2007-12-30
19:12:53

Kors i taket!

Full fart i Gulliden! Barnens kusiner, Ellen o Benjamin har kommit. Ända i från Krokom! Så nu är det fullt ös.  De har lekt hela dagen!
Tobias o Linda har vart här på sopplunch idag, Vivis gulaschsoppa fick de. Deras lilla Ella är ju bara för Go! EllaBellaBus!
Innan det var jag o Therese o nyårshandlade, skönt att göra det så tidigt. Var knappt en männska på ica så tidigt. Så nu är nog allt handlat, nu ska bara nån laga det oxå...
Teddy har fått i gång crossen! Kors i taket! Slet bort avgasröret å då funka den, det var väl täppt...
Linus har kört runt runt på stockabacken själagla´, tills den stannade igen. Och vad det är för fel nu, det får Teddy ta reda på i morron, för just nu är hela klanen Gulliden på julmusik i kapellet. Det var fackeltåg dit med lyktor o brinnande facklor o skrinda o barnvagn. Jag klarade mej, stannade hemma o röjde upp inför morgondagen!
Men nu är ugnspannkakan klar o de är på ingång! Så hej så länge!!
2007-12-29
22:00:09

Kär i Arn!

Arn! Den bästa film jag sett på väldigt länge, kanske den allra bästa? Lääängtar efter nästa film!! Har man läst böckerna o sen ser filmen brukar det ju vara lite B. Men inte i det här fallet. Visst gick handlingen snabbt frammåt, men inget som störde.
Jag har bara läst den första boken, så för mej är det riktigt spännande , har ju ingen aning om vad som väntar!! Är lite småkär i Arn...rodnar...sicka ögon!!
Barnen hade vi lämnat på lite olika ställen, Linus o Maja var hos morfar o Amalia hos farmor o farfar. När vi kom hem hade Amalia somnat i farfars knä, hur gulligt som helst!!
 Nu är klockan snart 22, bara Maja kvar som är vaken. Hon o Teddy är osams om spargrisen, Maja har slaktat sin o tagit ur innehållet. Fredrik försöker övertyga henne om att grisen är mycket hungrig, men NEJ! Maja ska ha sina pengar. Då tog jag andra pengar som hon hade o la i grisen, å det var inte bra det heller...Nu har hon sina pengar i sin plånbok som hon lagt under kudden...Jaja, får hon sova på saken så blir det säkert bra.
Maja trotsar ju rätt rejält just nu, jag fick ett hysteriskt anfall på henne förrut i dag o vrålade på henne. Sen skvallrade hon för pappa o sa att jag hade skrikigt så hon fick "jävla ont i öronen"...Jaa, så går det när man inte är bättre pedagog...Vi pratade om saken jag o barnen, att blir vi riktigt arga kanske vi kan vråla kokosnöt eller nåt liknande. Fast inte i ansiktet på varandra utan gå nån annastans! Det höll i 25 minuter, sen åkte Maja på en snyting av Linus i bilen...

Nu ska jag klå teddy i kasino, vi spelaade i går kväll. Jag späade skiten ur han! Haha! Förlorar jag idag så ska jag gå ut på trappan och skrika: KOKOSNÖT!!! fast då undrar nog grannarna...gonatt!
2007-12-28
15:19:37

lekdag!

Idag är det stora lekdagen i Gulliden!
Julia har vart här o lekt med Maja och Filip är här o leker med Linus och Fredrik är i garaget o leker med Rickard :-)
De har mekat cross hela dan...Jag var med o klippte till en ny packning!
Ingen tvätt har jag vikt...inte har jag städat...men mat har barnen fått! Pastasås gjord på....trummvirvel...julskinka!

Nu åkte Filip hem. Måste börja fundera på nyårsmenyn. Har kräftor i frysen man skulle kunna göra nåt till förrätt med. Skulle va festligt med minikräftskiva till förrätt!? Förslag? Oxfile till varmrätt, funderar på jacksonpotatis till det, kan det passa?
Måste ju handla i morron, glasbanken är väl inte öppen på nyårsafton?
Bio blir det i morron, Arn, allmäna reklamationsnämnden...
Linus o Maja ska va hos morfar o busa, Malan ska va hos farmor o farfar. Längtar redan efter popcorn!!
 
2007-12-27
22:28:14

nödvändigt ont...

Blä för räkningar! Fy sjutton vad de kan ta musten ur en...Jaha liksom, det är den 27 i dag o det känns som pengarna redan är slut...Frys in julskinkan sa Teddy, nu blir det julskinka på längden o tvären resten av månaden. Så här är det varje år i januari, februari.
 Tokigt att vi betalar mer för bredbandet än för elen...och så mycket pengar man lägger på telefoni överhuvudtaget, mobiler, fast telefon och bredband. Åsså boxer på det. Herregud! Det var billigare på august strindbergs tid!
Följer honom på tv just nu, det är riktigt bra faktiskt. Sista minuterna sänds nu, men Malan vaknade för välling, så vi spelar in slutet. Ska sätta på o se resten om en stund!
Kallt som satan är det här, men nu vet vi orsaken. Julgranen står precis vid termostaten och lyser...Har dratt på ordentligt nu.
Men för alla er som läst om prostens barnbarn så vet ni nog vem som snart går o drar av den igen...men i nödens tider kanske vi får ta på en tjockare tröja iofs :-)

Åt kyckling o klyftpotatis till kvällsmat, mums efter all julmat! Vi kollade på vad vi spelat in med videokameran det sista samtidigt. Men Amalias dop fick vi spola förbi, hon skrek så hissnesamt så man hörde inte vad Mats sa ändå...
Jaha, så var det fredag i morrn igen, jag fattar inte hur fort det går!! Får se vad vi ska hitta på i morgon då. Jag borde fortsätta sortera kläder i tvättstugan. Har hur mycket ren tvätt som helst! Men barnens regn o vinterjackor ska tvättas innan det är dags för skola o dagis igen.
Nu är klockan halv 11, nu ska vi se på slutet för Strindberg!
  Natti!
2007-12-27
17:44:15

Julrea!!

