2007-11-29
16:30:45

Längtar...

HA!  Druttenhalsduken upphittad, rosa vante upphittad och Linus handskar upphittade! Så dä så!!
Linus har åkt skridskor för första gången idag i skolan. Han såg ut som nån hällt en tiolitare med vatten över honom, totalt sjöblött av svett. Det första han gör är att skälla på mej att jag klätt på han för mycket. Men snälla Linus, det går att ta av sej ett lager om man blir för varm. Det droppade ur håret på honom! Men kul hade han haft!

I dag har mamma vart barnvakt till Malan för första gången. Jag jobbade en liten stund. Var med o bar på en begravning.
Malan hade skött sej utmärkt. Hon sov när jag kom hem, hon är fortfarande riktigt förkyld!

Längtar så förfärligt efter advent och ljusstakar o sånt. Det brukar jag aldrig göra, brukar få nog av det på jobbet. Men i år så slipper jag ju det.  Har gjort barnens paketkalender, eller paket o paket. Det är chokladpengar och tianlotter och en överraskning på julafton. Men klar är den. På måndag ska vi pyssla några tjejkompisar, det ska bli kul. Ska göra mina julgrupper. Måste till Lidéns och kolla årets utbud av kulor och pynt *frossa frossa*
Men så var det ju fönstren oxå...de ser ju för jäkliga ut, måste ju putsa om man ska sätta upp stjärnor ju. Får bli på lördag, då får teddy hjälpa till.

Linus är hos Sebastian o leker, Teddy ska plocka med honom på vägen hem från jobbet, men han fick en tid på Amurliden. Hans ögoninflammation vill inte ge sej. Han ser för bedrövlig ut!
Om en vecka är det dags för julbord med jobbet, ska bli så gott!! Och roligt! Vi var inte så många anmälda, men det gör inget, vi kommer säkert ha kul ändå. Vore roligt att dra till det lite! Fel tillfälle kanske... Linnea skulle va kul att festa med annars! Nä, nu ska jag ge Amalia nåt att äta, lite gnälligt är det allt!
    Kramen på er!
2007-11-28
08:45:28

Det bidde en vante!

Amalia var inget vidare pigg i går. Vi tillbringade förmiddagen i soffan. Hon halvsov i min famn och jag såg på Juveler (danielle steel) som jag velat se hur länge som helst. Telefonen ringde nästan oavbrutet, men det är ju oxå kul! Att nån tänker på en menar jag!
På eftermiddagen kom Tobbe o Anna-Carin o barnen hit. Tisdagar är alltid tråkiga när Teddy jobbar länge. De var kvar till Teddy kom hem. Han tog med sej Thaimat. Mums!
Skiftbyte.
Farmor o farfar kom med 6-månaders present till Malan, Jättesöt klänning med hjärtan och tights till!
Linus hade mardrömmar i natt efter en film. Skeletten jagade honom. Han fick sova hos oss. Malan vaknade titt som tätt med supertäppt näsa och brännhet liten kropp. Klockan ringde i alla fall 7.15 och då befann sej jag, 3 barn och en hund i sängen!

Dessa j***a vinterkläder säger jag bara. Det är ta mej f**n helt omöjligt att hålla ordning på vantar, mössor, termobyxor, halsdukar mm till 2-3 barn. Maja glömmer hälften på dagis eller hos Agnes, Linus lämnar hälften i skolan. Wictor gör ju sitt genom att släppa runt på vantar och skor. Men genom detektivarbete har jag idag lyckats ta reda på en borttappad brun munkjacka= kvar på lördagsträffen, 2 vantar som Albin glömt här= hos Melvin,
Majas svarta termosar= i Maries bil.
Fortfarande borta: 1 rosa vante tappad på väg till bilen på dagis i går, Linus brun/orange handskar, Majas druttenhalsduk, förmodligen på dagis.
Men jag är inte ensam, Marie hade lyckats få hem 4 termobyxor från dagis som passade Melvin, men han äger bara 2 !!! Tänk för 3 år sen, då nån tagit Linus vinterstövlar på dagis, kvar stod ett par som var tre nummer för små!
Nu har Amalia orkat köra runt i gåstolen 10 minuter, men nu ska vi nog se slutet på Juveler!
Måste leta upp mina svarta byxor idag o se om de går att ta ner fållen på. Ska jobba på begravning i morron.
  Morsning!
2007-11-27
08:23:56

Shoppa shoppa shoppa shoppa....

Jippie jippie!!
I går var det måndag! Teddy hade ledig dag!!  Det är snart jul!  Det har kommit lön!!
Vilket betyder....SHOPPA I JÖNKÖPING!!!!!

Kul som attan! Om man bara hade ännu mer pengar!!
Trot eller ej, men vi är färdighandlade till barnen! Ska bara ha ett par småsaker på Tre Får till Maja och Amalia.
Sen var ju mamma o pappa så bakis efter ålandskryssen så de orkade ju inte slå sina kloka ihop o fixa till en önskelista. Så föräldrar är kvar att köpa till.
Vi vill ju sååå gärna göra om i vardgas/matrummet. Och vi vet precis hur vi vill ha det. Rätt skönt att vi har samma smak! Hittade världens snyggaste soffbord (nåja) på Duka. I ek. Bara 3000 spänn. Opraktiskt var det för att det var så lågt. Men praktisk var det med en låda att stoppa fjärrkontrollerna i.
Hittade superläckra golvljusstakar och en supernice skänk. Dream on...
Golvljusstakar, men hallå, vi har en bebis i huset igen! Hur sjutton ska det gå med julgranen i år tro?
Det får bli det gamla beprövade tricket spik i väggen! Alla mina vackra glaskulor... Jaja!
Skulle ju haft tag i 2 adventsstjärnor eller stakar till sovrummet, men hittade inga jag gillade. Jo det gjorde jag förresten, men de var inget alternativ med 300 spänn styck. Men snygga var dom!

Var hemma klockan 17, slängde i barnen lite mat och sen var det dans och innebandy. Linus var trött. Fick en boll på armen som sved till. Får köra långärmat nästa gång.
Amalia är superduper förkyld. Hon hostar, snörvlar o det gurglar. Låg vaken mellan 5 och halv 7 i morse. Men nu sover hon. Och jag ska äta frukost!
   God morgon på er!!
2007-11-27
08:11:04

Kalashelg!

