar oss vid fyren och kollar in båtar!

LinusFlinusFiliokusFredrik ska alltid paja bilder...

På picknic i Vadstena
2008-08-01
08:14:51

På begäran

Linda uttryckte sin önskan om receptet på Kycklinglasange!

Here it is! Världens godaste kycklingrätt???

Kycklinglasange 4 pers.

2 lökar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 kruka basilika
ca 10 lasangeplattor
250 g mozarella
salt, peppar

Hacka ner löken ganska grovt, dela ner morötterna i centimeterbitar och finhacka vitlöken.
Strimla ner filén och stek den i olja. Tillsätt sen lök och morötter och låt fräsa med nån minut. Tillsätt tomatpurén.
Häll i krossade tomater, vatten och buljong och låt koka 10 minuter. Strimla basilikan och tillsätt tillsammans med salt och peppar efter behag.
Smörj en form, häll i lite kycklinggryta, varva med lasangeplattor. Avsluta med ett lager kyckling. Skiva ner mozarella och lägg överst. In i ugnen ca 25 minuter i 175 grader.

Glöm inte ringa oss när maten är klar ;-)