Jag är inte mycket för mellandagsrea. Som om man orkar shoppa mer efter all julhandling...Men idag har jag ändå trotsat mej själv och vart på vickans o fyndat. Handlade för över 700. Men då fick jag en overall till Amalia med Tummen på, 2 par exit byxor till Linus, 2 klänningar till tjejerna, tights o tunika till Maja och 3 långärmade tröjor till tjejerna. Inte så dåligt. Nu behövs inga mer kläder i vinter. Linus slite byxor som bara den, men jeans verkar ha lättare för att gå sönder på knäna., så nu fick han andra fodrade byxor istället.
På förmiddagen var vi på barnens hus, Majas förslag, det var kul. Vi bytte in Amalia mot Melvin hos Marie, sen lekte vi sjörövare och skola och klädde ut oss.
Nyss var det cirkus här i vardagsrummet, Linus maja jonna o freja uppträdde med cirkis lomi fire. De var mycket bra!!
Nu har vi bokat biljetter till Arn oxå, på lördag eftermiddag! Fick sitta längst fram, men skitsamma. Ska bli kul att gå på bio, det var ett tag sen.
2007-12-26
09:07:58

Plumpande spelare...

Rolle är en jäkla fegspelare!!!
Vi spelade plump i går kväll, å han mesade hela tiden! Åsså vann han den lymmeln!
Då gick vi över till chicago, men han vann där med...suck...ändå var han fylld av gammeldansk...

Teddy är ute o annandagsjagar. Jag o malan sov till kl 8. Riktig sovmorgon ju. Linus o maja väntar på frukost.
Funderar på vad vi ska bjuda på i eftermiddag, Susanne o Claes m familj och Jenny o Mikael m. familj kommer. Hmmm. 13 pers blir vi, vad ska jag hitta på?
Ska fundera en stund!
2007-12-25
12:38:35

Stort Tack till jultomten!

Jaha, så var julafton över! I dag är det juldagen, årets lugnaste dag? Men jag o Maja och Malan bstämde oss för att ta en promenad. Efter 2 minuter möter vi Therese o Rolle och slår följe med dem. Tar svängen runt haddänga och väthult, med Maja på cykel...Vi fick hjälpas åt att släpa cyklar, barnvahnar o trött Maja...Sen blev det ljuvlig saffranskaka i lövbacken! Mums! Vi laddar för pokerkväll i kväll, höhö...

Sitter förresten vid min nya julklapp o skriver. Japp, det blev en bärbar!! Lite svårt i början att skriva, tangenterna sitter så tätt o är inte upphöjda som man är van vid...Men åh så glad jag blev, men nåja, vi har den väl ihop, barnen blev oxå glada! Nu får ju de den gamla datorn som speldator!

Julafton var supermysig! Tomten hade vart här på natten o lämnat några paket, Maja fick en keyboard med microfon och Linus fick en bilbana. Sen kom den riktiga tomten till farmor o farfar på eftermiddagen med resten av paketen. Barnen o vi vuxna var glada o nöjda!
Lillejul dagen innan hos mormor o morfar var oxå superkul! Bara Linus som var ledsen, flipperspelet som han fick fungerade inte...Men det ska vi byta! Majas soktorsväska var mycket uppskattad! Oxå är vi en cross rikare!
Och jag fick en underbar parfym av min far, Beckham. Utav teddy i går fick jag förresten en av de dyra decleor krämerna. Tack darling!
Teddy fick en skjorta och en kortspelsbok! Amalia är glad för sina nya prylar oxå, speldosa, skrattande docka, prickig häst o massa fina kläder!

  Tack Tomten! Hoppas vi ses nästa år igen!!
2007-12-22
17:40:33

Våra fina granar!

Nu har vi stökat hela dan, men ändå inte kommit till själva städandet...Köttbillarna är gjorda, granarna är inne, duken är manglad, sängarna nästan nybäddade, toaletten o handfaten rengjorda. Det stora jobbet är just plockandet. Plocka plocka plocka. Hur mycket saker kan det finnas i ett hem?
NU har teddy fått igång dammsugarna (stavas dammsugare med ett eller två M ?) Damsugare, nä...
Sen är ju våtmoppningen mitt ansvar. Julklappasinslagning står på schemat efter barnens läggning. Hmm, det ska visst in matlagning däremellan oxå... I morgon ska det kokas ägg o skalas räkor, jo jag köpte oskalade för de är godast, men tar ju längst tid att pilla med... I
 morron är det nämligen lillejul hos mamma o pappa, därför måste allt va i ordning här hemma i dag. Vårt bidrag till julbordet i morgon blir ägghalvor o krustader med skagenröra, egengjord såklart. Hinner jag ska jag baka en sats pepparkaksmuffuns till så blir det ett bidrag till kaffet oxå!

Har vart hos doktor Therese där hon gjort en mindre operation på mej...Jag hade bråttom ner för trppen förrut o höll hårt i trappräcket, då losas det en flis ur räcket o gick in i handen. Å gud vad ont det gjorde!
Hela handen började bulta. Klarade inte själv att få ut den, å teddy svimmar ju bara han ser ett sår så det fick bli tessan. Jag hotade att bita henne i ryggen om det gjorde ont, men det gick fint, stor som en halv tandpetare var flisen, nu känns det bra igen!
Och granen är på plats, förlåt GRANARNA. Min alldeles egna med enbart gamla kulor och barnens med allehanda pynt. Teddy har bundit fast min gran i väggen, Man vet aldrig med Malan!!
Här kommer kort på granarna!
image15
image16
2007-12-21
16:05:26