Men kära nån. Har knappt haft en minut över att sätta mej o skriva. Vad har hänt...
Jo i torsdags var det 6-månaderskontroll. OK stämpel i rumpan. Allt var bara bra, Malan vägde 8150g o var 70 lång. Sen bar det av till Baltak på personalsamling med jobbet. Jag blev uppvaktad med tårta och blommor för lilla Amalias skull. Hon uppträdde utan anmärkning! På eftermiddan var jag o barnen på mekka för att beställa tårta, Tobbe , Anna-carin o barnen hängde på. Fullt ös!

I fredags kväll hade vi kalas nummer 2 för Linus fast han ännu inte fyllt år! Mamma, pappa, farmor , Stefan och Pauline var här. Linus blev stolt över sina skridskor som han ska prova på torsdag. Playstationspel och pengar fick han oxå. Linus bjöd på hamburgare och marängtårta. Mums!
I lördags var det lördagsträff för barnen, jag o teddy o malan åkte till stan och fixade sista paketet och hämtade tårta och kransar på mekka. Sen fick vi fika hos Therese o Rolle. Freja o hennes kompis Kajsa tog hand om Amalia en stund.
Hem igen o ruscha undan lite. Freja och Jonna ska sova över så barnen bäddade i sina rum och tog fram lakan o pumpade madrsser. Vi hade en helmysig kväll med lasange, baguetter och julmust. Vi åt till vi storknade, utom Maja som inte visste var storkna var, så hon vågade inte äta för mycket :-) Sen kollade vi på eurovision junior song contest (härligt namn). Jonna och Linus gick o la sej halv 10, Maja 10, men jag o Freja höll ut till halv 11. Fredrik var med Conny och kollade efter vildsvin...

Söndagmorgon, Linus födelsedag. Han o Jonna är vakna. Klockan 8 smyger vi upp och tar med oss Freja och Maja o knackar på hos Linus. Ja må han leva!! Han blir jätteglad för sina paket, Dominobana med tåg till, dvdfilm och en ny plånbok och hårgele och chokladkalender. Men sen kommer den store överraskningen: EMILIA träder in i rummet. Eller ja, Teddy lyfter in hennes bostad i alla fall. Guldhamstern Emilia tillhör nu familjen Gulliden. Välkommen till Tykonfamily Emilia!
Linus blir givetvis överlycklig. Men...hamster är nattdjur, hon var inte vidare leksugen, så barnen satte sej i soffan och åt frukost och kollade på "mysteriet på Greveholm".
Sen gick dan i ett huj. Jenny Mikael o Tilda kom förbi en sväng.Kalas på eftermiddagen med farmor, farfar,Marie o Rickard o kusiner, Veronica o Robert Felix o Fillipa. Discokula, läskiga masker och expriment! Han var jätteglad för allt! Tänk att våran myskille redan är 7 år!! Grattis min lille plutt!
2007-11-21
13:52:25

I dag är allt lugnt...för lugnt?

Och idag är allt lugnt...

Malan sköter sej exemplariskt. Lugnt på morgonen. iväg med barnen. Myste med Malan. Vi gick ut o hon somnade i vagnen. Jag passade på att dekorera med grankvistar vid ytterdörren. Gjorde en liten krans av mossa med pärlor. Tog med Amalia o åkte till dagis. Vi var med på Majas samling. Hon skrattade högt när barnen sjöng för henne! Åkte sen o hämtade Filippa som ska leka med Maja idag. Nu leker de för fullt oMalan sover middag.

Idag känns allt helt lugnt...konstigt...Men men, halva dan är ju kvar! Vi har Föräldramöte och miniminioer kvar att klara av!

  Vi hörs!
2007-11-20
13:07:41

En vanlig förmiddag!

Helvetesnatt...jag kunde först inte somna, sen skulle Malan inte somna om, hunden skulle ut, malan vaknade igen o igen o igen...Klockan 5 ´somnade jag i morse. Väckarklockan ringde 7, men somnade om till 7.20...bråttom bråttom... Lite lagom valhänt plockar jag fram frukost o tappar ett glas...tusen bitar...har fortfarande bråttom bråttom...sopa sopa. Nånting luktar för jävla illa!! Hunden har rullat sej i kattskit. Ut med hunden. Ordning med barnen. Hunden får stanna ute medan jag skjutsar Maja till dagis, hinner inte ta hand om honom nu!
Åker en sväng till Norra o fikar med gamla jobbarkompisarna. Skynda hem. Malan somnar. Passar på att tvätta hunden. Matar Malan med gröt. Åker sen till stan igen o hämtar Linus o Maja. Hem igen, fixa mat till mej o Maja. Malan somnar...Lugnt i 30 minuter. Slappar vid tv:n. Nu är det full fräs igen. De stora är osams, en har inget att göra, en är bara FÖR mycket.
  Konstaterar bara att allt är som vanligt!!!
2007-11-19
10:30:11

Grabben Graaf är född!!

Hipp Hurra!
Marie o Rickard har fått en liten kille klockan 8 i morse!

Välkommen till världen Grabben!!

2007-11-19
09:52:54

Ostkakor och fostervatten

Hoj voj!
Myskväll blev det i går. Med familjen ståckå/holmgren! Lagade kycklinglasange, mums! Men Albin vågade inte smaka, stackarn fick leva på en halv knäckemacka! Sen rockade vi loss till gamla godingar, Tobbe agerade dj! De vill ha lite gamla godingar på bröllopet, ska vi nog kunna fixa. Familjen Gulliden har bara gamla godingar i bokhyllan!
Varm fruktsallad med glass blev det sen oxå, men Linus tyckte inte om det. Det vete sjutton om jag råkat köpa grapefrukt istället för apelsiner, de var ybersura!

Idag har Teddy jagat. Jag o  barnen gick till farmor o farfar. De släpade med sej pulkor o bobar trots att jag sagt att det inte går att åka i pulkabacken för det går hästar där. Men de stretade på. De hittade en liten backe på gårdsplanen att åka på!
Farmor o pappa var här o fikade en snabbis på eftermiddagen!