Fet, Ful o Flytande knäck

Hej hopp!
Idag klev jag upp med tuppen för att snabbt komma i väg till skövde o handla julmaten. Men det gjorde inte maken...som hade ledig dag...Men klockan 9 kom vi iväg i allafall. Linus ville hellre va med farfar o Maja stannade hos farmor o "hjälpte" henne att julpynta. Vi körde Coop och Ica och kl halv 1 var vi hemma igen. Kom ihåg nästan allt, utom saltet och trislotter till farmor...Men det hinns med i morgon.
Teddy o barnen gick ut o fixade den andra granen, det får bli insättning i morgon, det är även då som vi ska städa, har ju fortfarande inte kommit dit!
Sen åkte Teddy i väg till jobbet för att julmysa som vanligt sista dagen före jul- Han brukar komma hem lagom rund under fötterna...minns det året då det var dagen före julafton. Stressigt som attan, julgranen var inte klar. Och karln kommer hem stupfull!!! Försökte länge få honom att sätta i ljusen i granen, efter många om o men fick han väl i slingan, men då funkade den inte...Tillslut däcka han i soffan... Detta får INTE upprepas!! Men nu är det ju några dagar före julafton i allfall!
När han åkt i väg kom lilla råttan fram i mej, skulle provsmaka lite ur godisburkarna! Döm om min förvåning när jag öppnar knäckburken o knäcken flyter... Öhhhh...Den som var så hård o fin för 3-4 dagar sen... Blev förbannad. Ingen jul utan knäck. Så jag har nu kokat ny. Hoppas hoppas den blir bra. Verkade lös, men när jag gjorde kulprovet höll den. Fattas bara...
Nu borde jag ju då ha städat lite, men måste ju blogga lite oxå. I kväll ska vi till Tobbe o Anna-Carin o äta julpizzan!
För min del känns det som det får bli en sallad. Känner mej vansinnigt ful,fet och finnig i dag. Känner o känner, det är ju det jag är!! Fettet kan jag ju göra nåt åt (jo, med lite jävlar anamma o grönsaker), fulhet går att fixa bort med pengar, men den där JÄVLA Rosacean går ju inte att bota...depp...depp...depp...depp...
 Jag tror jag går o tar en godis till...
2007-12-20
22:18:25

Tomtar och rena golv...

Jaha, så har tomteskrällen kommit upp då! Jag försökte i det längsta att vi kunde väl glömma de där lådorna i år! Viktigast för MEJ är granen, godiset, julgrupperna och belysningen...Men det var ju vad JAG tyckte det. Vi är tydligen 5 i den här familjen. Fast Amalia kunde jag väl ha fått på min sida...
Så nu är tomtar o änglar utplacerade. Barnen hjälper gärna till, man får va snabb o hänga med så det inte blir som för 2 år sen då jag blev sittande i telefonen efter att jag sagt till barnen att de kunde ta några tomtar ur lådan o göra fint i sina rum. När jag la på så var lådan tom. Och på Linus hyllor o skrivbord var det FULLT av tomtar, likaså i Majas rum, men Linus hade vart flitigast. Jag försökte då säga att mamma kanske kunde få några tomtar, men NEJ!! Det fick jag inte! nähä! Så jag fick smyga bort en tomte då o då från rummen för att ha lite i de andra rummen, men ibland blev jag upptäckt...

Nu är det 1 gran som saknas, 1 har vi redan. Men vi brukar ha 2. En till mej o en till barnen, jag älskar julgranskulor, särskilt de gamla i glas i form av kottar. De får inte barnen  handskas med. De har en jättelåda med eget julpynt av plast o egentillverkat. Och dessutom kan jag ha spira i min garn, vilket fredrik inte gillar, men då kan barnen ha stjärna i sin. Antar att vi får spika fast granarna i år. Lilla fröken kör ju racer med gåstolen!

Idag kom äntligen julkorten. Givetvis hade jag beställt för få. Men det löste sej, så nu är alla på väg! Hoppas nu posten sköter sitt! Vi köpte Rossiesmat i kväll! Liffens mos är ju underbart. Var så hungrig så jag mådde illa innan vi åt. Det konstiga var att jag mådde lika illa efter maten. Man behöver ju inte äta upp allt...
Men Mmmm, å västkustsallad oxå! Törstig är jag...
Nu har Teddy ledigt tom den 2 januari! Mysigt! I morgon ska vi handla julmaten o en liten grej till farmor o en liten grej till Linus. Sen är det KLART!! Vi brukar va ute i god tid med julklappar, men i år har vi nog slagit rekord.

Har förresten bakat lite idag oxå. Pepparkaksmuffins. Och i morgon ska jag göra apelsinglasyr till dom! Hoppas det blir gott!

Jag som tycker jag dammsuger jämt, hör på det här: (Ur handbok för hemmet, 1904.)

"Rummen bör hvarje morgon sopas, även mattorna, med en fuktig russinviska, som ofta sköljes i medförd vattenhink. Vattnet måste bytas till hvarje rum, och viskan ordentligt skakas ur, så att inga ränder uppstå på golven. Under möbler och i hörn användes en väl urvriden trasa. Före sopningen måste naturligtvis alla lättare möbler flyttas bort och gardiner fästas upp."

Ja, herregud...Men de hade väl inget roligare för sej...
2007-12-20
09:42:18

godis godis godis...

"En gyllene regel i äktenskapet är, att man aldrig låter solen gå ner öfver sin vrede. Gå ej till hvila, utan att hafva uttalat försoningens ord, och tro ej, att det nedsätter dej att taga första steget. Morgondagen ligger ej i vår hand, älska därför så länge du älska får" (Ur handbok för hemmet 1904)

I går gick dagen i ett, Teddy kom hem på lunch, men jag tillbringade lunchen med att göra små godispaket till Majas dagisfröknar! På eftermiddagen var jag bjuden till Lena på fika, mysigt! Jag släppte av de äldsta hulliganerna hos Tobbe o Anna-Carin. Vi kom hem halv 5 och klockan 5 drog vi igång stora julbaket! Therese o tjejerna kom hit o sen var det julgodis för hela slanten, Teddy bakade tekakor oxå. Vi bakade Engelsk fudge, dajm, bounty, praliner, mariannegodis och rocky road. Sedan innan hade jag knäck o marknadskarameller.
Mycket fett o mycket socker! Mums!
Vi tog en paus för bonde söker fru o käkade tekakor. Barnen var helgalna hela kvällen, vi var nog rätt slut hela högen! Rolle gjorde rätt i som stannade hemma o sov istället!!
2007-12-19
13:17:30

Käring!