Martin o Linda var här i kväll! Det var kul! Vi käkade tacos o dom drack öl. Jag drack cola o fick agera chaufför...var hemma tjugo i två.

Sönda åkte vi till Falbygdens ost. Fick hysteriskt utbrott i bilen på två bråkande barn = tvärnit, och möblera om bilstolar och barn... Mysigt på osten, vi käkade o handlade. Linus fick köpa vad han ville o han valde....tomtebloss...
Teddy köpte ostkaka, jag köpte ljus o Maja köpte adventskalender, paljetter och bokmärken.
Farmor o farfar fick komma o avnjuta ostkaka på eftermiddagen, jag o barnen åt kladdkaka!
Hjälpte farmor o farfar att boka biljetter över nätet till disney on ice som de ska gå på med barnen. Precis när jag bokat dem o bekräftat kom farmor på att det var ju julgransplundring med lördagsträffen den dan...Ska kolla om vi kan boka om...fast en julgransplundring mer eller mindre....

Sen kom Marie o Rickard o barnen in o vi hämtade pizza. Marie mådde kass, risig i magen o mådde illa. Jag förutspådde förlossning. Vilket hon hoppades på iom att Rickard var utsövd. Mycket riktigt. Klockan 23.30 åkte de till förlossningen då vattnet gått o hon hade värkar.
Nu är kl 10 dan efter o vi har inte hört nåt...spännande....
  Amalia kallar!!!
2007-11-15
21:53:59

Svart i rutan...

Faans jädra skit!!
Tv H****et la av! Mitt på bästa sändingstid! Mitt i "vad blir det för mat" Precis när Per skulle hälla i honungen så blev bilden svart o vi kunde bara höra ljudet! Bytte kanal, provade att stänga av o på. Nä, vår tv har blivit en radio!

Mmm, det var ju jädrans kul! För ett år sen la den av 7 dagar före julafton. Vi velade fram o tillbaka om vi skulle köpa ny eller laga. Men vi valde laga, mycket pengar att köpa ny. Jojo, den höll ett år för 1100 spänn i allafall!

Så på nåt sätt var det väl meningen att vi inte skulle köpa ny dator just nu då!
Fast å andra sidan finns det ju minst 2 andra tvapparater i huset, men ...ja ni vet...
Det tog i alla fall inte mer än 16 minuter innan Teddy satt o kollade på nätet efter en ny!

Döden döden...

Nu har vi haft familjebuffen, skäms lite. Kunde ju inte göra så mycket. Linnea o Alice hade ju lagat allt redan när jag behagade dyka upp. Malan hade förresten inga problem med öronen, men däremot lite infekterad i halsen...alvedon...
Kom jättemycket folk och alla tyckte det var gott å det var det verkligen. Fläsket tog slut, men morotspannkaka kan de äta på jobbet i flera dagar. Kalopsen var underbar, bad om receptet men det fanns minsann inget!!
Då kan hon (Linnea) få komma hit o laga det när jag blir sugen på det nästa gång om det ska vara på det viset!!!

Linus bröt i hop inte mindre än 3 gånger eller var det 4... Teddy hade lagt upp en tallrik med mat åt honom, han blev sur för han skulle minsann göra själv. Mamma tog hans tallrik. Jag följde med han o gjorde en ny tallrik. Bröt ihop, det var ju inte HAN som lagt potatisen på tallriken. Jag tog hans portion. Sen fick han själv sköta sej vid buffebordet o då gick det bra! Sen var det nåt bryt när mamma råkade berätta nåt kul han sagt osv...suck.. Maja fick ett bryt för att hon inte vann nåt på lotteriet..."alla kan inte vinna" gick inte hem. Teddy vann en superbra vinöppnare. Ser fram emot att få använda den...hehe...

I morron är det fredag IGEN!
Maja har dopdag o jag sa till Linus att vi skulle ha myskväll! Varpå han svarade :-Ska du va hemma? Det brukar inte du va på fredagar, du vet ju inte va vi brukar se på? (vilket inte kommer bli ett stort problem just nu)
Mmm, då får man lite dåligt samvete! Men i morron kväll ska jag vara hemma, det lovar jag!

I morron på teddys lunch ska vi ta grisarna under armen o gå till banken. Ska bli ett kul (!?) projekt. Kommer i håg bland de första gångerna när Linus var liten och han fick ett bryt (ovanligt?) när han skulle lämna ifrån sej pengarna. Det var ju inte därför han sparat dem, för att ge bort dom!
Nu är det minsann tvärtom, det Linus har i sin plånbok ska minsann sparas, inte användas, så är han med mormor eller farmor brukar de får betala! Smart grabb, borde lära mej ett o annat av honom!

Nähä, hopp i säng med Stieg Larsson!
Vi ska ha en angenäm stund tillsammans innan lampan släcks!
      Gonatt!
2007-11-15
13:30:54

Myntrik och morotspannkaka!

Ska till doktor Per med Malan om en stund. Nu har hon vart jättelessen 4 nätter i rad, kan ju vara öronen. Vi ska kolla detta i alla fall. Hon är jättesnorig oxå.

Sen bär det av mot jobbet! Jag o Moa skalade drygt 35 kg potatis för hand i går kväll...Jag är brun i högernäven...Jobbigt, men kul! Vi var klara på 2 timmar. Länge sen jag o Moa träffades. Så i eftermiddag är det i alla fall dags att laga färdigt maten till 110 personer. Morotspannkaka o fläsk, kallops o potatis! Härligt! Mamma är med o tar hand om Malan!

Det är visst spardagar, men vet inte när jag ska hinna dit med barnen. Det är inte riktigt som när vi var små, då man hällde i mynten i en mynträknare, in på kontot och så fick man en ballong och ett kassettband med myntrik.
Nu sparas det i fonder, papper att skriva på osv...krångligt värre. Men barnen blir ju bjudna på bio, så det är ju värt jobbet!!

Nu ska Malan matas o sen ska vi åka! Ajöss!
2007-11-14
14:25:05

Pling!

Nopp! Hon vaknade så fort jag lagt in inlägget...Man hinner inte mycket på de 40 minuterna hon sover!
2007-11-14
14:18:20

30 kilo potatis!

Kom inte in här igår! Hmmm...
Shit, upptäckte just att jag spillt choklad på jeansen...jaja...

Vad hände i går då? En lugnare dag än dagen innan. Malan var lugnare, Linus var hemma, Maja på dagis. Veronica kom inte, lilla Filippa hade haft ont i magen hela natten så Veronica skulle sova! Förstår henne.

Jag tillbringade dagen med att räkna ut hur många potatisar man ska koka till 75 portioner kallops. Och hur mycket potatis och morötter det går åt till morotspannkaka till 50 personer. Vi ska ju laga middag på jobbet i morgon. Men jag visste...Hur jag än räknar så räcker det inte enligt Alice...Så de skulle handla mer ändå!

Vi var bjudna på tacos hos grannarna i går. Smidigt! Men vi har kommit fram till att det är lugnast om man låter barnen äta först o sen vi vuxna. Då har man ju en chans att hinna prata i alla fall. Rätt lustigt, vi bor ca 20 meter ifrån varandra, träffas ute dagligen o pratar, men umgås nästan aldrig. Inte kvällstid! Marie har bara dagar kavr nu tills lill* bebisen tittar ut. Ska bli spännande att se vad det blir!

Linus fick sova ut idag, trodde han var sjuk fortfarande iom att han sov till kl 8. Men han var jättepigg så vi gjorde oss i ordning o åkte till skolan. Han kom ju visserligen en timme försent, men det var tydligen många som gjort. Bussarna hade haft det svårt i morse med all halka o snö!

Klockan 17 ska jag o Moa fatta potatisskalarna o gå loss på drygt 30 kilo potatis! Får se hur långt vi kommer på 2 timmar. Undrar om man får valkar och kramp i händerna? En å annan nagel får man väl räkna med att de stryker med!

Har kommit in bra i boken "män som hatar kvinnor" nu, riktigt bra! Det tog ett tag innan jag kände för att börja läsa den, men nu så! Jag tror jag ska läsa en stund nu, har jag tur sover Malan en halvtimma till!!
  Återstår att se om jag kan skriva nåt mer inlägg sen efter all potatisskalning!!
2007-11-12
21:14:33

Teletubbies och kexchoklad = räddare i nöden

Vilken extremt jobbig dag det vart idag...Amalia har vart lessen hela dan. Och inte har hon sovit ordentligt. Trodde man ju annars efter den natten som var. Stackars Linus har fått klara sej själv, men han har legat i soffan och haft det gott!
Sicken jäkla vänsterarm jag kommer få om jag ska fortsätta bära på henne dagarna i ändan!

Har försökt prata med Lisa i telefon några gånger idag angående familjebuffén, men det har vart helt omöjligt med skrikigt barn i bakgrunden. Stackars lilla Malan...
Jag skjutsade Maja till dansen o passade på att åka bort till familjen Öhgren o pusta ut i 35 minuter o hann prata med Lisa ordentligt. När jag kom hem hade Malan sovit 20 minuter o fått gröt!
Och Teddy hade satt på Teletubbies till henne!!!! Jag som trodde han tyckte det gav barn psykiska men att se på detta program...Men hon var lugn i alla fall. Linus hade redan slocknat. Maja fick krypa i säng och Teddy läste 2 pixieböcker. Jag gick ner med Malan o hon somnade faktiskt kvart i 8! Så nu har vi haft en lugn stund framför tv:n. Jag var sugen på kladdkaka med kexchoklad och ostbågar toppat med chokladmousse! Men det blev en knäckemacka med kalles och en halv kexchoklad...man kan ju inte få allt!

 Blev förresten lite skadeglad när jag såg pernilla wahlgrens lår svaja när hon sjöng på fotbollsgalan. Teddy tyckte jag skrattade åt andras olycka, men nej jag tyckte ju bara det va skönt att se att hon var mänsklig! Ärligt alltså!! :-)

Datorköpet? Ja, det fick ju inte gå för fort fram enligt teddy...så den datorn vi kollat ut hann ju försvinna ur sortimentet innan Teddy kunde få tummen ur. Då hittade han en annan, men även den hann utgå...Men de där affärerna byter ut modellerna minst en gång i veckan ju. Det som finns på hemsidan finns inte kvar i butikerna...suck...
 
I morgon är det tänkt att Veronica o lilla Filippa ska komma hit o fika om inte mina barn är sämre. Hoppas de är krya, så jag kan få hålla i lillbebisen!!
 Nu håller vi tummar o tår för en skrik-fri-natt!! Natti!
2007-11-12
13:42:54

Sömnig hjärna...

Fars dag var det ju i går! Med stora förhoppningar om storvinst köpte jag lotter till far. Kände liksom på mej att det skulle bli vinst! Och att "dotera" kunde få en slant till bulgarienresa! Och vinst blev det! 50 spänn!
Rena skämtet! Annars hade lilla mamma lagat god mat och vi hade en mysig eftermiddag.

När vi kom hem gjorde vi hemgjorda hamburgare och barnen somnade tidigt, utom Amalia som var vaken till 9...

Denhär natten var inte kul!  Somnade vid halv 11, vid halv 12 vaknade jag av att nån gormade o stod i på övervåningen. Det var Linus, han hade blivit sjuk, febrig o yr. Han fick alvedon och fick sova nere hos oss. Somnar om, men Amalia vaknar kl 00.30 å äter. Somnar om. Men Malan vaknar kl 3 igen o SKA inte somna om. Linus tröttnar o går upp till sin säng. Känner att jag oxå gärna hade gått nån annanstans. Men malan håller igång, tills klockan är 5... Skriker o ordnar, är täppt i näsan osv... Teddy fick henne att somna en gång vid halv 5, men då hostar han till o då vaknar hon igen...
Sen sov hon i alla fall till 8.20. Linus fick va hemma idag.

Helena och Hanna kom hit o fikade på förmiddagen. Kändes som kaos här. Malan skulle inte sova utan gnällde o klängde. Maja spelade lver o målade sej grön i ansiktet o Linus tappade ut sina nya puttekulor ner i källartrappan...
Kl.11.50 åkte de å då somnade Malan. Skyndade mej att steka pannbiff o slängde till barnen. Maja ska ju till barntimmarna. Precis när jag satt mej för att äta vaknar malan igen...30 minuter sov hon...suck.