"Pappa, hur visste du att jag skulle va på dagis klockan halv 2? ,frågar Maja."
"Jag bara visste det, svarar pappa"
"Nähä, för det var din käring som sa det till dej!"

Tack älskade lilla Maja! Fina smeknamn du har på din mor!

Nu har jag stressat runt som en galning hela förmiddagen. Ska lägga mej i soffan en stund o läsa tidningen. OCH...julkorten kom inte idag heller, så i morron kväll blir det till att posta dem, och jag kan inte tänka mej att de kommer fram dan efter...fasen oxå!!!

Jaja, jul blir det väl ändå!
2007-12-19
08:40:50

Marknadsgodis!

"Barn bör tidigt vänjas vid vackra ljud, såsom skönsång, och vackert uttal, en barnsköterska som sjunger falskt bör genast borttagas från barnet"   (Handbok för hemmet 1904)

Hade en (som vanligt) genomtrevligkväll på Mingus med tjejerna i går. Jenny kunde tyvär inte komma, hon låg hemma sjuk, Michan var hemma med sjukt barn men stack i väg ändå. Susanne hade rymt från 4 barn, Marie på genomfart mellan Lidköping och Göteborg, Cissi lyckats kommas ur lastbilshytten och jag själv lämpade över barnen till "farbror" Richard för att komma iväg i tid. Dessa träffar är lika viktiga för oss allihopa!
Där går igenom allt från spiraler till huslån!
Hade gjort små julklappar till tjejerna i form av karknadskjarameller, här kommer receptet!

125 g kokosfett
1,75 dl vatten
6 dl socker
Kokas upp i gryta.

6 dl vetemjöl
1 dl kakao
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Röres ihop i en stor skål, häll över lagen lite i taget så man kan röra ut alla mjölklumpar.
Men det stelnar ganska fort...
Häll ut på plåt o låt stelna till lite, kavla ut till önskad tjocklek. Ställ svalt sen kan du skära!
  Smaskens!

Tack Amalia för en underbar natt! Det behövde både jag o far! Märks på henne oxå att hon sovit bra, hon far fram på golven som en tätting! Hon sitter förresten riktigt bra nu. Man kan inte helt lita på henne, men det är på god väg.
Linus var hos tandläka ren igår o fick sina tänder plastade. Han var superduktig! Då passade vi på att gå o väga Malan på familjecentralen. 8520g. Inte dåligt!

Maja skulle vart hemma på förmiddagen, de har ju avskedsfesten i eftermiddag. Men Marie skjutsade iväg dem nu oxå. Maja ville så gärna!
Många Marie i mina texter. Svägerskan Marie som bor granne. Kompis Marie som bor i Göteborg åsså jag på det!

Det vore väl sjutton om jag inte kunde få upp en jullåda idag! Och jag hoppas verkligen våra julkort kommer idag så jag kan få iväg dem...
   Ha en bra dag!!
2007-12-18
09:04:29

Borsta med sprit!

Grym natt...Vi kör varannan-natt-race här... Malan vaknade kl 00 o åt. Sen sov hon till 2.40 och var vaken till 4.20. Underbart!! Maja väckte mej sedan 6.45 genom att VRÅLA att hon inte fick se på DORA för Linus...urkk...
 Nu har vi myst med lite välling o Maja är på dagis o Linus i skolan. I morron är sista dagen innan jullovet, och Maja har avskedsfest på dagis. Efter jul börjar hon o 6årskompisarna på helt ny avdelning eftersom de trycker in en massa nya barn på befintliga avdelningarna. Kan nog va kul för de stora barnen att få rå om sej själva o slippa "bebisarna".

Jag läser världens roligaste bok. Den borde verkligen tryckas upp på nytt o säljas som komedibok!
"Fråga mej" Handbok för hemmet,från 1904.
Jag skrattar så jag hoppar på kvällarna o läser högt för Fredrik hela tiden. Samtidigt som man förstår deras hopplösa tillvaro när barndödligheten ligger på 25%...
Jag ska dra många exempel framöver, men här är ett:
"Även tändernas vård är viktig. Morgon och afton bör tänderna borstas med mjuk borste, som ej blott föres längs efter tänderna utan uppifrån och ned. Till borstningen bör man använda kokat, avsvalnat vatten, som på sin höjd fått tillsats av litet sprit. Tandpulver eller tandpasta bör undvikas då det innehåller sackarin och kan skada tandbenet"
Ja för det är ju mycket bättre med sprit!!
2007-12-17
15:23:15

Recept på mina chokladpraliner!

Mmmmm... Chokladpralinerna blev inte äckliga alls!!!
Ojojojoj...

Såhär gjorde jag!

Penslade i smält choklad i ischokladsformar. Sen fick det stelna.
Rullade in en hasselnöt i nougat o la i formen och täckte med
smält choklad!
Busenkelt!
Men ska nog göra en omgång till med ljuschoklad i formen och täckt med mörk eller tvärtom.
Barnen kan nog tycka det blev lite beskt.
Men jag?   Mmmmm!
2007-12-17
14:55:12

Tipspromenad och chokladpraliner

Fasen vad rörigt det är här hemma!
Ja, så plockar man i ordning och fixar o donar på kvällen. Sen när man kommer upp på morgonen känns det ändå rörigt. Kanske ingen bra idé att gå omkring i skumrasket på kvällarna o ordna. Maja är inne i en klipp period, det är klipp ÖVERALLT! och pennor o tejp o små hemgjorda tipspromenader sitter t.o.m utanpå ytterdörren o i duschen...
Undrar om vi tillslut kommer få julfint??

I går var vi på stan hela eftermiddagen o julshoppade, vi hade ju tänkt vinna "julbomben" på 5000 spänn...men icke... Vi fick betala med våra egna pengar. Linus var inte med, han ville hellre va med farfar än shoppa! Klok pojk!Maja bröt ihop 2-3 gånger för saker hon ville ha. Tex en julgrupp med rosa kulor på lidéns och ett ritblock med Didl på kontorsboden...Tillslut fick vi lova att tomten skulle komma med ritblocket...
Sen tog vi en vräkfika på Julius med fam. Holmgren-Stackå. Mmmm, Gott. De följde med hem en sväng. Hemma väntade morfar som tagit med sej crossen till Linus. Den har jag förövrigt försökt starta idag, men nää, såna saker ska jag inte ödsla den lilla energi som finns på!