Undrar sen varför Inger aldrig kommer å hämtar Maja som hon brukar till barntimmarna. Väntar o väntar. Ringer sen in till Marie o frågar om hon vet var hon är. -Men de är ju i Östersund!
Ja herregud, hjärncellerna är inte på rätt ställe efter en sömnlös natt!
Marie körde upp Maja o Melvin i allafall!
  Nu vill Linus att vi ska läsa Bamse och Amalia är ju en riktig solstråle! NOT!! Gnällfia!
                      Puss o kram på er!!!
2007-11-11
10:58:52

Boxningsmatch och badkalas!

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev!

Hade extrem lugn myskväll utan barn hos Linda i fredags. Åkte dit vid 19, då Ella lagt sej, och jag servat familjen hemma med diverse mat o urpumpad mjölk!
 Vi käkade o kollade på film. Helt otroligt! Så skööönt!

Var inne på hon & han i går o kollade vad krämerna skulle kosta som jag provat från decleor. Jag har blivit mycket bättre i ansiktet sen jag började med dem. Sammanlagt gick väl krämerna på drygt 1300 spänn...julklapp??...Störande, när man väl hittar nåt som hjälper lite så blir man ruinerad på köpet!

Sen var det dags för Linus badkalas, det var 35 barn och de hade jätteroligt! Vi hade tur o fick Amaliavakt. Therese tog henne i vagnen o gick till konsum. Sen fick hon bada lite med freja när hon kom tillbaka. Efter badkalaset serverades det köttgtyta i Gulliden för familjen i Lövbacken. Varför smakar den aldrig som farmor Ingers köttgryta??? Nåja, den var ok! Hade boxningsmatch allihop med Linus nya boxhandskar han fått av Albin o Jacob. Barnen var ute o lekte i snön till efter 22!
Therese fällde den absolut bästa kommentaren :" Jag måste ha ac i traktorn om jag ska köra snö" Jo, det känns ju viktigt på vintern!!!
Vi hade som vanligt jätteroligt!

I morse fick Teddy sin farsdagpresent, en silverring med barnens namn instansade. Han sa att han blev glad ialla fall! Sen åt vi frukost som Maja dukat fram. Linus ville leka med sin nya experimentlåda, så Teddy satte sej med honom och Maja och Freja som Rolle släpt av med traktorn. Jag sorterade tvätten i källaren!
                   Ja mamma, det gjorde jag och högarna på matsalsbordet är oxå borta!
2007-11-09
08:46:21

Jag ska bli ett psykfall!

Ja, det är sant! Men vad gör man inte för skönhet :-) Var på hudmottagningen i går. Och det som finns kvar för mej att testa är just roaccutan. Detta omtalade preparat med enormt mycket biverkningar. Men jag är nog ändå beredd att testa om det är det enda som hjälper.
Marie ringde in i går för att höra hur det gick på hud, Teddy svarade och sa att jag skulle bli psykfall! Det var ju gulligt av honom!

Tog några munnar rött vin till pastasalladen i går kväll o var nära att aomna när jag la Amalia halv 8. Just en snygg morsa! det var torsdag i går och "vacd blir det för mat" med Per Morberg kl 21. Då måste man äta nåt gott. MEn hade inga ägg, lånade 2 av Marie o bakade en kladdkaka. Höggravid som hon är måste hon ju oxå ha lite gott, så jag gjorde i ordning 2 assietter med grädde o hallon o kaka. Men det regnade så Teddy fick följa mej över o hålla paraply över!

"Åsså städa varje fredag åsså varje jul, för det tycker jag är kul"  Nopp, men det ska göras ändå!
Får väl röja upp lite här! Särskilt klädhögarna som mamma så snällt påpekade!

Nu börjar malan bli trött, får sätta mej o mysa med henne o Maja! Hej svejs!
2007-11-08
13:20:46

Kollikock!

Tobbe o Anna-Carin o barnen var här i går eftermiddag. Pratade bröllop och sjukdomar!
Sen var det "bonde söker fru", man skäms ju när man ser det där programmet!! Tjötde med Linda i telefon efter, vi dömde ut dom! Ska förresten träffa dem på söndag. Ja inte bönderna alltså!
Tillbringade dessutom 2 timmar med att leta efter en kamera. Hittade den tillslut under en klädhög på matsalsbordet!! Där är väl inte alla som har klädhögar? Men hos oss är det alltid klädhögar där.
I kameran hade jag nämligen ett kort som jag skulle ha med till hudmottagningen idag, när jag var som värst i ansiktet. Det är ju så jäkla typiskt, men just nu så är jag riktigt bra i ansiktet. Bra att ha med bildbevis då!
Så om en stund ska anna-carin följa med mej till kss o ta hand om Malan medan jag är inne hos läkaren. Linus o Maja ska till farmor o vara med henne i eftermiddag!

Redan torsdag, veckorna går ju ruskigt fort. Helgen och Linus badkalas närmar sej!

Måste beställa tid hos frissan, skogsmulle kallar: -Kollikock!
2007-11-07
14:18:16

Nyttiga räkor!

Åh, skrev nyss ett långt inlägg åsså försvann alltihop....

Har vart o fikat med Helena o Hanna. Kul! Räkor är ju nyttigt, så jag tog en fralla med räkröra...fick dåligt samvete o tröstade mej med en chocolat chip cookie....

Fick sen punka på skitvagnen o fick bära på Amalia o tunga icakassar...
Fixade snabblunch, färdiga plättar o sylt till mej o Maja. Maja klagade INTE!

Sista tvätten är i maskinen! YES!
Och pappershögarna i köket är ett minne blott! Det är några träd som fällts för den högen!

Amalia har sovit i över en timme. Hon sover bäst nere i sin säng i alla fall! När som helst kommer Linus hem, då ska vi göra hans läsläxa och träna på bokstaven V .
2007-11-07
08:31:39

Morgonstund!

YES!!!! Nu hoppas jag det har vänt! Amalia åt kl 20 i går kväll o somnade. Vaknade vid 00, men jag stoppade i nappen o hon somnade om. Vaknade sen vid 3 och åt o somnade om till kl 7.40!!!!Hon som brukar äta var 3:e timme dygnet om! Nu vet jag att hon KAN i alla fall, även om nästa natt blir annorlunda!