Har gjort egenhändigt gjorda chokladpraliner idag. Spännande, de står på stelning nu, ska prova en om en stund. Det blev inte så många, så de ska jag gömma noga för div. skåpsråttor!

Nu är nog alla julklappar klara. Möjligtvis nåt litet till Linus bara för att han har så mycket färre paket än Maja. Annars är det nog klart. Så smidigt med internet i allafall. Har beställt ganska mycket där.
Enda felet är julkorten, de kommer inte förrän onsdag eller torsdag... Jag hoppas ju på onsdag....fasen oxå! I dessa tider är det ju inte säkert de kommer fram dagen efter...

Nähej! Ska man ta tag i livet kanske? Ta ett röj igen, gör ju fasen inget annat. Förresten! Storsortering av strumpor igår!  Gissa hur många som var singlar?
...30 ...
2007-12-15
17:51:42

Knäck och Karlsson

Fick av ett lass med hö från skalpen. Har så svåååårt att bestämma mej om jag ska ha kort eller om jag ska spara. Nu har jag ju sparat sen i augusti. Men nu var jag så nära att klippa av alltihop igen. Men jag sparar lite till. Men det blir så tjockt o hemskt håret. Ett tag såg jag ut som en i Beatels, medan hon klippte, han med mörkt hår som är som en hårhjälm med luggen ner i ögonen.
Fick svar på varför färgen bara rinner ur håret.För lite näring i hårstråna pga amning.... Blir nog bättre om ett tag då!

Hanna fyllde 5 på Luciadagen, så vi firade henne på fredagkvällen. Hon önskade sej en heffaklump sparkdräkt och en Dorafilm, så givetvis fick hon detta! Goa lilla unge! Hon är alldeles speciell lilla Hanna, hon är ju vårat fadderbarn! Barnen höll i gång tom Amalia höll sej vaken. hon somnade i bilen hem o vaknade till 21.45 när vi kom hem o var sen vaken till 23...

Teddy har ont i ryggen idag o tror att det hjälper med ibumetin, mycket kaffe, starkvinsglögg o mörkt julöl...vi får väl se...

Idag var det Barndansgalan, Majas grupp skulle vara med. Vilket ös! 2 timmar lång gala, lite väl långt kanske..Majas grupp gjorde "karlsson på taket". Maja var superduktig, tror inte hon missade ett steg! Våran goa goa tjej! Amalia somnade i allt oväsen.
Sen åkte vi hem o röjde lite, satte upp lite julsaker. barnen satte upp julkrubban och sen kokade vi knäck och käka lussekatter! Mums! Tror att knäcken blev perfekt!!
Om en stund kommer Tesan å hämtar mej, jag ska följa med o se hennes genrep inför hennes uppträde på dansgalan i morgon. Ska bli kul!
  Hej hopp!
2007-12-14
11:02:46

Ajöss skogsmulle!

Tänk att en natt med god sömn kan göra så mycket. Har iofs inte sovit sen 4 i morse, men då hade jag ju sovit i nästan 5 timmar ostört. Länge sen...
Så klockan 8 stekte jag pannkakor i morse, sen städade vi Majas rum och alla skåpsluckor i köket är torkade o ugnen är rengjord och jag är nyduschad. Resten av huset ser ut som ett fullständigt kaos, men nånstans ska man ju börja. Maja har vart till stor hjälp, hon har dammat pianot och bokhyllan. Och om en 1 timma så är jag inte skogsmulle längre! Jag ska äntligen klippa mej. Det är 4 månader sen. Långt som bara den är det.
Så nu ska jag väcka Malan så ska vi flickor äta tidig lunch för sen ska jag tippa av alla barn på bilprovningen lagom till jag ska till frissan!
  *uppspelt*
2007-12-13
17:57:08

Lucia!

Åhhh. Nu får jag börja om, skit! Hade gjort ett långt inlägg åsså försvann alltihop!

Lucia!
Jag o Amalia åkte till bilprovningen med pepparkaksmuffins för att lussa för pappa, men Lucian var trött o somnade i bilen...Nåja, hon vaknade till i allafall. Mums va goa dom va!


I eftermiddags hade vi badtime, jag o alla barnen i badkaret. Totalt sjöslag, Amalia var sjövild och de andra 2 sjöbusarna var inte bättre. Jag o Amalia lämnade skeppet till busarna efter en stund. Linus undrade då varför det blev så lite vatten kvar när jag gick ur...hrmpfh...


Sen var det Lucia på dagis. Utomhus. 1 minusgrad o lite vitt på backen. Mysigt! MEn det var massor av barn o massor av föräldrar så man varken såg eller hörde så bra. Trängde mej fram iallafall o tog ett par bilder. Maja var så söt o sjöng så bra! Morfar och farmor var oxå o kikade. Sen bjöds det på glögg o lussekatt. Mmmm. Gott för frusna händer. Sen somnade Malan i bilen hem o jag har förberett  kattmat till kvällsmat. Barnen brukar kalla pastasåsen för det. Det är tonfisk i den o de tycker den luktar blä!
 Nu ska jag kram på min älskling lite som tycker jag skäller för mycket på honom!?
 Ciao!!                           
                                        Maja i luciautstyrsel till höger.
2007-12-12
15:23:07

Lusse!

Teddy tyckte jag skulle göra en reducerad önskelista idag! Varför då? Han får ju köpa vad han vill från listan!

I natt sov jag nog 1 timme...Hade svårt att somna, se började mini att ordna, sen kom Maja, sen skulle Mini äta, somnar om, ordnar o donar. För atts edan vakna kl.5.30 o vara pigg...Det var inte jag. När Teddy ska gå upp kl 6 bera jag honom ta med Malan upp en stund så jag får sova en liten stund till: - Men jag hade tänkt duscha! Svarar han!!! JAHA! HUR FAAN GÖR JAG NÄR JAG DUSCHAR PÅ MORGONEN DÅ!!!!!!!!

Han tar i alla fall med sej henne upp, slumrar in lagom när hon kommer ner till mej igen kl 6.40 efter att ha ätit gröt. Vi somnar om kl 7 och 7.06 ringer väckarklockan...DÖÖÖÖ DIN JÄKLA SKITKLOCKA! Hade faktiskt satt den på 7.30 men det hade väl klockan glömt!
 Nåja, vi kom i väg på Majas luciatåg med barntimmarna idag, Amalia var trött som en gnu o gnölade mest hela tiden, men hon var bland de sötare ändå! Med luciakrona i tyg på huvudet och röd klänning! Snabbt hem efter fikat, Malan somnade direkt. Jag o Maja byggde skön snögubbe. Sen fick jag väcka Amalia kl 12 o försöka få i henne lite mat för kl 12.30 skulle vi va i stan igen för att ytterligare en gång vara Maria o Jesusbarnet på julvandringen. Maja fick vara liten ängel. Det gick jättebra!
Nu har Maja åkte med frafra, pappa och Rickard till Göteborg för att hämta farfars nya bil. Maja tyckte det var jättekul att få följa med bara hon! Linus ska till miniminiorerna snart och Malan sover igen! Tyst och fridfullt!

Och ikväll är det ju tvkväll! Bonde söker fru, fast jag fattar inte varför jag ser på det, det är ju fruktansvärt pinsamt alltihop... Morsning!
2007-12-11
14:34:41

Lilla önskelistan!

Önskelistan:

*Ny dator (8000)
*Ny TV (10000)
*Fixa om matrummet (prisidé 15000)
*Torktumlare (ingen aning) den gamla är 20 år o låter konstigt
*Torkskåp (finns det att köpa?) men då krävs
*Utbyggnad av befintligt hus m groventre o extra toalett o 2 sovrum (75000) Alternativt:
*Nytt hus (ca 2 miljoner)
 Wake up!!
*Ett par nya jeans (500) de andra är ju svårt fläckade...
*Svarta läderstövlar (700) hade en gång ett par men Wictor ni vet...
*Fönsterputsare
*Städerska
*Tvätterska eller bara en
*Hushållerska (kostar det nåt?)
*Citroen C3 svart med soltak (gratis?)
*Ny Volvo (vågar inte gissa)
*Ny trädgård med jämn o snygg gräsmatta inklusive trädgårdsmästare (ett par hundra?)
*Toamedel (40 spänn) varför glömmer jag alltid köpa?
*Hela hudvårdsserien från Decléor ( 1700 nånting)
*Diverse plastikoperationer (70-80000)
*Nya underkläder ( 3 för 99:- på Lindex!) D andra blev förstora efter fettsugningen...
*Paradis ask bara till mej (40) Får jag inga nya trosor kan jag äta upp mej igen...
*Jättetavla till nya matrummet på barnen tryckt på väv (Gulp...)
*Liten tripp till Bulgarien eller Gran Canaria (15000)
*"Ny" barnvagn, den vi har är ju utbrottsframkallande (2000 på blocket)
*Åka på skidsemester hela familjen inkl.skidskola(antagligen dubbelt så mycket som en utlandsemester)
*En rejäl fylla ( 30 spänn) 2 småburkar öl räcker!

Det är bara att välja nåt o stryka från listan! Tack på förhand!

2007-12-10
16:16:35

2 hamsterliv förbrukade

I skötväskan! Där låg kameran! Men nu är 2 av tre barn ute i lervällingen och gör sej snygga inför fotograferingen!

Amalia har vart lite transa i dag! Hon spelade jesusbarnet på julvandringen i kyrkan. Med rosa sockor och tröja med rosa hjärtan på! Maria måste krystat rejält för att få ut den klumpen...
Hon skötte sej så fint så fint! Barnen som går julvandringen tycker det är kul med en riktig bebis!

 Ska förresten stämma Cheapy ( eller cheppary som svärfar säger)så det stänker om det! Stänker är just ordet. Vi var där en snabbis i går, men det de annonserade om var redan slut, såklart. Vi ska då gå in i affären bredvid istället. Jag går först med barnvagnen och svänger vänster direkt utanför för att gå till nästa entre. Ser ju då inte att de idioterna ställt en marshall en meter utanför dörren. Barnvagnen skymmer ju. Så jag trampar rakt i den och får starin på HELA jeansen. Fattar inte hur, men hela byxbenen är täckta av stearin. Vis av ganska stor erfarenhet av stearin (tack vare jobbet), så vet jag att stearinet går att få bort , men inte fettfläckarna... Det var dom byxorna det! Nu har jag 1 par jeans kvar...

2 liv förbrukade på hamsterns korta levnadstid, men vis av erfarenhet även där så vet jag att de kan ha ganska många liv. Maja o kompisen Emilia lekte med hamstern Emilia i går. Sen åkte vi bort, när vi kommer hem ser jag att buren är öppen...Flickorna har glömt stänga den! Tur som skråa har så sover den lilla gnagaren o har inte märkt att buren var öppen...puuh..Wictor var ju hemma + att buren står uppe på ett skrivbord...
Nästa liv så...Emilia fick springa lös i Linus rum när han la sej i går, det tycker hon är kul. MEn det låg en tom luftmadrass i hop rullad på golvet sen Jonna sov över. Emilia brukar tycka det är kul att springa under den. När jag gick in efter en stund för att stänga in henne kunde jag inte hitta henne. Tillslut hittade jag henne under lufgtmadrassen där hon kört fast och antagligen fått lite andnöd. Hon var lite medtagen om man säger så. Hon rörde sej med 1 steg i minuten ungefär. Stackarn! Hon fick lite sallad och fick gå o lägga sej! Men i natt hörde jag henne i hjulet, så hon är nog som vanligt igen...*hoppas*...

Nu är det snart dags för sista innebandyträningen för detta året. Heja Linus!
Och fotograferingen?? Det får ni se i postlådan framåt jul om det blev nåt!
2007-12-10
14:37:51

Kameran!