Har bara 2 maskiner tvätt kvar att köra, sen är det tomt!! Kan inte fatta hur mycket tvätt det går åt i det här huset!

Yes! Igen, nu bajsade hon äntligen. Amalia alltså. Efter 3 dagar! (kanske därför hon inte ätit! Nu ska jag byta blöja! So long!
2007-11-06
21:22:27

Mina bebisar och jag!

Idag var det stora röjardan!! Teddy var hemma idag oxå, men han är bra mycket piggare o idag har han ätit! Vi började i Linus rum, välbehövligt...Vi skyndade oss innan han kom hem från skolan, blir ett himla liv annars. Vi rensade ut rätt bra. Sen var det Majas rum, även henne lyckades jag lura bort. Men sicket liv det blev när jag råkat flytta en nalle från en överbelastad hylla till en annan...

Sen var det den förfärliga tvättstugans tur...där jag fick min första panikattack för nån månad sen när tvättstugan invarderats av tusenfotingar! Har aldrig mått så konstigt tror jag. Stod i trappan o skakade o skrek hur länge som helst. Så j***a äckligt!
Nu är hela tvättstugan sanerad o alla onödiga prylar( typ begagnade pannor, en stereo osv) är bortplockade så inga larviga djur med tusentalsfötter kan gömma sej där. Apropå äckliga djur! Fick stieg larsson ena bok av Fredrik i födelsedagspresent. Deckare. Har inte kommit i rätt sinnesstämning för att påbörja den än. Försökte en kväll, men en spindel kom nerhasande från taket mot mitt ansikte, fick panik och slog i hop boken om den. Snacka om att det blev en skräckbok. Har inte vågat öppna den igen sen dess....

Kan ingen bota mej från dessa fobier...

Mala Bala har käkat pasta/kyckling pure idag med STOR aptit! Wictor tycker det är underbart med en bebis i huset igen, sitter bredvid och håller Malan ren om händerna. Yack! Men Malan tycker det är jättekul!

Vad gör man när en 7åring och en 5åring helst av allt skulle vilja vara bebisar igen? Linus vill verkligen på allvar vara en bebis igen och få gå på dagis...Maja blir helt förstörd när man kallar henne stor tjej...Snacka om kris!

Maja förresten...Vid 23-tiden i går kväll innan jag somnade hörde jag någon traska runt i köket. Jag går upp o där sitter Maja på golvet framför sopskåpet o tittar på  soptunnan. Frågar henne vad hon håller på med men hon är helt väck! Får se att hon sitter med trosorna i handen o att de är lite blöta. -Men maja, blöta trosor ska ligga i tvättkorgen, inte i soptunnan! Hon lumrar med till sängen igen o somnar om. Idag hade hon inget alls minne  av detta! Snurriga små barn!

Annars har det inte hänt så mycket idag, Jonna var här o lekte i eftermiddags och Tesan tittade in en sväng. Malan var en aning kladdig efter gröten och fick ett bad i baljan, Maja avundsjuk, så lilla Maja fick oxå bada baljan. Då blev Linus oxå avundsjuk men han fick faktiskt ta duschen!
Sen hoppade jag o malan ner till sängen och hon somnade gott till Ugly Betty! Nu ska jag se slutet på House och klappa på lille Fredrik lite! I morrn är det dags att jobba lite. Och jag? Jag ska ta en fika med Helena på julius!

2007-11-05
21:34:19

Gamla goa jobbet...

Bakat bullar har jag gjort! 80 megabullar! Linus och 2 klasskompisar ska ha badkalas på Forshallen på lördag så jag står för bullarna! Trött, disträ och stressad av skrikig unge så glömde jag både ägg o pärlsocker på sista plåten, men va fasen. De första 5 plåtarna blev ju bra!

Freja kom o tog hand om skrikig unge ett tag, och när bullarna var klara kom Therese och provsmakade. De är sugna på bulgarien igen till sommaren. Skulle oxå gärna vilja, men föräldrapenning och spara till utlandssemester...njaaa... Nä, vi får ta vår gamla Abbey och dra till Daftö camping igen. Där finns palmer vid poolen och det finns dessutom en poolbar. Fula och dyra souvernirer och havsbad. Nästan som bulgarien faktiskt!
Och förtältet gör ju att det känns som en tvårummare. Sen att toa och dusch är en bit bort i servicehuset...det får man ta. Barnen tycker ju det är jättekul med magnetnyckelkorten till servicehusen!! Det konstiga på campingar är att att vi nästan slåss om vem som ska gå o diska! Båda vill!? Är det för att få en liten liten stund för sej själv tro?

Såg i går på "videokväll med Luuk" att även Magdalena Graaf och Magnus Hedman campar. Vore ju fräckt att hamna bredvid dem!
Nä, varför det förresten...Jag gillar ju inte fotboll och så himla mycket gemensamt har jag väl inte med Magdalena Graaf...Men vi kunde ju grilla en korv och snacka förtält och avloppsslangar!

Teddyliten har vart hos farbror doktorn idag. Vet i fasen vad han lider av, men penicilin fick han i alla fall. Nåt i halsen är det. Men piggare o piggare blir han, men han ska va hemma i morron oxå. Har ju inte fått i sej nån mat än. Fast jag såg att han provade några jordnötsringra för en stund sen!! Å vem hade tagit fram dom då?????

Har vart på jobbet i dag! Gamla goa jobbet! Är som vanligt på det där bygget, fast kände inte riktigt igen mej i köket, det var lite omflyttat, får väl möblera om när jag kommer tillbaka ;-)
Längtar jag tillbaka dit eller? Njaa, jo, men ja eller nää eller jo. Efter vissa av folket där. Fanns inte Linnea, Lena, Moa och Lisa där så hade det inte kännts så attraktivt!
Det är ju vi som är bäst!! He he he...
Vad konstigt det skulle va att byta jobb. (har ju aldrig haft nåt annat) Scaaaary...Usch, vad svårt att veta vem man ska vända sej till vid problem,  luska ut vem man kan skämta med o vem som har sämst morgonhumör och vem som vill ha sitt horoskop uppläst på morgonen. Vem som snackar skit och vem som fjäskar. Alla har ju vart nya nån gång på jobbet! Men det känns som jag har vart på jobbet så länge att de som jobbar där har nästan alla kommit dit efter mej. Linnea och...jo, Kristina och barnledarna var där när jag började. Annars är det nog bara nytt folk i "huset". Eller nytt o nytt...de kan ju ha jobbat 9 år vid det här laget!!