Frågan lyder: VAR I HELVETE ÄR KAMERAN??????
 Har nån möjligtvis lagt kameran i tvättkorgen? Eller har den ännu en gång bara helt vandrat iväg av sej själv, den går ju faktiskt på batteri! Eller är det helt enkelt mina ögon som förbisett den?

Det ÄR sista dan att skicka iväg kortet för framkallning för julkort!
Och vi har inte ens ett kort att skicka iväg än!    *stressad*

När eller om jag nu hittar den så ska jag få in 3 glada barnansikten i objektivet oxå och få dem att fastna!
             SUCK!!!!!!!!!
2007-12-09
13:51:27

Maj-Britts räklåda!

Sitter här med go Amalia i famnen. Lite slöa så här på söndagseftermiddan. Linus är hos Pontus o leker, Emilia är här med Maja o leker. Just nu är de med Teddy o Wictor ute i skogen. Kanske blir det lite julshopping senare när vi hämtat linus. Får se vad vi känner för.

I går bakade vi pepparkakor hos farmor. Äntligen blev vår deg färdigbakt. Maja hade som vanligt lite magknip efter baket! Jag hade som vanligt halsbränna! Konstigt det där!
På kvällen kom Therese o Rolle. Vi gjorde Maj-Britts räklåda. Den innehöll typ allt man har i kyl o frys men den var mycket god!! Vi skulle spela kort! Vi började att spela 7:an. Jag hade druckit en och en halv burk öl, vilket jag inte gjort på typ 16 månader o var väl inte helt skärpt! Therese vann i alla fall... Sen spelade vi 4-manswist. Där vann jag o Rolle med typ 15-0 !!!! Där var det väl Fredrik som inte var helt skärpt. Han hade inte koll på om vi spelade eller passade! Sen avslutade vi med poker. Till nästa gång får vi nog ta med lite 50-öringar i spelet.
Eller varför inte M&M,s. Då kommer jag va helskärpt om det står såna på spel!!
2007-12-07
14:10:12

ICA Stig!

Julbord med jobbet i går! Vi hade hur roligt som helst!!! Synd att det inte var en fredagkväll så vi kunde festat på lite senare! Jag vann det åtråvärda vandringspriset "Bosses röda kavaj" med FETA axelvaddar. Christer fick lämna i från sej den, synd, han såg ut som ICA Stig i den!

Innan julbordet hade barnen avslutning med lördagsträffen i bygdegården. Det omtalade luciatåget. Linus resårband i struten var ju givetvis av innan det började. Men se de sjöng då! Jösses. Ledarna behövde bara säga vilken sång de skulle sjunga så klämde de i från tårna. Maja hördes mest o kunde varenda sång utantill!
Maja var antagligen kissnödig under uppträdet men kunde ju inte gå ifrån så Teddy fick åka hem o byta lite kläder på henne...
Sen var det skinksmörgås och pyssel.

I dag är ingen pigg dag. Hade svårt att somna när jag kom hem i går. Sen vaknade Malan gång på gång på gång i natt...Jag tror det blev max 3 timmars sömn i natt...Teddy ringde förrut, han var oxå helt slut!
Men jag Maja o Malan åkte upp till Anna-Carin en sväng. Albin o Maja hade jättekul så Maja stannde en stund till när jag åkte hem. A-C skjutsade hem henne en stund senare. 
Linus ärför tillfället sur, han vill leka med nån. Han gick in till Agnes nu. Maja sitter i Linus rum o leker med geomag. Lika bra hon sitter själv, hon o Linus bara bråkar! Malan sover och jag vill sova! Men det är inte helt fel att få lite fredagsmysigt heller!
    So Long! 

2007-12-06
10:50:08

Stjärngossar o annat löst folk!

Nu så!! Nu blir det både räta och aviga maskor! Therese kom förbi o tipsade! Så nu så! Men jag har inte vågat börja på nån halsduk...
Ja, det började med att Lisa satt o stickade på pysselkvällen. Det såg ju kul ut, jag har också stickat en gång för typ 16 år sen. Teddy kom på den fantastiska iden att han ville ha en hemstickad halsduk av mej i julklapp! Så Inger hittade stickor och jag köpte garn. Men så jäkla lätt var det ju inte.
Men nu så, men det går inte så fort!  Men han sa ju faktiskt inte vilken jul han ville ha halsduken!

Ikväll ska barnen på liciatåg med lördagsträffen! Maja har en uppsättning pepparkaksgumma o tomtemor, men skulle givetvis vara lucia i år. Så nu finns det kittet oxå. Linus trodde jag ju såklart skulle va tomte, det är han alltid, men tji! Nä han skulle va stjärngosse...Inger hade lusselinne och skulle kolla på jobbet om det fanns strut o stjärna...Malan får va sej själv! Efter lussetåg ikväll blir det julbord med jobbet på 4:an huset. Mmmm! Hoppas det finns krustader!
Varför ska man vara stjärngosse förresten??? Staffan stalledräng o stjärngosse är ju inte precis samma sak. Stjärngosse känns ju mer åt julkrubbehållet som nån symbol för jesu födelse. Vad har han i hedniska luciatåget att göra? Men va fasen, är tomtar o pepparkaksgubbar redan där så släng in lite annat löst folk oxå!

Håret är äckligt, har använt ett vax som inte går att tvätta ur, tänk om nån kunde gå till talibanen o köpa en burk maria nila!!! Det bästa som finns!
Behöver fortfarande klippa mej. Therese färgade håret på mej för 2 veckor sen, sen dess har jag redan 1 cm utväxt!!! Det är sååå tjockt oxå!
Såg en jättesnygg klänning i skylten på Calypso. Silvergrå i precis sån modell som jag vill ha på tobbe o ac:s bröllop. Vill ha vill ha!!! Axelbandslös som slutar precis under knät med svart tyll som sticker ner. Therese kan ju sy, men hon har ju inte tid! Får fråga svärmor! Den var verkligen jätteläcker! Men jag har inte 600 spänn till en klänning just nu! Undrar vad jag ska ha på mej ikväll? Hmmm. Svarta byxor och svart bh?? Allt annat är det dregel o snorfläckar på känns det som. Har inget juligt men det får väl gå ändå!