Har ju sökt jobb på Pellviks, precis som typ 500 andra. Lät så himla kul i annonsen. Men är det så himla kul att pendla egentligen, visserligen går det på 25 minuter, men det är ändå 1 timme extra /dag. Behöver ju inte oroa mej för detta egentligen...

I morgon är det dagen S som i städa eller snarare R som i röja! Jag vet Linnea, jag skulle ju fixa trädgården, men det kan bli till helgen!! Men Linus rum är en ruin! Och det är mitt fel, jag har släpat ut hans tv o tvbänk och databordet o lämnat datorn på golvet. Så nog är det väl jag som får jaga råttor och tampas med en o annan datamus. Och man vet aldrig, kanske en strumpa dyker upp...
   Natti natti!
2007-11-04
20:08:12

Latmaskens dag!

Ett dygn var våra stora godingar hos mormor o morfar. Vad gjorde vi då???
Hmm, få se nu...Fredrik var ju sjuk...Så vi tillbringade kvällen framför tv:n med Amalia. Svensson svensson och Babben...Men redan kl.21 var jag astrött, hade tatt ett halvt glas vin...Jag gick ner med Malan och la henne o såg på tv i sängen. klockan 21.30 stängde jag av tv:n o somnade...Jag som hade hyrt en film.

Teddy hade en jobbig natt, han hade jätteont i halsen och låg o gnydde. Men vi sov tillslut allihop till 8.45...Utsövd var jag i alla fall.
Kl. 9.20 masade vi oss upp till soffan o såg filmen jag hyrt. Inte förrän halv 12 var den slut o jag tog en dusch o dammsög. Idiothunden är uttråkad och har pipt hela dan...Linus fick i kväll ta ficklampan o gå ut och leka med honom... Åkte sen ut till mamma o pappa och hämtade barnen, gick mammas goda köttfärssås!! Hjälpte mamma att starta en blogg oxå, hon tyckte det var skitkul!     sierra.blogg.se   Hon tror att hon är äldst i sverige med egen blogg, inte då!!!
På vägen hem åkte vi till norra o tände ljus på mormor Elsas grav sen stannade vi i mobacken o tände ett hos Tommy och ett hos farmor Gunvor.

Kebabrulle och hawaii blev det ikväll, har man börjat dagen som en latmask ska man även avsluta dagen så!!!
Nu sover barnen...Teddy känner sej lite sämre igen, hundskrället traskar runt och jag ska kolla på ensam mamma söker!

I morrn ska jag besöka jobbet! Alltid trevligt att träffa Linnea o Moa o gänget!  Å nu är "morsan" tebax. ALICE!!!!

2007-11-03
16:37:58

Tyst det är i huset...

Är så trött...trött..trött...
Men med lite choklad så håller jag igång en stunde till.
Har precis skjutsat Linus o Maja till mormor o morfar. De ska sova över där. Skönt för dom och skönt för Teddy.
(o lugnt o gött för mej) Han är fortfarande sjuk...Lite bättre idag, han har kommit upp en våning i huset i alla fall! Amalia yrar runt i sin gåstol o är nöjd.

Jag har hyrt en film o köpt en påse godis till i kväll. Om jag kan/hinner ska jag nog åka o köpa nåt gott o äta i kväll oxå. Man får passa på när man inte måste bry sej om nån annans önskemål för en gångs skull!
Ska ändå upp till stan o tända lite ljus på kyrkogården.

Filmen? Ja vad hette den..."a good year" Låter ju bra i alla fall. Får hoppas på det.

Mitt första e-bay köp har anlänt. En speldosa till Amalia i julklapp. (Music box teaching clock) Så kul så kul!! Den är nyproducerad från en gammal fischerprice leksak från 70-talet. Men den var exakt i utseende och ljud förutom att det saknas tick-tack i bakgrunden på musiken...man kan inte få allt...måste ju va nåt som skiljer om det ska bli bra andrahandsvärde på de gamla!
Hemma hos Veronica fanns en sån här när jag var liten, och melodin var en favorit och har funnits kvar i huvet!

Kära nån, nu är det så lugnt i huset så man blir uttråkad...inte van längre...Annars finns det ju saker att göra, det finns det ju alltid. Ska ner o hänga upp en tvätt. Å vem vet, kanske en strumpa dyker upp!!
2007-11-02
15:19:20

Gröna kapsyler...

Har nu besökt sveriges bästa bensinstation!
Det blev verkligen en angenäm tillställning.(men inte för borden bredvid)
 Rena släktkalaset, det var jag och 3 barn, mina 2 kusiner, ett kusinbarn som fyllde 6 år, mina föräldrar o min underbara farmor som dessvärre är dement. Min bror var oxå där, men han jobbade och hade redan haft sin lunchrast, vilket jag tror han tyckte var skönt!
Min käre far som inte står ut med barnaskrik, slängde i sej maten o var väck efter 20 minuter. Amalia var trött och skrek... Men det var kul ändå! Vet ni förresten att gröna kapsyler är mer värda än röda?? Hade inte heller nån aning om detta, men förstod att det var så iom att Linus o Maja var väldigt osams om vem som skulle ha just den gröna...
Kusin Marina som har jobbat just där lovade Maja typ 300 st gröna och då blev det lugnt..(tur att de glömde av det hela sen o vi slapp ha bilen full av kapsyler)
Maja följde med mamma hem, och jag skjutsade Linus till Pontus och passade på att gosa lite med våra myspysfadderunge Hannah, och kramade om Susanne som var lite hängig.

Teddy darlingen sover och Amalia darlingen sover oxå. Såhär tyst har det inte vart här hemma sen...ingen aning!!
Ska slänga mej i soffan o slappa lite.

  Har förresten kört i gång tvättmaskinen på 95 grader med massor av klorin o hoppas
diverse levande organismer dör...

Idag är förresten hunden extremt gosig o snäll, undrar om han lärt sej läsa...?
Jag har gosat med honom o förlåtit en o annan synd!
2007-11-02
10:27:17

Tvättmaskinen lever!!!

Ja herregud! Bläckfiskarmar hade behövts för tillfället. Maken ligger ju fortfarande däckad, så man får fixa allt här hemma på egen hand. Bara glad att det är höstlov!
Ska se om han orkar komma upp o titta på www.family.se där Fam.stackå/holmgren skickat en fin hälsning till honom...
Färdiga plättar blev det till barnen i går kväll, orkade inte...Hann slänga i mej lax o potatissallad innan det var dags att natta om lillan. När jag kom upp igen hade de andra 2 juvelerna slocknat i soffan. Herregud, Linus väger ju bly, släpade honom till hans säng...loftsäng...Vet i fasen hur jag fick upp honom. Det var väl Urkrafterna i mej som kom fram..höhö...

Vet ni förresten hur mycket äckel det finns i en tvättmaskin?? Inte Då ska jag detaljerat berätta. Skulle hänga upp en maskin tvätt innan "vad blir det för mat"  igår. Snabbt gjort, så jag hann slänga i en ny oxå, men när jag öppnar tvättmedlesfacket så ligger där en grön/grå geleslajmbit...Var f**n kom den ifrån?
Drar ur hela facket o tittar upp i "taket" i hålet, å fy bövelen. Inte kan tvätten bli ren...Massor av äckligt..rester av tvättmedel o sköljmedel som gläggat ihop sej o möglat lite osv...Men det är ingen slät yta, massor av filijonker. Börjar rengöra, finns massor...Och den där gummilisten i tvättrumman då, hur mycket kan det fastna där.
När jag var klar var det reklam, så jag fortsatte lite till. och när jag kom tillbaka så var det typ 3 minuter kvar av programmet...De åt tydligen hjortstek, duchessmos och citronfromage...   Konstigt jag inte hittade i allafall några av de 29 strumpor som är borta. De kanske har löst upp sej...

Febersjuk man kom för en stund sen upp och lyfte hysterisk 5-åring in på hennes rum. Maja hade i säkert 10 minuter suttit vid bordet i köket o skrikigt för att hennes teckning inte blev som den skulle. Febersjuk man tröttnade rejält och tog sej med sina sista krafter uppför trappan och lösgjorde Maja från hennes teckningsdemoner!  Tack älskling!

Ska idag besöka Sveriges bästa bensinstation, Shell Motell Ålleberg i Falköping, där undertecknads bror Stefan jobbar. Ska intaga lunch med mina 3 barn och mina 2 föräldrar. Detta kommer bli en angenäm tillställning, men inte för dem vid borden bredvid!! Ska sedan lämna Linus hos Pontus, de ska leka. Han ska vara där till i kväll, då jag hämtar honom innan vi åker till Sandras 15-årskalas. Återstår att se om Åsa och Stefan har hämtat sej något från poolchocken...
2007-11-01
15:56:21

Strumpa söker fru!

Fortfarande inte tillräckligt många positiva tankar om hunden för att skriva om dess fördelar...

Älsklingen ligger heldäckade nere i sängen. Influensa... Tycker så synd om honom...Saaaft!  Alvedooon! Smoooothie! Vad ni väsnas mycket!  Nytt lakan..."
 Jo vi bor här, men ska försöka hålla oss lugna. Han vill ha Proviva kiwi, får väl åka in till stan o fixa. Maja stackarn är uttråkad, Linus är hos grannen och Amalia...bara är!!

Har äntligen sorterat tvätten som legat ren i tvättkorgen i sisådär 14 dagar, and guess what ?
29 STRUMPOR SAKNAR MAKE !!!!

Är det bara hos mej de försvinner, hos Susanne försvinner de minsann aldrig...inte hos mamma heller...
Men det klart, börjar jag leta under sänga o soffor så kommer det säkert fram en o annan.

Gaaah!! Just nu sitter Maja o skriker i högan sky för att hon inte kan spela blinka lilla stjärna på gitarr!
Men herreguuuud, är man 5 o aldrig provat så kan man ju inte. Men neej då! OmFreja kan, så ska hon oxå kunna!!!!

Amalia kallar!! Dock inte maken...får gå o kolla till honom!
2007-11-01
11:34:23

25 orsaker att inte skaffa hund



1. Mattan är full av diarre och brödpåsen är tom...
2. Kaktusen i köksfönstret is no more, hund har kaktusförgiftning i 2 dagar.
3. Nya dunvästen från stadium har stora tuggmärken, svärmor o symaskin inkallad.
4. Nya läderstövlarna...finito...
5. Gryta med skalade potatisar på spisen i väntan på påsättning, finns numera över hela köksgolvet.
6. Typ 100 ägg uppätna på just köksgolvet. (försök inte torka med varmvatten)
7. Diverse Alladinaskar på jul kan ni glömma.
8. Dyr skötväska...finito...
9. Kökspapperhållare i trä, uppäten.
10. Insmord i kobajs och ligger i sängen.
11. Insmord i kattbajs, nyårsnatten mellan 99/00
12. Kräksjuka i bil på väg till Östersund, bara 75 mil.
13.Gräver upp inälvor från skjutna älgar, och spyr sen upp innehållet i hallen.
14. Gräver oxå upp döda skator som vi haft hederlig begravning för med barnen.
15. Äter upp de få morötter som råkar komma i trädgårdslandet.
16. Förklädd till grävling gräver upp nya rabatten.
17. River ur grannens soptunna. De kan ju stänga locket iofs...
18. Tuggmärken på alla härliga fleecefiltar.
19. Klättrar upp på stege till farmor o farfars vind, men kommer inte ner.
20. Har haft borrelia, men strök inte med...
21. River ur snusksoptunnan på toaletten om ingen stängt dörren.
22. Dricker gärna vatten ur toaletten, men inte det i hundskålen.
23. Gillar smutsiga underkläder.
24. Gör nosmärken på franska fönstren.
25. Lämnar efter sej så mycket hår att man kan sticka lusekoftor till halva norge.

Återkommer när jag kommat på det positiva med att ha hund!