Nä, nu ska jag dra ett par varv med stickorna innan barnen ska hämtas på dagis! Puss puss!
2007-12-05
18:21:41

Fucking stickning!

Är så jävla arg. Hur jäkla svårt kan det va att sticka????? Jag måste va den knäppaste på denna jord som inte fattar hur man gör aviga maskor!!! Är så himla arg !!! Alla dessa jäkla beskrivningar, men det står ingenstans varför man helt plötsligt får dubbelt så många maskor på stickan. Det borde finnas ett felsökningsprogram!

Återkommer när jag är på bättre humör!


Ser hur Linnea myser....fnys!
2007-12-03
21:39:38

Pysselkväll!

Nu är jag hemma från pysselkvällen. Vilket tempo vi höll! Jösses, jag hann ju inte ens dricka upp glöggen :-)
Men mycket blev det gjort. Jag gjorde 4 blomsterarrangemang, fast med jultema då.  Therese var gullig nog att göra en dörrkrans till mej, med Jonnas hjälp. Therese höll högst tempo! Hon hann med hur mycket som helst! Sen åt vi mäktiga jullandgångar från Julius. Öhhh! Är hur mätt som helst... Och så allt godis på det....

Både jag o Linnea hade fallit för svart glittrigt "trassel" på Lidens, men det såg bara ut som en hög könshår när vi fick upp det! Linnea hade det i urringningen istället, får se vad Roland tycker om det!?
Lisa höll låda när hon berättade om sin moster! Härligt! Dagens skrattsalva!
                                 
Linnea med                    Jennie Jonna Lena                  Jonna o Therese
generande hårväxt               o Moa

I morgon kommer Veronica och Fillipa o äter frukost, blir mysigt! Linus har studiedag, men Maja vill nog åka till dagis! Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Malan vill nog äta lite!  Men först måste jag göra nåt åt hamsterns eländiga motionshjul, det gnisslar så det ekar i hela huset!!

                  
Maja o pappsen bakar                                              Mina julgrupper
lussekatter
2007-12-03
15:48:56

Lite fler bilder.

I dag började vi dagen med julkalendern på tv. Jag tycker den är skitbra! Lite förutsägbar, men den är ju trots allt på bolibompatid! När Linus åkt med bussen tog jag fram pepparkaksdegen o sen bakade jag o Maja medan Malan sov första morronluren. Mmmm, doftade härligt och både jag o Maja var på strålande humör.
Dan har gått fort idag.  Malan har sovit ganska mycket. Jag har egentligen inte gjort så mycket mer än att plocka fram alla pysselgrejer till i kväll. Nu sitter Linus och Agnes i tvrummet och äter pepparkakor medan Wictor och Amalia står bredvid och tigger!


Här är en bild från Linus 7 årdsag!  


Malan och mormor


Maja och Albin tar en sväng om!
2007-12-02
20:46:31

Nu ska vi se...

image2

Denn bilden togs när Teddy fyllde 30 förra året. Det var varmt och skönt o vi hade illkul!
Synd bara att jag har dubbelhaka...
Men nu vet jag att jag kan fixa in bilder oxå!
2007-12-02
20:27:34

Första söndagen i advent

Myskväll blev det i går kväll. Kycklinglåda och godis! Sen blev det natt...Amalia vaknade en gång i timmen från kl 22 till klockan 06...Hostade en massa slem hela tiden...suck... Vi sov till kl 8 i alla fall. Sen var det adventsfrukost och Linus tände det första ljuset till ramsan"...nu är första ljuset tänt i advent..." 
Jag och Therese åkte sen till Hem & Hobby...var som två småungar därinne..vill ha vill ha...Hittade gardiner till köket, och gosigt teddytyg till soffkuddar., men inga bra ljusstakar till källaren.
Klockan 2 gick vi på adventsgudstjänst i kapellet, Linus fick ta upp kollekt, skönt han fick nåt att göra. Han blir alltid spattig i kapellet, har sååå svårt att sitta still och vara tyst.

Nu har jag sytt färdigt gardinerna och tre soffkuddar av 4, nålfaan gick av i symaskinen till sista sömmen. Riktigt lätt får det ju aldrig gå. Inger o Håkan bjöd på pizza inne hos Marie o Rickard. Mums!
Nu har barnen lagt sej och lugnet råder i Gulliden! Till o med hundskråen är lugn...
2007-12-01
15:46:47

Adventstid...

Ja!! Äntligen! Har tillbringat hela dagen med adventspyntning! Nu är allt uppe, men golven ser ut som fasen. Men då släpade Fredrik upp sin gamla ångmaski! Så han o barnen sitter i köket och kapar tändstickor och matar metatabletter... Åhh, nu börjar det mörkna oxå....*myyyyys* Hmm, kan man korka upp lite glögg kanske? Teddy har bakat lussekatter idag, det var lite fusk, men men, då är ju det gjort!

Kollade på årets julkalender i morse, jag tycker den verkar helmysig! Den ska jag följa, men det blir väl som vanligt att man missar sista avsnittet... Barnen rev upp sin kalendrar i morse, Maja var lite ivrig o fick upp tre luckor på en gång!
Julmarken i stan idag, men näää, det ösregnar ju. Nä, vi har haft mysigare hemma än att traska runt bland massa krims krams på stan.
Woops! Nu fick han i gång dammsugarn oxå. Jag brukar ta ansvaret för moppen, den har han inte körkort på än...Han övningskör då o då, men nää... Han är bra på mycket annat den mannen!

Var och köpte en massa smått o gott till vår pysselkväll på måndag, det ska bli såå kul! Lidéns hade hur mycket fint som helst, man får behärska sej...
Amalia är fortfarande inte fräsch. i natt har jag nog sovit sammanlagt 3-4 timmar. Hon ordnar o gerjar o snörvlar o hostar. Hoppas det snart går över. Nähä, jag får väl gå o förbereda moppen. Sen är det adventsmys!